Copy
#NFF Nieuwsbrief | Fijne vakantie! | Winnaar Nieuwe Competitie | Oproep Noorderkroon | En meer.
 
Bekijk deze e-mail in de browser
Hoera! Eindelijk is het ook zomervakantie in Noord-Nederland. We wensen je een heel fijne vakantie, en als je terug komt duurt het nog maar een paar maanden voor het tijd is voor onze 38e editie! In de volgende nieuwsbrief lees je dan ook al meer over het programma.

Natuurlijk is er nog van alles gebeurd en zit er nog van alles aan te komen, dus hoog tijd voor een update! In juni is bijvoorbeeld de winnaar van de Nieuwe Competitie #4 bekendgemaakt en waren we te gast bij Oranjewoud Festival. Ook heeft onze programmeur Fredau de laatste weken een researchtour gemaakt langs drie verschillende filmfestivals.

In september zie je ons terug op het UITfestival en dan is ook gelijk de deadline om je film in te sturen voor Noorderkroon!

Maar eerst: fijne vakantie allemaal!

Niels Bourgonje wint Nieuwe Competitie #4

Met zijn projectplan Skógafoss heeft Niels Bourgonje op vrijdag 16 juni de vierde editie van onze Nieuwe Competitie gewonnen. Hij ontvangt € 10.000,- om zijn korte film te realiseren, die vervolgens tussen 8 en 12 november in wereldpremière gaat op het festival. 
Meer informatie. 

Niels en zijn crew hebben inmiddels de tickets naar IJsland geboekt, waar de film in augustus wordt opgenomen. Je volgt alle ontwikkelingen rondom het maken van film op de: 
Facebookpagina Skógafoss. 

Noorderkroon 2017: deadline 1 september!

Ben jij een Friese, Groningse of Drentse regisseur/producent of heb je een film gemaakt die specifiek gaat over (één van) deze noordelijke provincies? Stuur je speelfilm, docu, korte film, studentenfilm of amateurfilm dan vóór 1 september in voor Noorderkroon, ons podium en competitie voor noordelijk filmtalent. Misschien sta jij in november dan wel hier tussen!
Meer informatie.

Fredau's researchtour door Europa

Hoe werkt dat eigenlijk, zo'n filmfestival programmeren? Nou, je moet in ieder geval heel veel films kijken, maar ook relaties opbouwen met bijvoorbeeld sales agents. Onze programmeur Fredau Buwalda reisde daarom de afgelopen weken naar het Edinburgh Int. Film Festival, het Karlovy Vary Int. Film Festival (Tsjechië) en de Galway Film Fleadh (Ierland) om films te spotten en te netwerken. Eind augustus staat er nog één belangrijke trip op de agenda: de Nordic Film Days op het Norwegian International Film Festival in Haugesund, waar de nieuwste Scandinavische films worden vertoond aan de filmindustrie. Zo gaat de zoektocht naar films nog eventjes door om weer een geweldig programma voor jullie samen te stellen.

NFF op Oranjewoud Festival

Tijdens de pinksterdagen presenteerden wij op Oranjewoud Festival een workshop stop-motion animatiefilmpjes maken met AniMuis. De kinderen maakten kennis met de stop-motion techniek en werkten in de tipi samen aan creatieve filmpjes met allerlei objecten uit de omgeving. Daarna mochten ze het festivalterrein op om geluiden of muziek op te nemen bij hun zelfgemaakte filmpjes. Een superleuke ervaring! De resultaten zijn hier te vinden.

NFF & Slieker Film op het UIT Festival

Samen met Slieker Film vind je ons op 3 september terug op het UITfestival in de Prinsentuin in Leeuwarden. Slieker Film en het Noordelijk Film Festival presenteren samen een programma waarbij film centraal staat.

‘s Middags worden er korte films en trailers vertoond. Een deel van de films zijn gemaakt voor de Filmnacht 058. Verder blikken we vast een beetje vooruit op het komende filmseizoen- met trailers - en terug - met de aftermovie van het filmfestival. Tot dan!

 
Copyright © 2017 Film in Friesland, All rights reserved.