Copy
#NFF Nieuwsbrief | Publieksonderzoek, prijsuitreikingen en nagenieten
 
Bekijk deze e-mail in de browser
#NFF38 is alweer afgelopen. Wat een fijne editie was het! We willen je als bezoeker dan ook heel erg bedanken dat je er was. We hebben van je genoten. En we zijn heel benieuwd wat jij van het festival vindt. Dat kun je aan ons laten weten door mee te doen met ons publieksonderzoek. De link vind je hieronder.

Zondagavond is onze 38e editie afgesloten met slotfilm Beyond Dreams en de prijsuitreikingen van de Publieksprijs en de Noorderkroon Awards. De resultaten daarvan vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Een aantal van de films die draaiden tijdens #NFF38 zie je binnenkort terug in Slieker. En natuurlijk willen we je ook nog graag even laten nagenieten van alle foto's die tijdens het festival zijn gemaakt.

Tot volgend jaar: 5-11 november 2018.
Je kunt in het Facebook-event vast laten weten of je er weer bij bent.

Publieksonderzoek #NFF38

Het Noordelijk Film Festival wil zich graag blijven verbeteren. Wij stellen daarom jouw mening over het festival enorm op prijs! Zou je het onderstaande lijstje vragen voor ons willen beantwoorden? Het neemt ongeveer vijf minuten in beslag.

KLIK HIER VOOR HET ONDERZOEK

Onder alle inzenders verloten wij aan het eind van het jaar een paar vrijkaarten voor Slieker Film. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Vul dan aan het eind je e-mailadres in, zodat wij contact met je kunnen opnemen. Dank voor je deelname!

Borg/McEnroe winnaar Publieksprijs

Het bloedstollende biografische sportdrama Borg/McEnroe van de Deense regisseur Janus Metz werd door de bezoeker als beste beoordeeld en won daarmee de Publieksprijs. Borg/McEnroe, met hoofdrollen voor de prijswinnende acteur en lookalike Sverrir Gudnason als Björn Borg en Amerikaans acteur Shia LaBeouf als John McEnroe, werd door het publiek gewaardeerd met een 9,2 en was daarmee de duidelijke winnaar van de Publieksprijs. Het tennisdrama over de finale der finales werd direct vanaf de eerste vertoning al hoog gewaardeerd. Als tweede eindigde Edie (9) en als derde Just Charlie (8,9). Bekijk hier de complete lijst.

Noorderkroon Awards

Zondagavond werden ook de Noorderkroon Awards uitgereikt. Deze gingen naar:

Beste Speelfilm: Tokyo Trial 
Beste Documentaire: De laatste boer van Euvelgunne
Beste Korte Film: Raffaelo in het wild
Beste Studentenfilm: Zo eerlijk als een hond 
Beste Amateurfilm: Ode aan de stenen
Jong Talent: Onkruid

Noorderkroon publieksprijs en de Eervolle Vermelding: De stille beving

Boudewijn Koole ontvangt speciale award

De achtste Award for Special Contribution to Northern Cinema werd op zaterdagavond 11 november uitgereikt aan de Nederlandse regisseur Boudewijn Koole. Koole was vereerd de award persoonlijk in ontvangst te kunnen nemen bij de vertoning van zijn nieuwe film Verdwijnen. Hij ontving de award voor zijn bijzondere bijdrage aan de noordelijke cinema.

De speciale award van het Noordelijk Film Festival is een mooi scheepskompas en wordt uitgereikt om een filmmaker in de spotlight te zetten vanwege zijn of haar bijzondere bijdrage aan de noordelijke cinema.

#NFF38-films in Slieker

Heb je niet alles kunnen zien wat je wilde tijdens het festival? Of wil je die ene fantastische film nog een keer zien? Dan hebben we goed niews: de volgende titels draaien binnenkort in Slieker.

- The Square (draait al)

 
- Heartstone (draait al)
 
- Petit Paysan (draait vanaf 23 november)
 
- Borg/McEnroe (draait vanaf 7 december)

- Thelma (draait vanaf 7 december)

Nagenieten

Nog even nagenieten van het festival? Dat kan hoor! Hier vind je alle foto's die onze fotografen deze editie hebben gemaakt. En de foto's uit de Photobooth in De Harmonie.

- Foto's Xanne Wijkamp
- Foto's Jantina Talsma
- Foto's Hans Jellema
- Foto's Lucas Kemper
- Foto's Noordelijke Filmmeeting
- Foto's Photobooth
Copyright © *| 2017 |* *| Noordelijk Film Festival |*, All rights reserved.