Copy
Nieuwsbrief Noordelijk Film Festival | Winnaar Nieuwe Competitie, Oranjewoud Festival en meer ...
 
Bekijk deze e-mail in de browser
Hè, wat kijken we uit naar het heerlijke koude, gure herfstweer in November. We openen dit jaar een dag eerder op dinsdag 6 november met een heuse Grand Opening! In deze nieuwsbrief lees je daar meer over. Ook vertellen we je iets over de special die we gaan organiseren over Ingmar Bergman, de oproepen die we open hebben staan voor het New Generation programma, de tripjes van Fredau en Jacqueline naar verschillende film festivals en meer!

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram!

Grand Opening op 6 november

We openen ons festival dit jaar een dag eerder dan gebruikelijk, op dinsdag 6 november. Deze extra feestelijke opening vindt plaats in alle drie de zalen van Stadsschouwburg de Harmonie tegelijk. Een dag eerder beginnen we al met het New Generation programma dat we op vrijdag 9 november afsluiten met een prijzenshow. Het festival gaat nog door tot en met zondag 11 november.

Lees het hele nieuwsbericht met meer over deze feestelijke editie van het Noordelijk Film Festival en zet de data alvast in je agenda.
 

Bergmania

Op 14 juli zou de Zweedse regisseur Ingmar Bergman 100 jaar zijn geworden. Dat wordt wereldwijd gevierd met retrospectieven, tentoonstellingen en speciale activiteiten. Ook wij gaan meedoen en wijden in november een mooi programma aan de meesterregisseur uit het Noorden: Bergmania. Met klassiekers, nieuwe documentaire(s), een tentoonstelling en introducties door experts van het Zweeds Filminstituut!

Wil je voor het festival begint wat beter bekend raken met zijn werk? Lees hier een artikel over hoe je dan het beste kunt beginnen.

Meedoen aan New Generation?

Gezocht: filmplannen 'in progress'
De New Generation Film Academy is een driedaags programma (van 7 tot en met 9 november) waar filmmakers zich voor op kunnen geven om te werken aan hun korte fictiefilm-plan. We organiseren masterclasses en workshops van verschillende experts en we eindigen het project met een pitchwedstrijd. In dit traject krijgen makers de mogelijkheid om hun filmplan te verbeteren, zodat ze hun kansen vergroten bij fondsen, CineCrowd, NTR Kort! en andere financiers. 
Je kunt je nog opgeven met een team van 2 personen. Bekijk de hele oproep hier.
Gezocht: regisseurs, scenaristen en acteurs
Ben je druk bezig met jouw filmplan en heb je het script al geschreven? Wil je weten hoe het geschreven spel uitpakt als je op de set staat met de acteurs? Geef je dan op voor de masterclass met regisseur Boudewijn Koole op woensdag 7 november. Deze masterclass is interessant voor zowel regisseurs, scenaristen als acteurs om bij te wonen! We zoeken maximaal drie interessante projecten die als case studies kunnen dienen. En we zoeken een aantal (professionele) acteurs die het leuk vinden om actief met deze filmscènes aan de slag te gaan onder regie van Boudewijn Koole. Bekijk de hele oproep hier.
Gezocht: mensen met een goed verhaal
Heb je dat ook wel eens, dat je zo’n vreselijk goed verhaal hoort dat je jezelf afvraagt waarom daar nog geen film over is gemaakt? Wij zijn op zoek naar zulke verhalen en mensen die ze kunnen vertellen! Tijdens het Noordelijk Film Festival organiseren we (gratis) inspiratiesessies die in de eerste plaats bedoeld zijn als inspiratie voor scenaristen en filmmakers, maar ook vrij toegankelijk zijn voor publiek. Ben of ken jij iemand met een goed verhaal en wil je deze vertellen tijdens het festival? Geef je dan op!
Bekijk de hele oproep hier.
Openluchtfilms!

We werken samen met het nieuwe Nachtkijkers Filmfestival in Heech van 31 augustus t/m 2 september. Dit is een openluchtfestival waar je het hele weekend films kunt kijken, muziek luisteren en kamperen. Op deze eerste editie van het festival presenteren wij vanuit het Noordelijk Film Festival twee toffe films die eerder succesvol op ons festival hebben gedraaid. Dit zijn de films Out of Nature en Vincent. Daarnaast vertonen ze bijvoorbeeld ook The Florida Project, Independent Boy en Trainspotting. Tot en met 31 juli zijn er nog Early Bird weekendtickets voor €65,- beschikbaar.

Nog meer openluchtvertoningen! Samen met Slieker Film en Iepen UP organiseren we in twee weekenden vier keer een interessante en super gave Iepen AIR bios! Met food, muziek, een tof voorprogramma met talks, video en iedere avond een host én de beste films natuurlijk! De toegang voor alle films is gratis. 

Programma
24 augustus, Gouverneursplein: Pride
25 augustus, Gouverneursplein: Rabot
31 augustus, Bilgaard: De wilde stad
1 september, Bilgaard: Moonlight
Festivaltripjes
Het programma komt niet uit de lucht vallen, dus wordt er volop gereisd om films te zoeken en te netwerken met de internationale filmindustrie. Onze programmeur Fredau Buwalda bezocht in juni en juli de filmfestivals in Edinburgh en Karlovy Vary en zag er zo’n 50 nieuwe films! Een mooie selectie daarvan presenteren we op het Noordelijk Film Festival. In augustus en september gaat zij naar nog twee relevante filmfestivals voor de Noordse Focus: Haugesund (Noorwegen) en Helsinki (Finland). 
 
Jacqueline Schrijver reisde in juli naar Galway voor een bijeenkomst van Europese filmfestivals. In het kader van Galway 2020 (culturele hoofdstad) wordt gewerkt aan een Europees netwerk van organisatoren van kleinere/middelgrote filmfestivals in de periferie, genaamd ‘Periphiral Visions’, voor uitwisseling van programmering en expertise. Naast de netwerkbijeenkomst heeft Jacqueline tien festivalfilms gekeken in Galway, waarvan een aantal interessant zijn voor ons festival.
 
Copyright © *| 2018 |* *| Noordelijk Film Festival |*, All rights reserved.