Copy
PERSBERICHT: Mijke de Jong ontvang speciale  award op Noordelijk Film Festival
Bekijk dit persbericht in de browser

Mijke de Jong ontvangt speciale award op Noordelijk Film Festival
 

De zevende Award for Special Contribution to Northern Cinema is zaterdagavond 12 november op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden uitgereikt aan de Nederlandse regisseur Mijke de Jong. De Jong ontvangt de award voor haar bijzondere bijdrage aan de Noordelijke cinema en is op het festival aanwezig om haar nieuwe, internationaal nu al succesvolle film Layla M. te presenteren.

Mijke de Jong, bekend van films als Bluebird (2004), Het zusje van Katje (2008), Joy (2010) en Brozer (de publiekswinnaar van het Noordelijk Film Festival in 2014), durft in haar films de rafelranden van onze Nederlandse maatschappij te laten zien en weet daarmee ook regelmatig het internationale publiek te bereiken. Een Nederlandse filmmaakster waar we trots op mogen zijn.

Sinds een aantal jaren wordt deze speciale award van het Noordelijk Film Festival uitgereikt om een filmmaker of acteur in de spotlight te zetten vanwege zijn of haar bijzondere bijdrage aan de Noordelijke cinema.
De award is een antiek kompas dat symbool staat voor de focus van het festival en de filmmaker op het Noorden, dichtbij en veraf. In voorgaande jaren is de prijs uitgereikt aan Hoyte van Hoytema, Nanouk Leopold en Matthias Schoenaerts, Jim Taihutu, Hisham Zaman en Grímur Hákonarsson.

Mijke de Jong was aanwezig op het festival om de prijs in ontvangst te nemen uit handen van filmprogrammeur Fredau Buwalda. Samen met haar scenarist Jan Eilander deed ze een Q&A (Questions & Answers-gesprek) na afloop van de vertoning van haar film Layla M.

De film is september in wereldpremière gegaan op het prestigieuze filmfestival in Toronto en tourde langs diverse filmfestivals in Philadelphia, Londen, Chicago en Thessaloniki. De film wordt volgende week officieel uitgebracht in Nederland door filmdistributeur Cinemien.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met:

Milou de Boer - Hoofd Marketing & Communicatie
miloudeboer@noordelijkfilmfestival.nl
+31(0)6-10557620

Noordelijk Film Festival, Fries Film Archief en Slieker vormen samen Film in Friesland.
Mijke de Jong
Foto (c) Hans Jellema

Download hier een high res versie.
Copyright © 2016 Film in Friesland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list