Copy
Nieuwsbrief | De 39ste editie Noordelijk Film Festival is begonnen!
Bekijk deze e-mail in de browser
NOORDELIJK FILM FESTIVAL DAVEREND VAN START MET ZEER GESLAAGDE OPENING!
We zijn los! En wat een knallend begin kende het #NFF39! De drie tegelijkertijd uitgezonden openingsfilms werden door ruim 1.100 bezoekers bekeken. Met Broken Brass Ensemble als heerlijk toetje, dat de foyer van de Leeuwarder schouwburg vrolijk de nacht injoeg. Inmiddels draaien de projectoren volop in Stadsschouwburg De Harmonie en Slieker Film: er is meer dan genoeg keuze! In deze nieuwsbrief geven we je graag een paar bijzondere tips voor de komende dagen, want we hebben zoveel meer dan alleen film in huis:
MAAK JE EIGEN STOP-MOTION ANIMATIE
Het is de winter van 2138. Er is een nieuwe ijstijd aangebroken. In Noord-Europa spreken alle mensen en dieren alleen nog maar 'Noords'. Maar wat is dat eigenlijk? In deze workshop leren kinderen (8+) spelen met taal én film , ondermeer door eigen woorden te verzinnen. Na de workshop is de film direct op het scherm te zien! De workshop is gratis toegankelijk, maar er is plek voor 12 kinderen. Haal dus wel vooral een kaartje bij de kassa in De Harmonie!
Donderdag, 15.00, Eestroom
VAN ARCHIEFKAST NAAR SPOTLIGHTS
Archiefbeelden stoffig en saai? No way. Zeven performers gingen de uitdaging aan: ze lieten zich inspireren door historisch filmbeeld uit de drie noordelijke filmarchieven. Zij geven de beelden een compleet nieuwe dimensie door muziek, sketch, poëzie, spoken word en rap. Deze unieke crossover wordt gepresenteerd door Jacco de Boer en is gratis toegankelijk.
Zaterdag, 15.30, Neushoorn - De Backstage.

DWARSE FILMQUIZ VOL STERKE VERHALEN

Dompel je helemaal onder in deze heerlijke filmquiz - een show met tal van unieke filmfragmenten en spannende behind-the-scenes-verhalen van noordelijke filmmakers. Een te gekke inkijk in het filmwereldje! Kennislevel: van beginner tot expert, iedereen maakt evenveel kans om te winnen. Toegang is gratis, een toffe avond is je gegarandeerd.

Donderdag, 19.30, Theaterskip Bald'r
INSPIRATIESESSIES
"Daar zou je een film over moeten maken!"

Tot en met vrijdag staat de Bald'r elke dag een uur lang in het teken van mooie verhalen. Van oude familieverhalen tot onbekende stukjes geschiedenis en van zelfbedachte sprookjes tot wijze levenslessen: ze vormgen de ideale inspiratie voor nieuwe filmscripts. Dus filmmaker, schrijver of verhalenverslinder: kom langs en luister! Gratis toegankelijk.
t/m vrijdag, 17.00 - 18.00, Theaterskip Bald'r
HOLLYWOOD IN HARTJE LEEUWARDEN
Samen met A Guide to Leeuwarden en New Noardic Wave hebben we een unieke filmtour samengesteld. Stadsgids Henk Leutscher leidt je door bijzondere plekken in Leeuwarden, waar films zijn opgenomen of waar ooit een filmster woonde. Ondertussen leer je Leeuwarden ook nog eens beter kennen tijdens deze interessante stadswandeling van 1,5 uur. Voor iedereen toegankelijk, na afloop bepaal je zelf wat voor bedrag je het waard vond.
Zaterdag en zondag, 14.00, start buiten De Harmonie.

FESTIVALBLOG
Deze week doen drie filmresencenten verslag van het festival. Deze deelnemers van de cursus Filmkritiek houden je op de hoogte van hun bevindingen van films uit ons programma. Volg de blog via deze link.

GRAND OPENING
De Grand Opening gemist? De Leeuwarder Courant schreef erover: klik hier.

En klik hier voor de foto's van dinsdagavond.

Voor alle informatie over het programma, zie onze site, het programmaboek én natuurlijk TimeSquare
Copyright © *|2018|* *|LIST:Noordelijk Film Festival|*, All rights reserved.