PROGRAMMA NOORDELIJKE FILMMEETING 
Noordelijke Filmmeeting
PROGRAMMA ~ vrijdag 11 november @ Neushoorn Café
In samenwerking met Stichting Beeldlijn en filmcollectief Natte Haring organiseren we dit jaar voor het eerst de Noordelijke Filmmeeting. Een leerzame en interessante netwerkdag voor Noordelijke filmmakers en andere geïnteresseerden, met als grootste doel elkaar te ontmoeten en te inspireren. De filmmeeting wordt gehouden in het Neushoorn Café. Je bent welkom vanaf 09:30 uur. Er is koffie!

De Noordelijke Filmmeeting is een gratis evenement, maar wij vinden het wel fijn om te weten of je aanwezig bent. Meld je daarom even aan met een mailtje naar: info@noordelijkfilmfestival.nl. Laat daarin ook even weten of je op deze dag ook een één-op-één afspraak wilt maken met Jeltje Hillen van CineCrowd om je eigen filmplan voor te leggen. 

Wil je nog vrienden, kennissen of collega's tippen, dan kun je ze via ons Facebook evenement uitnodigen en dit programma-overzicht natuurlijk doorsturen via de mail. 

Graag tot ziens! 

Fredau Buwalda / Artistiek leider Noordelijk Film Festival
Nynke Oele / Projectcoördinator Stichting Beeldlijn
Hidde de Vries / Producent filmcollectief Natte Haring
Gespreksleider van de dag
Lejo Siepe
10:00 - 10:15 uur / inleiding
LEJO SIEPE
Journalist, producent, Stichting Beeldlijn
Lejo Siepe is al meer dan dertig jaar werkzaam als journalist en producent in de media. De afgelopen tien jaar is hij daarnaast ook coördinator van Stichting Beeldlijn. Stichting Beeldlijn maakt documentaires over cultuur, natuur en politiek in Noord-Nederland. Hij is de dagvoorzitter van de Noordelijke Filmmeeting.  
Sprekers / presentaties
Max Lunter en Wessel de Vries
10:15 - 10:45 uur
MAX LUNTER & 
WESSEL DE VRIES
Regisseur & Scenarist Natte Haring Collectief

Max Lunter en Wessel de Vries vertellen aan de hand van voorbeelden van hun korte films Drie Mensen Vinden een Auto en Het Grandioze Falen over hoe je een scenario voor een korte film ontwikkelt. Daarnaast vertellen ze over de ontwikkelingen van het speelfilm-scenario waar ze nu mee bezig zijn.
Sita Rawie
10:50 - 11:05 uur
SITA RAWIE 
Projectmanager Friesland Pop 

Sita Rawie presenteert het project Sa Fier Fan Hûs. Jonge Friese filmmakers worden hierbij gekoppeld aan talentvolle bands en acts uit de provincie, om samen een toffe videoclip te maken. Voorwaarde: het moet een mooie locatie in Friesland zijn, en die locatie moet ook goed tot zijn recht komen in de clip. 
Piet Hein van der Hoek
11:10 - 11:40 uur
PIET HEIN
VAN DER HOEK

Producent en regisseur

Piet Hein van der Hoek is onafhankelijk documentairemaker en directeur van de Dutch Broadcasting Company. In zijn presentatie vertelt hij hoe je een script maakt voor een documentaire film. Hij doet dit aan de hand van zijn film De Stille Beving, die begin 2017 in première gaat.
Linze Valk

11:45 - 12:15 uur

LINZE VALK
Sound-engineer, voice-over artiest

Als sound-engineer, voice-over artiest en muziek composer heeft Linze met zijn bedrijf Big-L Media & Music de postproductie van honderden televisiedocumentaires en veel dramaseries gedaan. In zijn workshop legt hij uit hoe je met geluid en muziek een verhaal kunt vertellen en je film naar een hoger plan kan tillen.

12:15-13:15 uur
 
LUNCHTIJD
Het Neushoorn Café heeft een heerlijke lunchkaart, dus je hoeft het pand niet eens te verlaten. Bovendien kun je dit uurtje ook goed gebruiken om met elkaar te netwerken onder het genot van een lekkere hap! De menukaart vind je hier online: www.neushoorn.nl/cafe.
Jeltje Hillen
13:15 - 13:55 uur
JELTJE HILLEN
Head of Projects bij CineCrowd

Via CineCrowd kunnen filmmakers hun ideeën presenteren en pitchen aan publiek. Jeltje geeft in haar presentatie tips & trucs voor een succesvolle crowdfundingcampagne. Het is ook mogelijk om een één-op-één afspraak met haar te maken om concrete film- en crowdfundingplannen te bespreken. Hiervoor zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je hiervoor aan via: info@noordelijkfilmfestival.nl.
14:00 - 14:45 uur
 
PANELGESPREK
Hoe financier je een film?
Je hebt een goed idee voor een film, je hebt een uitgewerkt filmplan, en dan? Hoe zorg je voor voldoende financiële middelen om je film ook daadwerkelijk uit te voeren? We praten erover met de volgende gasten:

ERIK GLIJNIS studeerde aan de Nederlandse Filmacademie is sinds dit jaar werkzaam als producent bij Lemming Film, één van de grootste filmproducentiebedrijven in Nederland. Hij werkt momenteel aan zijn eerste speelfilm Nocturne.

MARA MOUWEN is producent en researcher bij haar eigen bedrijf genaamd MagneetFilm in Groningen. Ze is tevens werkzaam bij Stichting Filmcollectief Groningen. Daarvoor werkte ze onder meer bij de Nederlandse Filmacademie, het IDFA en het Nederlands Filmfonds. 

HIDDE DE VRIES is een Friese producent, onderdeel van het filmcollectief Natte Haring en studeert komend jaar af aan de Nederlandse Filmacademie. Hij heeft zijn eigen filmproductiebedrijf genaamd Kapitein Media. 

JELTJE HILLEN werkt als Head of Projects bij het crowdfunding platform CineCrowd en geeft om 13:15 uur ook een uitgebreide presentatie over crowdfunding in de Noordelijke Filmmeeting. 
Marija Makeska
15:00 - 15:30 uur
MARIJA MAKESKA
Schrijver, filmmaker, kunstenaar

Deze Macedonische schrijver en filmmaker is in Friesland voor het uitwisselingsproject Other Words, een project om aandacht te genereren voor literatuur in kleine en minderheidstalen in Europa. We vertonen haar film Dear Alexander en Lejo Siepe interviewt haar over haar ervaringen in Friesland tot nu toe.
Matthias Sdun
15:35 - 16:15 uur
MATTHIAS SDUN
Documentairemaker, video journalist, LOSTFRIESLAND

Lostfriesland is een spannend transmediaal storytelling project van de Duitse Matthias Sdun. Film, Facebook, website en documentaire lopen dwars door elkaar heen en vertellen samen het verhaal dat zich deels afspeelt in Oost-Friesland. Matthias vertelt er alles over in zijn presentatie. Neem vooral alvast een kijkje op zijn website.
Daan Vermeulen
16:20 - 16:50 uur
DAAN VERMEULEN
Head of Acquisitions en Marketing bij Cinema Delicatessen

Daan heeft bij distributeur Cinema Delicatessen ruime ervaring opgedaan met de aankoop en uitbreng van nieuwe documentaires, waaronder The Act of Killing, A Strange Love Affair with Ego en Weiner. Tijdens de Noordelijke Filmmeeting deelt hij zijn ervaringen en aan de hand van voorbeelden geeft hij tips over de distributie en marketing van films. 
Borrel
16:50 uur

BORRELTIJD
Voor deelnemers die de hele dag (of een groot deel van het programma) aanwezig zijn, is het eerste rondje van ons! Daarna raden we je aan om gezellig te blijven hangen en met elkaar in gesprek te gaan. Uitgeborreld? Kom dan een film kijken op het Noordelijk Film Festival. Het programma vind je op: www.noordelijkfilmfestival.nl.
Ontmoet filmmakers op het Noordelijk Film Festival!
Noordelijk Film Festival
Zoals gebruikelijk hebben we weer een flink aantal regisseurs (en van sommige films een producent of acteur) in huis die na afloop van de vertoning van hun film een Q&A - Questions & Answers - gesprek doen met het publiek. Als je geïnteresseerd ben in het maken van films, dan is het zeker aan te raden juist deze screenings uit te kiezen, want na afloop kun je al je vragen stellen aan deze (internationale) professionals. Ook na de Q&A's zijn onze gasten vaak bereid om nog even na te kletsen in de foyer. Hieronder lichten we een aantal gasten uit die Q&A's doen en een activiteit van filmcollectief Natte Haring.
Het Grandioze Falen
ÉÉN JAAR NATTE HARING
Vorig jaar had het Noordelijk Film Festival de primeur met de première van het eerste wapenfeit van het Friese filmcollectief: Drie Mensen Vinden een Auto. Dit jaar viert Natte Haring hun één-jarig bestaan met gratis drankjes, een gratis preview van hun nieuwe korte film Het Grandioze Falen en gratis nieuws over hun toekomstplannen! Laat via het Facebook evenement weten of je er bij bent en nodig je vrienden uit.
- vr. 11 nov. 18:45 uur De Harmonie (Kleine zaal)
Het Grandioze Falen
Q&A's met MIKKO KUPARINEN
De jonge Finse regisseur Mikko Kuparinen is te gast op het Noordelijk Film Festival om zijn derde speelfilm 2 Nights Till Morning te presenteren. Een romantisch drama waarin een Finse DJ en Franse architecte elkaar ontmoeten in Vilnius. Je kunt hem al je vragen stellen in de Q&A's direct na afloop van de vertoningen van zijn film op:
- za. 12 nov. 12:30 uur De Harmonie / Tickets
- zo. 13 nov. 15:00 uur Slieker Film / Tickets
Het Grandioze Falen
Q&A's met GYULA NEMES 
De Hongaarse regisseur Gyula Nemes is te gast op het Noordelijk Film Festival met zijn eerste speelfilm Zero. Een film met een heel eigen stijl, vol experimenten op het gebied van de vertelstructuur, het groteske, zwartwit en kleur en dialogen. Een interessante film en filmmaker om te ontmoeten. De Q&A's zijn direct na de screenings van de film op:
- za. 12 nov. 15:00 uur Slieker Film / Tickets
- zo. 13 nov. 17:30 uur Slieker Film / Tickets
Het Grandioze Falen
Q&A met MIJKE DE JONG
De Nederlandse regisseuse die twee jaar geleden nog de publieksprijs won op ons festival met Brozer, komt nu terug met het sterke drama Layla M. De film was al succesvol op internationale festivals en draait bij ons als Nederlandse voorpremière. Mijke de Jong ontvangt dit jaar onze Award For Special Contribution To Northern Cinema. Na afloop van de screening op zaterdag gaan we ook een Q&A met haar doen.
- za. 12 nov. 21:45 uur De Harmonie / Tickets
Naast genoemde gasten hebben we in ieder geval ook Robert Jan Westdijk (Waterboys), Christy O'Donnell en Kathy Speirs (Moon Dogs), Xuban Intxausti en Sira Abenoza (In Dialogue), Margriet Jansen (De wereld maakt muziek), Eddy Terstall en Erik Wünsch (Alberta) en Simen Baathen (Arctic Superstar) in huis. Check de website om te zien bij welke screenings zij Q&A's geven!
Copyright © 2016 Noordelijk Film Festival, All rights reserved.


Uw gegevens wijzigen of uitschrijven