Copy
Eerste films bekend!

Een eerste selectie films die we gaan vertonen op ons festival staat nu online!

Noordse focus
Ook dit jaar weer bijzondere films uit het Noorden van Europa. Zoals Euthanizer, de Oscarinzending uit Finland. Een thriller met veel zwarte humor; niet geschikt voor tere zieltjes. Becoming Astrid is een opmerkelijk biografisch drama over Astrid Lindgren, de schrijfster die Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en vele anderen creëerde. Dreams by The Sea is een coming-of-age drama over Ester die met haar religieuze ouders op een van de afgelegen Faroër eilanden woont. En ook Christian IV is een noordelijk drama dat een kijkje neemt in het stormachtige huwelijk van de Deense koning Christian IV. Daarnaast staan nu ook het IJslandse And Breathe Normally, het Deense Denmark en Finse The Violin Player online! Houd onze website in de gaten voor het volledig filmprogramma.
Euthanizer
European perspectives
In het programmaonderdeel European perspectives kijken we ook naar nationale en internationale documentaires en speelfilms uit een ander Europa. Zo wordt er in de zwartkomisch drama Vulcano het verhaal verteld over de stadsjongen Lukas. Die verdwaald raakt in de buurt van een afgelegen Oekraïens dorp en wat als een simpel pechgeval begint, verandert al snel in de vreemdste roadtrip van zijn leven. In de Duitse Cloud Whispers maakt ook de 60-jarige Charlotte een bijzondere maar absurde reis met haar kleindochter, terwijl ze gevolgd worden door familieleden. Samen overwinnen ze angsten en verwelkomen verrassingen die alleen het leven en de liefde te bieden hebben.
Cloud Whispers
New Generation
Voor ons programmaonderdeel New Generation is aanmelden nog steeds mogelijk. Tussen 5 en 9 november is het festival, de hotspot voor de nieuwe generatie filmmakers en filmkijkers. We zijn daarom opzoek naar filmmakers, regisseurs, scenaristen, producenten en schrijvers die willen meedoen met ons programma. Koop een bandje en geef je op voor de Film Academy, verschillende masterclasses en/of cursussen.

Kijk op www.noordelijkfilmfestival.nl voor meer informatie over de onderdelen en tickets. New Generation wordt georganiseerd in samenwerking met New Noardic Wave.
Vrijwilliger worden?
Het Noordelijk Film Festival zou niet kunnen bestaan zonder al die hardwerkende en goedlachse vrijwilligers. Ieder jaar werken er zo’n 200 vrijwilligers mee om het festival voor, tijdens en na het festival tot een succes te maken. Van kaartcontrole, runner en chauffeur tot aan helpen bij het opbouwen. Ben je minimaal 16 jaar en 4 dagdelen beschikbaar om ons te helpen van 5 tot 11 november? Meld je dan nu aan!

Voor meer informatie over de functies en het festival kijk op www.noordelijkfilmfestival.nl
Copyright © *| 2018 |* *| Noordelijk Film Festival |*, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven op onze website of via het ticketsysteem.

wijzig je gegevens of uitschrijven


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Film in Friesland · Wilhelminaplein 92 · Leeuwarden, Friesland - · Netherlands