Copy
Nieuwsbrief Noordelijk Film Festival | Winnaar Nieuwe Competitie, Oranjewoud Festival en meer ...
 
Bekijk deze e-mail in de browser
Gisteravond hebben we een mooie prijsuitreiking van onze Nieuwe Competitie gehad en volgende week staan we op Oranjewoud Festival met films! Daarnaast lees je in deze nieuwsbrief een korte update over het New Generation programma, de privacy wetgeving en krijg je een paar goede Scandinavische filmtips voor dit moment in Slieker! 

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram!

Rutger Veenstra wint met 'Nei de dûns' 

Met zijn projectplan 'Nei de dûns' heeft Rutger Veenstra uit Huins woensdagavond 23 mei de vijfde editie van de Nieuwe Competitie van het Noordelijk Film Festival gewonnen. Hij ontvangt € 10.000,- om zijn korte film te realiseren, die vervolgens tussen 5 en 11 november in wereldpremière gaat op het festival. Het festival lanceerde ook de nieuwe naam: DE FILMKICK! Een verwijzing naar de adrenaline van het maken van de film in een kort tijdsbestek en de kickstart die het festival biedt met deze competitie.

Lees het hele nieuwsbericht met meer over Rutger en zijn filmplan.

Filmprogramma op Oranjewoud Festival

Wij presenteren op 1, 3, 7 en 8 juni op Oranjewoud Festival een gratis Silent Movie programma! In aansluiting op muziek en taal, is een gevarieerde selectie van Seven Short Films te zien: van poëtische en muzikale korte films tot aan ontroerend drama, animatie en komedie. De Taalkaravaan van Lân fan taal biedt een voorprogramma met poëziefilms van It Font. Op 2 juni is de docu A Family Quartet over violiste Noa Wildschut eenmalig te zien. Leen een koptelefoon in de Proeftuin en plof lekker neer bij de Silent Movies op Oranjewoud Festival. Halverwege aanschuiven mag ook!
Check hier het hele programma!

Update New Generation programma

Tussen 5 en 9 november is het festival de hotspot voor filmmakers en filmjournalisten (in spe) met allerlei masterclasses, workshops, inspiratiesessies, netwerkborrels en meer. Dit doen we samen met New Noardic Wave, het nieuwe Friese filmplatform. We zijn druk bezig met de plannen! We organiseren bijvoorbeeld een MovieZone Talent Day voor jongeren, zijn in gesprek met De Filmkrant voor een cursus filmkritiek en gaan een 3-daagse New Generation Film Academy aanbieden voor 8 teams die met professionals gaan werken aan de ontwikkeling van hun scenario, een financieringsplan en het pitchen van hun project. Blijf op de hoogte en volg het FB evenement!

Nieuwe privacy wetgeving (AVG)

U heeft zich ooit ingeschreven voor of ingestemd met ontvangst van deze nieuwsbrief. Mocht u deze niet meer willen ontvangen, kunt u zich te allen tijde uitschrijven door gebruik te maken van de uitschrijflink onderaan deze nieuwsbrief. 

In het kader van de nieuwe Europese privacy wetgeving (AVG) hebben wij een disclaimer op onze website gepubliceerd. Deze is hier te vinden. 
 

Twee filmtips in Slieker Film

IJslands drama:
UNDER THE TREE

Gemist op ons afgelopen festival? Op dit moment draait in Slieker volop het IJslandse zwartkomische drama Under The Tree. Een uit de kluiten gewassen boom werpt letterlijk een schaduw over een vredelievende buurt. Over een typische burenruzie die op z’n zachtst gezegd nogal uit de hand loopt. De film wordt op 28 mei eenmalig ingeleid met verhalen uit de praktijk (soms nog erger als de film!) van advocaten Rudolf Knegtering en Willemijn Kuper van Rotshuizen Geense Advocaten. 
Check hier de trailer en alle speeltijden
Nieuwe Noorse premièrefilm:
UTØYA 22. JULI

Vanaf 7 juni zijn er twee weken lang een aantal voorpremières en vertoningen van de nieuwe Noorse film Utøya 22. juli van Erik Poppe. Een beklemmende maar belangrijke film! Op 22 juli 2011 liet een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trok waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvond. In de film volgen we in één take de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven. Definitieve speeldata/tijden volgen later, maar check hier alvast de trailer!

NOORDERKROON open voor inzendingen!

Noorderkroon is ons podium en onze competitie voor Friese, Groningse en Drentse films en filmmakers.

Wie kan meedoen? 
Zowel lange als korte fictie en documentaire films van professionele filmmakers, AV-studenten en amateurfilmmakers (regisseur en/of producent) uit Friesland, Groningen en Drenthe, en/of films die heel specifiek gaan over deze regio en een duidelijke connectie tonen met een van de Noordelijke provincies, kunnen worden geselecteerd. Lees meer

Deadline voor inzendingen: 1 september!

Copyright © *| 2018 |* *| Noordelijk Film Festival |*, All rights reserved.