Copy
Uusiouutisten Verkkoviesti 9/2012
VERKKOVIESTI 9/2012
16.5.2012
JÄTEHUOLLON TÄRKEIN TIETOLÄHDE
Ekokem - Säästämme luonnonvaroja
BMH Technologyn Ecosaurus
Jätehuoltopäivät lokakuussa Helsingissä

Yhdyskuntatekniikka-tapahtuma vuoden päästä Jyväskylässä

  Lisätietoja tapahtumista tämän viestin tapahtumakalenterista.

Kaatopaikkakieltoon poikkeus laitospulan takia
  Ympäristöministeriö pohtii orgaanisen jätteen kaatopaikkakieltoon laitoskapasiteetti- ja aikataulusyistä myönnettäviä lievennyksiä.

Ympäristöministeriön ylitarkastaja Ari Seppänen kertoo juuri ilmestyneessä Uusiouutiset-lehdessä, että lupaviranomainen voisi myöntää esikäsitellylle jätteelle poikkeuksen kaatopaikkakiellosta, jos pystytään luotettavasti osoittamaan, ettei jätettä pystytä käsittelemään muulla tavoin kuin loppusijoittamalla se.

”Jos on tarvetta joustaa kiellosta aikataulusyistä tai siksi, että käsittelykapasiteettia puuttuu, lupaviranomainen voisi myöntää poikkeusluvan jätteen kaatopaikkasijoitukselle”, Seppänen toteaa.

Lue lisää tuoreesta Uusiouutiset-lehden numerosta 4/2012. Voit lukea kyseisen artikkelin myös sähköisessä pdf-muodossa tästä linkistä.

IFAT-messuilla ennätysvuosi
  Viime viikon IFAT Entsorga -messut Münchenissä löivät kaikki aikaisemmat ennätykset.

Messuilla vieraili huimat 125 000 kävijää 180 maasta. Jopa 50 000 kävijää saapui messuille Saksan ulkopuolelta. Eniten vierailijoita tuli Itävallasta, Italiasta, Sveitsistä ja Venäjältä.

Näytteilleasettajia oli lähes kolme tuhatta yhteensä 16 täyteen myydyssä näyttelyhallissa. Suomalaiset jäte- ja ympäristöalan osaajat osallistuivat messuille aktiivisesti sekä näytteilleasettajina että kävijöinä.

”Osastollamme on käynyt kiinnostuneita Lähi-idästä, Kiinasta, Meksikosta, Intiasta, Turkista, Australiasta, Mauritiukselta…”, listasi Molokin toimitusjohtaja Jukka Blom messuilla.

Ympäristöministeriöltä esite jätelaista
  Ympäristöministeriö on julkaissut esitteen jätelain uudistuksesta. Ajankohtaista jätelain uudistuksesta 2012 -esitteeseen on tiivistetty uudistuksen tärkeimmät asiat yritys- ja elinkeinoelämän näkökulmasta.

Esitteessä on esimerkiksi muistilistat vastuulliseen jätehuoltoon. Ne on koottu erikseen jätteenkuljettajille, jätteen kerääjille, jätteen tuottajille, jätteen käsittelijöille sekä tuotteen valmistajille, maahantuojille ja pakkaajille.

Esite julkaistiin eilen ilmestyneen Uusiouutiset-lehden liitteenä. Sitä jaetaan yrittäjille ja sidosryhmille myös ympäristöministeriön omissa julkaisuissa ja tilaisuuksissa.

Esitteen sähköinen pdf-versio on luettavissa ympäristöministeriön jätelain kokonaisuudistusta käsittelevillä nettisivuilla.Tapahtumakalenteri

26. valtakunnalliset Jätehuoltopäivät
10.–11.10.2012
Helsingin messukeskuksessa, Jäte- ja kierrätysmessujen yhteydessä

Teemoina tilannekatsaus jätealan lainsäädännöstä, ratkaisuja orgaanisen jätteen kaatopaikkakieltoon varautumiseksi, teollisuuden ja rakentamisen jätteiden hyödyntäminen sekä jätehuollon valvonta.

Ohjelmassa myös tutustuminen ZenRobotics Oy:n toimintaan Viikissä sekä illallinen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
www.jatehuoltoyhdistys.fi


Yhdyskuntatekniikka 2013
15.-16.5.2013
Jyväskylän Paviljonki

Alan suurin seminaari- ja näyttelytapahtuma.

Koko ala yhdessä tapahtumassa.

Lisätietoja:
www.yhdyskuntatekniikka.fi


27.-30.10.2012
EcoExpoAsia

Hongkong
www.ecoexpoasia.com


27.-30.11.2012
Pollutec

Lyon, Ranska
www.pollutec.com


Sinun tapahtumasi tähän?
Varaukset ja lisätietoja tästä.

Lisää tapahtumia:
www.uusiouutiset.fi/tapahtumat.htm
 
Tilaa Uusiouutiset

Uusiouutisten Verkkoviestin mediakortti

EcoExpoAsia

www.uusiouutiset.fi

Copyright © 2012 Uusiouutiset-lehti, Pidätämme oikeiden muutoksiin.