Copy
View this email in your browser

Biobased Bouwen in de praktijk! 
26 mei 2021, 16.00-17.00


Binnen het project de Biobased Innovation GardenS werken we al jarenlang aan de verkenning en ontwikkeling van nieuwe kansen binnen de biobased economy. 
Door fossiele grondstoffen te vervangen door biomassa kunnen we stappen zetten in de ontwikkeling naar een circulaire economy.
Planten die CO2 vastleggen gedurende het groeiseizoen en die vervolgens vastleggen als grondstof voor isolatiemateriaal of bouwblokken kan daadwerkelijk positief bijdragen aan de CO2 reductie. 

De ontwikkelingen rondom biobased bouwen gaan snel. Tijdens dit Webinar nemen we u mee naar concrete projecten die reeds gerealiseerd zijn, en/of op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Ook staan we stil bij de vele toepassingen die ontwikkeld zijn door Hempflax, vooral met hennep als grondstof. 

Aanmelden

Tijdens dit webinar hebben we de volgende sprekers:


Sissy Verspeek en Fred van der Burgh werken voor Stichting Agrodome, kenniscentrum voor bio-based en circulair bouwen. Agrodome adviseert ondernemers, onderwijs en overheden over de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen. In het kader van het Interregproject Growing a Green Future hebben zij een biobased vakantiehuisje ontwikkeld. Het ontwerp hiervan kan dienen als inspiratie voor iedere recreatie ondernemer  die stappen wilt zetten bij de verduurzaming van de vakantieverblijven. Zij gaan daarnaast in op de recente ontwikkelingen rondom bio-based bouwen en de kansen die dit biedt voor bedrijven.

Taco Tuinhof is als architect bij Rothuizen Architecten al jarenlang bezig met de mogelijkheden van duurzaam bouwen, waar biobased bouwen uiteraard onderdeel van is. Meerdere projecten waar gebruik is gemaakt van biobased materialen staan op zijn naam, waaronder de kinderkliniek Ithaka en de Odyzee school op het Emergis terrein in Kloetinge.

Joost Dingemans is ontwerper voor Land en Hand. Dit is een project ontwikkeld door KETTER&Co en richt zich op het herstellen van het bewustzijn over de relatie tussen landschap, materiaal en vakmanschap. Per provincie wordt gewerkt met een lokaal relevante vraagstelling met betrekking tot het landschap en het gebruik ervan.Samen met studenten van het Scalda MBO Bouw en Logistiek werkt hij aan de ontwikkeling van een circulair strandpaviljoen in Zeeuws Vlaanderen.

Mark Reinders werkt als CEO van Hempflax al jarenlang aan de ontwikkeling van producten gebaseerd op hennep, waaronder ten behoeve van de bouw zoals Hemp Blocks en Hennep Isolatie.
De heer Reinders neem u mee in de mogelijkheden die de producten bieden.

Save the date

Webinar Inhoudstoffen
2 juni 2021 16.00


Binnen het project Biobased Innovation gardenS  werken we aan het verkennen en ontwikkelen van nieuwe kansen binnen de biobased economy. Dit alles met als doel om fossiele en chemische grondstoffen te vervangen door planten.  Om de doorontwikkeling naar een duurzame economie te bereiken is het noodzakelijk dat we weten wat er allemaal in de planten zit. In sommige planten zit wel tientallen verschillende inhoud stoffen.

Dit Webinar wordt onder andere verzorgt in samenwerking met Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Al sinds 2017 werken we vanuit de Biobased Innovation Garden samen met de Karel de Grote Hogeschool waar vele planten ondertussen geanalyseerd zijn. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar onder andere oliehoudende gewassen, natuurlijke kleurstoffen, natuurlijke anti- oxydanten. 
Ook de heer Charl Goossens zal spreken op ons webinar. De heer Goossens werkt zowel vanuit zijn kwekerij GOVA als vanuit het Valorisatielab Reststromen Tuin- en Akkerbouw, oftewel VARTA  aan het onderzoek naar optimale benutting van planten door het benutten van alle reststromen. 

Aanmelden

Het project Biobased Innovations Gardens wordt gefinancierd door de BrancheOrganisatie Akkerbouw en de Provincie Zeeland.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Biobased Innovations Garden, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp