Veel Berlijn voor weinig geld. Want de beste dingen gratis zijn, toch? Gratis tips voor Berlijn en nog veel meer in de nieuwsbrief van april!

Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Welkom bij een nieuwe nieuwsbrief! Leuk dat je er weer bent!

Berlijn is leuk. Daar zijn we het natuurlijk allemaal wel over eens. Maar Berlijn is nóg leuker als je meer kunt doen met hetzelfde budget! En daarom heb ik onlangs mijn beste tips op een rijtje gezet die helemaal niets kosten. Heel veel Berlijn voor slechts € 0,-! Hier lees je al mijn 50 tips voor dingen die je gratis kunt doen of zien in Berlijn
In deze nieuwsbrief lees je ook nog het laatste nieuws van BerlijnBlog, een voorproefje van de prachtige bloesem in Berlijn en meer over andere komende evenementen in Berlijn. Hopelijk zit er wat leuks voor jullie tussen! Veel leesplezier!

Mijn Berlijnbiechten


Verdwalen, zwartrijden, urbexfiasco's. In Berlijn gaat er ook wel eens wat mis! Op mijn blog deel ik mijn gekke Berlijngewoontes, beschamende bekentenissen en andere maffe blunders. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar die van jullie. Delen jullie ook jullie Berlijnbiecht bij de reacties? 
Lees meer >>

S-Bahn geheimen


Zijn ze je wel eens opgevallen? De halfronde gemetselde bogen onder het spoor van de S-Bahn? Onder de Stadtbahn gaat een hele tweede wereld schuil. In een nieuw artikel vertel ik over de geschiedenis van de bogen en wat je er allemaal voor leuks kunt vinden!
Lees meer >>

Groots kussengevecht in Berlijn


Ook in Berlijn werd de International Pillow Fight Day georganiseerd. Voor de Brandenburger Tor verzamelden zich honderden mensen met kussens. Dat leverde een fantastisch gezicht op! Ik plaatste een kleine fotoserie op Facebook.
 
Bekijk de foto's hier >>

De groene long van Berlijn


Berlijns oudste en meest bekende stadspark, het groene hart van de stad en een schoonheid in elk seizoen. Ik heb het over Tiergarten. Tijd voor een ode aan de groene long van Berlijn in een nieuwe blogpost. Want hoe kun je nou niet van Tiergarten houden?
Lees meer >>

Fotodagboek #52


Een nieuw ontdekt 'asian fusion' restaurant, een verlaten pompstation en een sneak preview van de gave nieuwe tentoonstelling in C/O Berlin van Stephen Shore. Allemaal in mijn eerste fotodagboek van de maand maart!
Lees meer >>

Vrolijke street art in Weißensee


Gangen vol wolkjes, cupcakes of hartjes. Wie wordt er nou niet blij van deze kleurrijke street art van Original? Ik in ieder geval wel! In dit artikel zie je de foto's van een urbextripje naar het kinderziekenhuis in Weißensee.
Lees meer >>

Fotodagboek #53


Als je het mij vraagt is dit een van de allerleukste Fotodagboeken ever. Of ik bevooroordeeld ben? Tuurlijk. Haha! Ik ging o.a. op jacht voor een bruidsjurk, ontdekte veel leuke restaurants en ging op reis door Andalusië. Soms krijg ik gewoon Fernweh van m'n eigen blog!
Lees meer >>

Vlooienmarkt in Wedding


Elke zaterdag kun je op de Leopoldplatz in Wedding terecht voor een leuke vlooienmarkt. Je krijgt er toffe vintage meubeltjes, tweedehands kleding en retrolampen. Afdingen voor de beste prijs! En daarna lekker binnenhoppen bij een van de leuke cafeetjes in de buurt.
Lees meer >>

Checkpoint Charlie in 1961


Het is 1961 als Pieter A. Lampers uit Krimpen aan den IJssel op de bonnefooi door Europa liftte. Toevallig, zou je wel kunnen zeggen, kwam hij tijdens zijn reis in Berlijn terecht. Over zijn ervaringen bij Checkpoint Charlie schreef hij een gastartikel.
Lees meer >>

Terugblik op de winter


Mensen, wat lijkt het alweer lang geleden dat er sneeuw lag in Berlijn. Gelukkig hebben we de plaatjes nog. Want wat was het toch weer prachtig in Berlijn! En dan nu snel door naar de lente. 
Lees meer >>

Mijn tips voor Dresden op Standort Hamburg


Dresden, van alle steden die ik in Duitsland bezocht, mijn lievelings. Na Berlijn natuurlijk. Voor Fem van Standort Hamburg zette ik mijn persoonlijke tips voor een bezoek aan de alternatieve wijk Dresden Neustadt op 'n rij. Leuk om eens te combineren met een bezoek aan Berlijn!
 

Restaurant van de maand:

Pacifico


De fastfoodopties zijn beperkt. Worst, döner, friet. Dat was het wel zo'n beetje. Maar daar zit behoorlijk verandering in in Berlijn, waar regelmatig nieuwe innovatieve concepten hun deuren openen. Pacifico is daar slechts een voorbeeld van, maar wel een restaurant dat het heel goed doet. Je krijgt hier Aziatische burgers, salade bowles en - misschien wel het belangrijkste - kimchi fries. Te lekker! En ideaal voor een snelle lunch. 

Keuken: Asian Fusion restaurant
Adres: Oranienstraße 147, Kreuzberg
OV: U8 Moritzplatz
Meer informatie: pacifico-berlin.com
Geluk op een bordje.

Foto van de maand:
 

'In de S-Bahn'


Je kunt me zo een middagje zoet houden door me gewoon in de S-Bahn te zetten. Heerlijk vind ik het om de landschappen aan me voorbij te laten trekken en de mix aan mensen in de treinen te zien veranderen, naarmate je andere wijken binnenrijdt. Vooral de Stadtbahn en de Ringbahn vervelen me nooit!
Een zaterdagmiddag in de Stadtbahn.

Doen deze maand:

Wandelen langs de bloesem

 
Een explosie van bloeiende bloesems associeer je waarschijnlijk eerder met Japan dan met Berlijn. Maar het zal je verbazen hoe Berlijn van een grauwe winterse stad getransformeerd wordt tot een fleurige bloesemzee in de lente. Ja, dit is echt Berlijn! Afgelopen weekend heb ik foto-impressies van het Mauerpark in bloei op mijn Facebookpagina gezet. Het ziet er op dit moment prachtig uit!

Veel van de bloesems die je in de stad vindt, komen uit Japan. Na de val van de Berlijnse Muur zamelde een Japanse TV-zender geld in om Berlijn op te vrolijken met bloesems. In totaal zijn er meer dan 9.000 bomen geschonken aan Berlijn. Wow! Ze staan o.a. hier:
  • In de Schwedter Straße (boven het Mauerpark)
  • Op de voormalige patrouilleweg tussen S Bornholmer Straße en S Wollankstraße
  • In het Gärten der Welt (met op 14 april het Kirschblütenfest)
In mijn artikel over Sakura in Berlijn meer kijk- en leesvoer over de prachtige kersenbloesems. Heb jij de bloesems al gespot in Berlijn? Plaats je foto's dan op social media met de hashtag #BerlijnBlog. Ik ben benieuwd!
Achter de bloesems in Berlijn zit een bijzonder verhaal.

Uit de oude doos:

Monument Gleis 17


Vanaf station Grunewald werden in de Tweede Wereldoorlog duizenden Joden naar concentratiekampen gedeporteerd. Op perron 17 is ter nagedachtenis daaraan een monument ingericht: Gleis 17. Het maakt indruk met een bepaalde rust en eenvoud.
Elke deportatie wordt herdacht op station Grunewald.

Nieuws en leesvoer uit en over Berlijn


12 Geheimtipps voor een trip naar Berlijn met de kinderen
ikvader.nl/12-geheimtipps-voor-een-trip-naar-berlijn-met-de-kinderen

Tips voor een ontbijt in de vrije buitenlucht:
mitvergnuegen.com/2016/11-ziemlich-gute-orte-fuer-ein-fruehstueck-im-freien

Spannende nieuw geopende restaurants in Berlijn:
www.iheartberlin.de/2016/03/29/the-most-exciting-new-restaurants-in-berlin-2016
Veel leuke restauranttips op iheartberlin.
Leuke reisboeken voor onderweg:
blog.tix.nl/top-10/reisboeken-reisgidsen

Berlijnse start-ups op de metrokaart:
blog.honeypot.io/berlin-startup-map

Nieuwe tentoonstelling "Enthüllt. Berlin und seine Denkmäler" opent 29 april met als grote trekpleister het hoofd van Lenin
www.morgenpost.de/berlin/article207309563/Ausstellung-mit-Lenin-Kopf-soll-Besuchermagnet-werden

Zo ziet Berlijn er vanuit de ruimte uit:
www.morgenpost.de/berlin/article207349499/So-sieht-Berlin-aus-dem-Weltall-aus
Astronaut Tip Kopra maakt deze foto van Berlijn vanuit ISS

Mijn Berlijnkalender


Van alle evenementen die er plaats vinden in Berlijn maak ik elke maand weer een persoonlijke selectie. Ook in deze nieuwsbrief deel ik de leukste evenementen die op de planning staan. Vervelen in Berlijn? Dat hoeft gelukkig nooit!

April 2016
Stephen Shore @ C/O Gallery Berlin
Mei 2016

1 mei:
Straatfeest Maifest @ Verschillende straten, Kreuzberg
2 mei - 5 mei:
Digitale beurs re:publica TEN @ Station Berlin, Mitte
13 mei - 17 mei:
Straatfeest Karneval der Kulturen @ Verschillende straten, Kreuzberg 

Juni 2016

3 juni - 26 juni:
Fototentoonstelling World Press Photo @ Willy-Brandt-Haus, Kreuzberg
4 juni - 5 juni:
Muziekfestival Torstraßenfestival @ Verschillende locaties in de Torstraße, Mitte
Zoek je naar concerten of feestjes? Kijk dan even op Songkick of ResidentAdvisor. Daar staat zoveel dat het niet allemaal in mijn nieuwsbrief past ;-).

Dat was 'm weer! Tot in de nieuwsbrief van volgende maand!
Share
Tweet
Forward
Read Later
Al een aantal jaren doe ik op mijn BerlijnBlog verslag over alles wat ik leuk, interessant en bijzonder vind aan en in Berlijn. Dat kan een nieuw restaurant om de hoek zijn, maar ook een verlaten wachttoren van de DDR. Het zijn vooral mijn persoonlijke tips. Daarmee ben ik misschien niet zo compleet als een reisgids, maar mijn Berlijntips zijn wel persoonlijk en eerlijk. 

Met inmiddels 60.000 bezoekers per maand is BerlijnBlog uitgegroeid tot een echte community. En daar hoor jij ook bij. Bedankt daarvoor!

Veel leesplezier en liebe Grüße,
Marjolein
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest

Uitschrijven nieuwsbrief | Over BerlijnBlog | Naar BerlijnBlog.nl

Copyright © Marjolein van der Kolk BerlijnBlog.nl.