april 2013

Amantis bevindt zich in een tijd van ontwikkeling en verandering. Dit resulteert in nieuwe dienstverlening op het gebied van het begeleiden bij terugkeer naar werk van mensen met kanker. Daarover lees je in deze nieuwsbrief.
Om deze nieuwe loot aan de stam goed zichtbaar te maken ga ik mijn site vernieuwen. Daarmee is mijn grafisch ontwerper nu druk doende. Ik verheug me al op het resultaat. Binnen enkele weken zal de nieuwe site in de digitale lucht zijn. Dat ga ik uiteraard melden via de diverse sociale media.
(Amandus Boelens, 11 april 2013)


Werk en kanker: begeleiding bij terugkeer naar werk

Na medische behandeling is een medewerker op een gegeven moment zodanig fysiek en emotioneel hersteld, dat starten met werk weer mogelijk is. Dat roept vaak veel vragen en twijfel op. Deskundige en betrokken begeleiding kan dan een goede steun zijn om de medewerker op weg te helpen bij zijn re-integratie.
Denk aan vragen over belastbaarheid: "Ik ben snel moe, kan me nog slecht concentreren en vergeet dingen, kan ik dan wel aan het werk?" "Ik voel druk vanuit mijn werkgever om de draad snel op te pakken, maar volgens mij lukt me dat nog niet, wat moet ik doen?"
Ook diverse vragen over het re-integreren zelf: "Ik vind het moeilijk terug te gaan naar mijn werk, hoe pak ik dat aan?" "Hoe vraag ik aan mijn leidinggevende en mijn collega’s steun bij mijn re-integratie?" "Hoe ga ik om met onbegrip op het werk?" 
Ik heb me op dit terrein aangesloten bij Stichting Do Some Good, die veel expertise op dit gebied heeft en landelijk werkt. >Lees meer

Teamcoaching: openheid, elkaar aanspreken en samenwerken

Ik coach een team van teammanagers in de zorg. Ze hebben het druk met het goed draaiende houden van hun eigen uitvoerende team en zijn niet gewend elkaar op te zoeken. Zelf overleven staat voorop. Afspraken zijn er wel gemaakt, maar je er goed aan houden én ook nog eens een collega daar op aan spreken is men niet gewend. Het was in het verleden ook niet veilig om dit te doen. De intentie is er nu om hier verandering in te brengen. Steun en ruimte is er vanuit de vestigingsmanager.
Om opener te zijn, feedback te vragen én te geven en de stap naar echt samen-werken te maken, daarvoor is het uitspreken van oud zeer nodig. Zo blijkt in de teamcoachingssessies. Met het uitspreken kan het ook los gelaten worden. Er is direct ruimte om samen op te trekken en elkaar te steunen, daar waar de druk te hoog is. Geweldig om te zien. De verandering is in gang gebracht... door de teammanagers zelf. Daarvoor een bedding van veiligheid en vertrouwen bieden is voor mij (als teamcoach) de essentie van teamcoaching.


Werken vanuit waarden

De afgelopen periode heb ik stil gestaan vanuit welke waarden ik mijn dienstverlening vorm geef. Het is niet zo eenvoudig om dit in de kern te benoemen. Wel heel zinvol om te doen. Het scherpt me in wat ik aan het doen ben, hoe ik kijk naar ontwikkeling en begeleiding en wat ik daarmee beoog. Op de vernieuwde site die in de maak is, zullen de waarden terug te vinden zijn.
Eén waarde gaat over "Verantwoordelijkheid nemen" - Wezenlijk is om verantwoordelijkheid te nemen voor de antwoorden die je geeft op alles wat op je af komt. Geef je werkelijk persoonlijk antwoord of handel je vanuit oude pijn en overlevingspatronen. Leef je of overleef je. Ben je bereid om te gaan staan voor wat jij werkelijk te doen hebt en jouw plek in te nemen. 
In ieder begeleidingstraject nodig ik mijn klanten op verschillende manieren uit om de handschoen van de verantwoordelijkheid op te pakken.

Loopbaanadvies, coaching .....

Naast de bovengenoemde dienstverlening blijven de kernactiviteiten van Amantis Loopbaanadvies Coaching Training loopbaanadvies en coaching, waaronder diverse vormen van outplacement, van-werk-naar-werk en re-integratie.
Met inmiddels ruim zestien jaar ervaring en een nog steeds groeiende expertise ondersteunt Amantis professionals van mid-20-ers tot tweede helft 50-ers, in uitvoerende, staf-, project-, management- en directiefuncties.
Met als resultaat dat mensen hun ambities realiseren en/of met meer energie, plezier, daadkracht, verbindend vermogen of .... (vul maar in) in hun werk staan. >Meer info over deze kernactiviteiten


Weblog

De (meestal) tweewekelijkse weblog met nieuws, praktische tips en overwegingen
>Ter inspiratie© 2011 Amantis  |  info@amantis.nl  |  030 272 59 04  |  www.amantis.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp