Copy
PERSBERICHT
View this email in your browser
BOELENS DE GRUYTER START HERONTWIKKELING TROUWGEBOUW EN PAROOLTOREN
 
5 september 2014 – De in Amsterdam gevestigde vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter start op 8 september aanstaande met de transformatie van het Trouwgebouw en de Parooltoren aan de Wibautstraat in Amsterdam. Voor de overdracht van de gebouwen heeft Boelens de Gruyter een koopovereenkomst getekend met de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot.

Met deze renovatie wordt het nu 25.700 m2 tellende bvo uitgebreid naar 28.800 m2 bvo. De twee gebouwen worden herontwikkeld tot de tweede Amsterdamse vestiging van The Student Hotel, met 573 kamers. Daarnaast wordt zo’n 4.000 m2 benut voor commerciële functies.

“We zijn verheugd om wederom een grote en uitdagende binnenstedelijke ontwikkeling in Amsterdam ter hand te kunnen nemen. De herontwikkeling van de Parooltoren en het Trouwgebouw past perfect binnen onze strategie, waarbij we bestaande objecten een nieuw leven geven, aansluitend bij de wensen en behoeften van deze tijd”, aldus Maarten de Gruyter, medeoprichter van Boelens de Gruyter.

Op 8 september 2014 worden de bouwwerkzaamheden gestart. De oplevering van de Parooltoren staat gepland voor augustus 2015, gevolgd door de oplevering van het Trouwgebouw in januari 2016.

Boelens de Gruyter werd bij de totstandkoming van de transactie begeleid door NL Real Estate. DTZ Zadelhoff fungeerde als adviseur namens Stadgenoot. De herontwikkeling van de gebouwen betekent een investering van circa 60 miljoen euro in de zogenaamde Knowledge Mile (Wibautstraat) in Amsterdam-Oost.

- EINDE PERSBERICHT - 
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en/of interviewaanvragen, kunt u contact opnemen met:


Boelens de Gruyter
Maarten de Gruyter
06 - 53 38 77 57
maarten@boelensdegruyter.nl


Kult&Ace PR
Darla van Hoorn
020 - 737 18 36 / 06 - 20 09 13 12

darla@kultandace.com