Copy
PERSBERICHT

The Student Hotel komt in zomer 2019 naar Delft
Nederlands hybride hotelconcept vestigt zich in het hart van stationsgebied Nieuw Delft

Beeld: KCAP©

Amsterdam  24 januari – The Student Hotel groep opent in september 2019 de deuren van haar eerste vestiging in de universiteitsstad Delft. The Student Hotel Delft komt op een centrale plek direct aan het Station Delft en het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier. The Student Hotel biedt hier een levendige ontmoetingsplek voor toeristen, zakenreizigers, studenten, young professionals en fijnproevers. Elkaar ontmoeten staat centraal ongeacht of je naar het hotel komt om te werken, studeren, logeren, sporten of te eten.
 
Het hotel, dat bekend staat om zijn uitgesproken design, krijgt circa 342 kamers en combineert hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten, zoals een gym, bar-restaurant, bibliotheek, gaming- en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms en co-working plekken. Het meest opvallende onderdeel van het hotel is de open gevel tegenover het station en het te ontwikkelen park. Onderdeel van het hotel is een ondergrondse parkeergarage en een fietsenstalling.
 
Stressvrij studeren
Bij The Student Hotel Delft kunnen studenten stressvrij en zonder wachtrijen of hospiteeravonden heel simpel online een kamer boeken. Bovendien betalen ze een all-in prijs, zij rollen hun koffertje naar binnen en The Student Hotel regelt de rest. Zo hebben alle bewoners de beschikking over een eigen fiets en kunnen ze gebruik maken van de inpandige gym, zodat zij zich vanaf hun intrek volledig kunnen richten op hun studie, het verkennen van de stad en het maken van nieuwe vrienden.
 
Het ontwerp is van KCAP Architects & Planners. De start van de bouw is gepland voor 2018. Het complex omvat circa 14.000 m2 en wordt in de zomer van 2019 opgeleverd.
Charlie MacGregor, oprichter van The Student Hotel zegt het volgende over de keuze voor Delft: "Delft behoort als kennisstad tot één van de meest gewaardeerde internationale universiteitssteden van Nederland.  De stad trekt talent aan uit de hele de wereld. Ik voelde me direct thuis in Delft en ben dan ook trots dat The Student Hotel zich juist hier gaat vestigen. Sinds ik mij in Nederland heb gevestigd, is het mijn wens geweest om hier een studentenhotel te openen. Ons hybride hotelconcept met vele publieksfuncties is ideaal voor iedereen die in het hart van het stationsgebied Nieuw Delft wil logeren, studeren, of af en toe een kop koffie wil drinken en een mooie lezing wil volgen.”
 
Stadsgebied Nieuw Delft

The Student Hotel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: het nieuwe stadsdeel in wording centraal in de stad. Isidoor Hermans, directeur van het Ontwikkelingsbedrijf: “We zien dat The Student Hotel levendigheid biedt precies daar waar we het willen. De komst van The Student Hotel zal een grote boost geven aan de groei van een levendig stationsgebied en aan de groei van de stad. Een nieuw deel van Delft.”

Over The Student Hotel: May the student in you live forever
 
The Student Hotel is opgericht door de Schotse ondernemer Charlie MacGregor. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Schotland, waar de familie MacGregor in 1982 begon met de bouw van studentenhuisvesting voor de Universiteit van Edinburgh. The Student Hotel opende haar eerste vestiging in 2012 in Rotterdam en beheert nu meer dan 3.000 kamers in Nederland, Spanje en Frankrijk; voor 2017 staat de opening van het eerste studentenhotel in Italië gepland. Op dit moment levert The Student Hotel complete, hypermoderne gemeenschappelijke huisvesting in steden in heel Europa: 485 kamers in Rotterdam (sinds 2012), 707 kamers in Amsterdam-West (2013), 309 kamers in Den Haag (2014), 574 kamers in Amsterdam-Centrum (2015), 365 in Groningen (2016), 400 in Eimdhoven (2017) bijna 600 kamers in Barcelona onder de merknaam Melon District (2005) en 191 in Parijs (2015). Vanaf 2017 volgen Maastricht, Florence, Bologna en Berlijn. Met The Student Hotel Delft voegt de groep 342 kamers aan zijn portfolio toe. Nog vóór 2020 wil The Student Hotel 40 vestigingen (15.000 bedden) in toonaangevende Europese steden geopend hebben. Met 365 miljoen euro aan fondsen, toegezegd door Aermont en APG Asset Management, zoekt het bedrijf nu ontwikkelingskansen voor projecten in heel Europa.
 
Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interviewaanvragen met de initiatiefnemers, kunt u contact opnemen met:

Kult&Ace

Patricia Douma
patricia@kultandace.com
06-15956555 / 020-7371836
Copyright © 2017 hello@kultandace.com, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list