Copy
Kun je deze nieuwsbrief niet goed zien? Bekijk hem in je browser.

Nieuws

Local application


In industriële toepassingen worden veelal brandbare vloeistoffen onder druk toegepast zoals brandstoffen, diesel, maar ook hydraulische en smeeroliën. Bij eventuele lekkage spuit onder druk olie uit de leidingen en/of koppelingen. Op moment dat deze olie in contact komt met een heet oppervlak of een andere ontstekingsbron kan een sprayfire of poolfire ontstaan. Typische toepassingen waar dit risico aanwezig is zijn turbines, dieselgeneratoren, hydraulische power packs, pompopstellingen en procesinstallaties.

Vooralsnog bestond de bescherming van dit type risico’s op basis van hogedrukwatermistsystemen uit het volledig beveiligen van een overwegend besloten ruimtes. Na een uitgebreid testprogramma is het nu ook mogelijk om op basis van local protection met HI-FOG® alleen de kritieke onderdelen in de processen of machines aan de bron te beschermen; daarmee wordt de schade en downtime tot een minimum beperkt.

Het HI-FOG® local protection systeem is inmiddels uitvoerig getest volgens de richtlijnen in FM5560 en alle toegepaste componenten zijn reeds onafhankelijk gekeurd. Binnenkort volgt de complete systeemkeuring voor uitgebreide toepassing voor de bescherming van installatie-onderdelen voor energiecentrales, olie- en gasindustrie, voedselindustrie, procesindustrie enz.

Beurzen/seminars


HI-FOG® Focus on Energy is een evenement over brandveiligheid en watermist brandbeveiliging van elektriciteitscentrales en de distributie van elektriciteit.

6-8 maart is Fire Technology met professionals uit 20 landen aanwezig geweest bij dit event in Polen.

WIJ NEMEN DEEL AAN DE NAVOLGENDE BEURZEN/SEMINARS

  • 6 juni Seminar Risicogerichte brandveiligheid VBE IFV, te Arnhem
  • 13 juni Nationaal Congres Brandveiligheid, te Lienden
  • 14-15 november Fire Safety Science bij het IFV, te Arnhem
Wilt u meer infomatie over de beurzen/seminars?


Neem direct contact opProject

Oracle Nieuwevaart Amsterdam


Als definitieve locatie voor haar Cloud Sales Center in Amsterdam heeft Oracle gekozen voor een prestigieus oud pakhuis aan de Nieuwevaart in Amsterdam. Inmiddels zijn de benodigde werkzaamheden gestart en de verwachting is dat aan het begin van Oracle’s nieuwe fiscale jaar, 1 juni 2017, de medewerkers van het Cloud Sales Center hun intrek in de Nieuwevaart kunnen nemen.

Wilt u meer lezen over het project bij Oracle?

Lees hier meerUpdate vanuit onze organisatie

Medewerker aan het woord: Dennis van Cleef


In ons item 'Medewerker aan het woord' vertellen medewerkers hoe ze bij ons terecht zijn gekomen.

Deze keer is Dennis van Cleef aan het woord en vertelt hoe hij 10 jaar geleden afscheid nam als brandweerman en bij ons terecht kwam.

Bent u benieuwd naar zijn verhaal?


Lees meer


BLOG

Kunnen branden voorspeld worden?


Als vroeger iemand een brand zou voorspellen dan zou hij of zij meteen als verdachte aangemerkt worden inzake brandstichting. Toch kan brand of, beter gezegd, brandgevaar heden ten dage voorspeld worden.

Beslist geen werk in een circustent met een glazen bol: Big Data is de sleutel naar het analyseren van informatie waarmee brandgevaar redelijk nauwkeurig voorspeld kan worden.


Lees de blog


Vacatures


HR-adviseur


Wij zijn per direct op zoek naar een HR-adviseur voor 24-32 uur per week.

Als HR-adviseur ben je een sparringpartner voor de directie, het management en haar medewerkers en ben je nauw betrokken bij complexe personeel- en organisatie-vraagstukken. Jouw advies doet ertoe, wij verwachten van jou een hoog “meedenkgehalte”.

Het mooie van deze functie is dat je niet in een gespreid bedje terecht komt; je mag zelf verder vorm gaan geven aan het HR-beleid. Jij speelt een centrale en cruciale rol bij de implementatie en verdere professionalisering van het HR-beleid, zoals performance management, training & development en recruitment.

Wil je meer weten over deze functie?


Bekijk hier de vacature


Fire Technology B.V.
FireX B.V.
FireSafe B.V.

Kerkenbos 10-135
6546 BJ Nijmegen

M: info@firetechnology.nl
T: 0031 (0)24 – 360 14 62

Afmelden nieuwsbrief