Copy
Kun je deze nieuwsbrief niet goed zien? Bekijk hem in je browser.

Nieuws

Brandveiligheid in de zorg


Uit onderzoek is gebleken dat minder zelfredzame personen, ouderen en gehandicapten helaas vaker slachtoffer zijn in geval van een brand in een woning of kamer. Bij eventuele beperkingen hebben deze bewoners vanzelfsprekend meer tijd nodig om hun woning of kamer te ontvluchten en zijn daarbij mogelijk ook afhankelijk van hulp van derden. Om een correcte ontruiming in geval van een calamiteit te waarborgen dient de personele bezetting van de BHV veelal 24/7u aanwezig te zijn. Organisatorisch brengt dat voor veel instellingen een grote uitdaging met zich mee.

Brandveiligheid in de zorg is onder andere als een aktueel thema aan de orde gekomen bij het seminar: gelijkwaardigheid en waardering sprinklers bij het VEBON-NOVB, bij het congres Fire Safety & Science van het IFV en tijdens het VdS conference Fire Extinguishing Systems welke onlangs gehouden zijn.

Door toepassing van actieve brandbestrijdingssystemen wordt de brandomvang beperkt en worden concepten als stay-in-place en veilige evacuatie opstelplaatsen mogelijk gemaakt.

We zien een toename in toepassing van watermist in ziekenhuizen en wooncomplexen. De laatste jaren heeft Fire Technology al diverse ziekenhuizen en woonzorgcomplexen voorzien van HI-FOG® hogedrukwatermistsystemen.

Door meer aandacht aan het installatietechnische component van de BIO (Bouwkundig, Installatietechnisch, Organisatorisch) brandveiligheidsmaatregelen te besteden kan in overleg met de eisende partijen veelal een mogelijkheid gevonden worden om de werkdruk van de (BHV-) organisatie te reduceren.

Lees meer

Uitbreiding pand

350 m2 extra kantoor


Daar waar wij in 2016 onze bedrijfsruimte al flink uitgebreid hebben is als gevolg van substantiële toename van opdrachten, de aanwas van nieuwe klanten en het nog verder verhogen van onze servicegraad was verdere uitbreiding van de bedrijfsoppervlakte noodzakelijk. Op dit moment zijn we druk bezig met de verbouwing van een uitbreiding van 350 m2 tot kantoor- en bespreekruimtes.


Beurzen/seminarsWij nemen deel aan de volgende beurzen/seminars:


06 juni: VBE seminar "Moderne Branden", Twente Safety Campus, Enschede
13 juni: Nationaal Congres Brandpreventie, Lienden
20 juni: Mini seminar met live demonstratie watermist Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, Mook
13 & 14 november:IFV congres FIre Safety & Science, Arnhem

Wilt u meer infomatie over bijvoorbeeld het bijwonen van een mini-seminar? Klik dan op de onderstaande button.

Lees meerProject

Royal Bel Leerdammer


Royal Bel Leerdammer B.V. is de producent van Leerdammer kaas. Verdeeld over drie locaties in Schoonrewoerd, Wageningen en Dalfsen werken er zo'n 430 enthousiaste medewerkers.

Wilt u meer lezen over het project Royal Bel Leerdammer?

Lees meerUpdate vanuit onze organisatie

Medewerker aan het woord: Vincent Roelofs


In ons item 'Medewerker aan het woord' vertellen medewerkers hoe ze bij ons terecht zijn gekomen.

Deze keer is Vincent Roelofs aan het woord en vertelt hij over zijn beroep als Financial Administrator.

Bent u benieuwd naar zijn verhaal?


Lees meer


BLOG

Een kwart eeuw Brandveiligheid Meester!Onlangs vierden we samen met alle medewerkers en hun partners het 25-jarig bestaan van FireX.


Lees de blog


Vacatures


Werken bij site


Wij hebben een nieuwe website! Niet de vervanger van onze huidige websites, maar een website gericht op werving en selectie. Op deze website staan alle vacatures van zowel FireX, Fire Technology als FireSafe.

Benieuwd? Klik dan op de onderstaande link.


Bekijk de website


Fire Technology B.V.
FireX B.V.
FireSafe B.V.

Kerkenbos 10-135
6546 BJ Nijmegen

M: info@firetechnology.nl
T: 0031 (0)24 – 360 14 62

Afmelden nieuwsbrief