Copy
Repair Cafés zijn booming en dragen bij aan een duurzame leefstijl! 

Beste lezer,

Repair Cafés zijn booming en dragen bij aan een duurzame leefstijl! Tot die conclusies komen het tv-programma Radar en een team van masterstudenten van de Universiteit Leiden en TU Delft. Deze conclusies én de nieuwe samenwerking tussen Stichting Repair Café en repareerplatform iFixit, zorgen samen voor een veelbelovende start van 2015!

Stichting Repair Café en repareerplatform iFixit hebben in januari de handen ineen geslagen. Deze samenwerking betekent voor Europese Repair Cafés onder meer dat ze korting krijgen op gereedschap en onderdelen van iFixit.

We willen geen troep
iFixit heeft er ook een goede partner bij, want het Repair Café-netwerk krijgt steeds meer invloed. Tv-programma Radar zond op 2 februari een item uit over geplande slijtage en sprak hiervoor met Repair Café-bedenker Martine Postma. Het succes van de Repair Cafés is volgens haar een signaal dat de mensen repareerbare spullen willen en dat ze genoeg hebben van al die troep die het snel begeeft.

Masterstudenten ‘Industrial Ecology’ van de Universiteit Leiden en de TU Delft onderzochten of Repair Cafés (in Rotterdam, Den Haag en Delft) bijdragen aan een duurzame leefstijl. Uit verzamelde statistieken bleek dat 75 procent van de participanten Repair Cafés bezoekt om te leren repareren. Meer dan 90 procent zei afval te willen voorkomen. En bijna iedereen gaf aan anderen in hun omgeving aan te moedigen ook naar een Repair Café te gaan. Conclusie van het onderzoek: Repair Cafés dragen bij aan een duurzame leefstijl!
 
Wil jij ook een bijdrage leveren, word dan vrijwilliger of donateur!
En volg ons op Facebook en Twitter.   

Met hartelijke groet,

het landelijk Repair Café-team

 
Copyright © 2015 Stichting Repair Café, All rights reserved.
Je ontvangt deze mail omdat je je hebt geabonneerd op de nieuwsbrief van de Stichting Repair Café. Mocht je niet langer op de hoogte gehouden willen worden, dan kun je je afmelden via onderstaande link.