Copy
Nieuwsbrief #18 2015
In deze nieuwsbrief Still: A Family Affair (Tom Fassaert, openingsfilm IDFA)

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) vindt plaats van 18 t/m 29 november. De volgende bijeenkomsten worden georganiseerd, ondersteund met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds:

DocLab Academy (19 t/m 24 november)
DocLab Academy is het internationale programma voor nieuw talent op het gebied van documentaire en interactieve media. Het programma vindt plaats tijdens IDFA van 19 t/m 24 november. Renée van der Grinten (Filmconsulent bij het Filmfonds) geeft uitleg over de Transmedia regeling non-fictie. Meer informatie.

Presentatie internationaal coproduceren (22 november)
Op zondag 22 november geeft het Filmfonds een presentatie over internationaal coproduceren met Nederland en de recentelijk getekende verdragen met Zuid-Afrika en China (op uitnodiging).


Children’s Documentaries: An Emerging Genre for Engaging Audiences (25 november)
Op 25 november organiseren de Creative Europe Desks van Berlijn, Denemarken, Vlaanderen, Hamburg, München, Nederland, Noorwegen, NRW en Zweden ‘Children’s Documentaries: An Emerging Genre for Engaging Audiences’. Dit event vindt plaats in het kader van IDFA’s Industry Talk en wordt gemodereerd door Ove Rishøj Jensen (EDN). Aansluitend op de Industry Talk vindt er een ronde-tafel-discussie plaats waarin verschillende experts hun licht werpen op de uitdagingen van de coproductie en distributie van documentaires voor een jong publiek. Monique Ruinen (Filmconsulent bij het Filmfonds) zal hieraan deelnemen. Meer informatie

Green Screen Day (26 november)
Tijdens de Green Screen Day worden vijf films vertoond die een verdiepende blik werpen op maatschappelijke kwesties met een link naar duurzaamheid. Voor de Green Screen dag werkt IDFA samen met Green Film Making en de Rijksoverheid (Green Deals). Inleidingen worden verzorgd door Els Rientjes. Architect en innovatiespecialist Thomas Rau is aanwezig als speciale gast. Rau's lezing 'Ons zijn is tijdelijk, de gevolgen zijn permanent', waarin hij de opgaven en de ingrijpende stappen benoemt die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken, vindt plaats om 16.30 uur. Voorafgaand aan de slotfilm Racing Extinction (21.30 uur) leidt Rientjes een panelgesprek met drie duurzaamheidsspecialisten. Meer informatie
 
IDFA Young Producers
Het Filmfonds steunt het IDFA Young Producers programma waarin zes talentvolle producenten met ambities om internationaal te (co)produceren een programma op maat volgen. De geselecteerde deelnemers van dit jaar zijn: Rosan Boersma (CTM Docs), Olivia Sophie van Leeuwen (Halal), Renko Douze (Een van de Jongens), Lotte Gerding (Pieter van Huystee Film & TV), Eric Velthuis (KVFilms) en Eline van Wees (Basalt Film).
  
Impact Academy
Makers stoppen vaak hun hele ziel en zaligheid in een film. Veel van hen koesteren dan ook hoge verwachtingen van een uitzending op televisie of een vertoning in de bioscoop. Om deze impact te vergroten werken filmmakers in het buitenland steeds vaker samen met een zogenaamde impact producent: iemand die vanaf de researchfase naast de regisseur en producent staat en zich geheel inzet voor de impact van een film. Het Filmfonds ondersteunt de Nederlandse
Impact Academy, die is opgericht om maatschappelijke doelen van film te behalen.

De volgende films die met een bijdrage van het Fonds tot stand zijn gekomen gaan tijdens IDFA in première of worden vertoond:

A Family Affair (openingsfilm)
Regie: Tom Fassaert

Meer informatie


A Strange Love Affair with Ego
Regie: Ester Gould

Meer informatie


Battles
Regie: Isabelle Tollenaere

Meer informatie


Becoming Zlatan
Regie: Fredrik Gertten en Magnus Gertten

Meer informatie


Bistro in Vitro
Regie: Koert van Mensvoort
Meer informatie


Eritrea Stars 
Regie: John Appel
Meer informatie


Garage 2.0 (Teledoc)
Regie: Catherine van Campen

Meer informatie


Inside the Chinese Closet
Regie: Sophia Luvara

Meer informatie


Natural Disorder
Regie: Christian Sønderby Jepsen

Meer informatie


Need for Meat
Regie: Marijn Frank
Meer informatie


Rebels
Regie: Kari Anne Moe

Meer informatie


Sketches of Siberia
Regie: Ben van Lieshout

Meer informatie


Those Who Feel the Fire Burning
Regie: Morgan Knibbe

Meer informatie

De nieuwe editie van SEE NL is verschenen ter gelegenheid van IDFA. In deze editie veel nieuws over Nederlandse documentairemakers en ontwikkelingen, waaronder Tom Fassaert over A Family Affair, Ester Gould over A Strange Love Affair with Ego, het debuut van Pieter van Huystee Jheronimus Bosch, Touched by the Devil en John Appel over Eritrea Stars

Lees SEE NL online of download de app.

Cultuur+Ondernemen en de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur (NVTC) nodigen u uit deel te nemen aan de tweede editie van de enquête naar goed bestuur en toezicht in de cultuursector. De enquête is bedoeld voor bestuurders (directeuren) en leden raad van toezicht. Doe mee aan de enquete.

Met vijf Nederlandse producenten, vijf films (Stand by Your President van Ineke Smit, Kurai Kurai – Tales on the Wind van Marjoleine Boonstra, The Sky Above Us van Marinus Groothof, Meet Me in Venice van Eddy terstall en Nude Area van Urszula Antniak) en een work in progress was Nederland focusland tijdens het 24ste filmfestival in Cottbus (Duitsland).

Presentaties van de Netherlands Film Commission over o.m. de cash rebate werden druk bezocht door vele filmmakers en producenten uit de regio, Frankrijk, Spanje en Italië. Met een intensieve regionale programmering is Cottbus een interessant filmfestival met een productieve coproductiemarkt.Cartoon Digital (2 t/m 4 december 2015, Luxemburg)
Meer informatie.

Cartoon Movie (2 t/m 4 maart 2016, Lyon)
Deadline: 25 November 2015.
Meer informatie

Berlinale Co-Production Market (14 t/m 16 februari 2016, Berlijn)
Accreditatie zonder project voor de 13e Berlinale Co-Production Market (14-16 februari 2016), die plaatsvindt tijdens het 66e Berlin International Film Festival (11-21 februari). Deadline: 30 november 2015. Meer informatieAccrediteren voor de Berlinale kan nog tot 6 januari 2016. Meer informatie.HBF+Europe Distributie
Distributiesteun in het kader van HBF+Europe Distributie. Deadline: 1 december 2015. Meer informatie.
HAFF 2016 (16 t/m 20 maart 2016, Utrecht)
Van 16-20 maart 2016 vindt in Utrecht het Holland Animation Film Festival plaats. Films aanmelden kan voor de competities features, shorts, studentenfilms en Nederlandse animatie. Deadline: 1 december 2015.
Meer informatie.Frontières (30 maart t/m 1 april 2016, Brussel) De Frontières International Co-Production Market verbindt Noord-Amerika en Europa met de focus op genrefilms. Deadline: 11 december 2015. Meer informatie

Annecy (13 t/m 18 juni 2016, Annecy)
International Animation Film Festival and Market. Deadline: 15 maart 2016.
Meer informatie.
Klik hier voor de meest recente toegewezen bijdragen.


Copyright © 2015 Nederlands Filmfonds, alle rechten voorbehouden

+31(0)20 570 76 76 | info@filmfonds.nl | www.filmfonds.nl

      


schijf je uit voor deze nieuwsbrief | update je gegevens