Copy
Nieuwsbrief #7 2016
In deze nieuwsbrief:
  
  
Van 16-23 april vindt het Beijing International Film Festival (BJIFF) plaats.

Tijdens het festival wordt er op 19 april, 
in samenwerking met China Children's Film Association, een seminar georganiseerd over Nederlandse kinderfilms. Leontine Petit, Harro van Staverden en Doreen Boonekamp zullen op het seminar spreken.

Daarnaast is er een paneldiscussie over Nederlandse kinderfilms, met als case-study de film Achtste Groepers huilen niet met  Harro van Staverden (producent), Dennis Bots (regisseur) en Karen van Holst Pellekaan (scenarist). Voor meer informatie over BJIFF, klik hier. 

 
Van 21 – 23 maart vond het internationale seminar Cartoon Business plaats in Utrecht. 125 professionals uit 20 landen werden door vooraanstaande sprekers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van productie, distributie, marketing, financiering en bedrijfsmodellen op het gebied van animatie. De opkomst van Nederlandse animatieprofessionals was met 64 deelnemers zeer groot.

Bruno Felix van Submarine, Job Roggeveen van Job, Joris & Marieke en Michiel Snijders van il Luster, gaven samen met Doreen Boonekamp een presentatie over de Nederlandse animatiesector en de financieringsmogelijkheden voor animatiefilm in Nederland. Voor meer informatie over Cartoon Business 2016, klik hier.

 
  

Het Filmfonds was samen met de Film Commission aanwezig op de goed bezochte internationale coproductiemarkt Frontières Brussel. Hier is afgelopen vrijdag bekendgemaakt dat producent House of Netherhorror voor het project Amsterdam Gothic een coproductiepartner heeft gevonden in het Belgische Potemkino.

Dit project, van de hand van regisseur Chris W. Mitchell (de Poel) ontving eerder steun van het Nederlands Filmfonds voor scenario-ontwikkeling. Klik hier voor meer informatie. Jan Doense van House of Netherhorror sprak met Cineuropa over de productie van genrefilms. Klik hier voor dit interview.  

 
 Hoe werkt ons asielbeleid? En hoe zouden we eigenlijk willen dat het  werkt? Op 30  maart 2016 werd De Asielzoekmachine gelanceerd: een  crossmediaal project dat  het Nederlands asielbeleid onderzoekt. 
 Voor meer informatie, klik hier. 

 De Asielzoekmachine wordt financieel mede mogelijk gemaakt door  de Transmediaregeling van samenwerkingspartners Mediafonds, Stimuleringsfonds  Creatieve Industrie en het Filmfonds.
 
 Familieweekend, het speelfilmdebuut van regisseur Pieter van Rijn, heeft de  Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de  komedie al in  de bioscoop. Om deze mijlpaal te vieren werden castleden  Derek de Lint en Cynthia  Abma op 5 maart namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds  verrast met de Gouden Film. Voor  meer informatie, klik hier. 
 
 De belangenvereniging van filmdistributeurs voor bioscopen en filmtheaters, de NVF,  is gefuseerd met die van Home entertainment distributeurs, NVPI Video. Op 1 april  gaan zij samen verder onder de naam Filmdistributeurs Nederland  (FDN). Klik  hier voor meer informatie. 

 


De productie van de One Night Stands van dit jaar is van start gegaan. Dit samenwerkingsproject van het Filmfonds, de NTR, VARA en VPRO verzorgt elke zomer zes speelfilms van ongeveer een uur, die op TV worden uitgezonden. Sustainability Manager Els Rientjes besprak met de producenten op welke manier ze hun productieprocessen konden verduurzamen. Klik hier om meer te lezen.  

Ook geïnteresseerd in Green Film making? Save the date voor de workshop: Duurzaamheid in postproductie op 24 mei. Aanmelden kan via els@greenfilmmaking.com.

 Op 12 april is de indiendatum voor Vrijplaats voor ervaren scenaristen,  een regeling  die 5 jaar geleden door het Filmfonds in het leven werd  geroepen. De plek waar  scenarioschrijvers de kans krijgen hun eigen  verhalen te ontwikkelen die dicht bij hun  hart liggen zonder bemoeienis  van buitenaf. Enkele jaren geleden is er ook een plek  voor beginnend  scenariotalent bijgekomen. PLOT interviewde scenaristen en het  Filmfonds over deze regelingen. Klik hier om het artikel te lezen. 
 Het 32ste Imagine Film Festival opent op donderdag 14 april met het   Amerikaanse Midnight Special van Jeff Nichols. Voor het volledige programma,  klik hier. 

 Imagine Film Festival is tot stand gekomen met steun van onder andere  het  Nederlands  Filmfonds. Op 3 mei is de volgende indiendatum voor  filmfestivals.  Klik hier voor meer  informatie. 


Paris Coproduction Village 
Ontwikkelings- en financieringsplatform, georganiseerd door
Les Arcs European Film Festival. 8-10 juni 2016. 
Deadline (extended): 7 april 2016

Meer informatie


Frontières International Coproduction Market
Internationale coproductiemarkt met focus op genre film.
Montreal, 21-24 juli 2016.
Deadline: 13 april 2016

Meer informatie


Training
Deze regeling ondersteunt Europese aanbieders van opleidingsactiviteiten voor de audiovisuele sector.
Deadline: 14 april 2016

Meer informatie

Screen Leaders 2016
Strategisch ontwikkelingsprogramma voor audiovisuele industrie. 
Deadline: 22 april 2016

Meer informatie
 
In 2016 komen verschillende productiemaatschappijen in aanmerking voor het doen van een Suppletieaanvraag. Voor een overzicht, klik hier
 
Klik hier voor de meest recente toegewezen bijdragen.


Copyright © 2016 Nederlands Filmfonds, alle rechten voorbehouden

+31(0)20 570 76 76 | info@filmfonds.nl | www.filmfonds.nl

      


schijf je uit voor deze nieuwsbrief | update je gegevens