Copy
Nieuwsbrief #20 2015
In deze nieuwsbrief: Het Filmfonds wenst u fijne feestdagen!
Tussen 18 december en 4 januari worden geen betalingen verricht.
Het Filmfonds is gesloten tussen 21 december 2015 en 3 januari 2016.

Still: Publieke werken

Nieuwe website

Het Filmfonds heeft zijn
nieuwe website gelanceerd.
De bureaus Lava en Driebit hebben de site ontwikkeld en gebouwd. Het Fonds heeft de site vervolgens uitvoerig laten testen door aanvragers. De nieuwe
subsidiewijzer helpt bijvoorbeeld om direct te bepalen welke subsidie u kunt aanvragen. Uw reacties en suggesties ter verbetering zijn welkom via  info@filmfonds.nl
Nieuwe Cultuurnotaperiode en herziening Deelreglement Filmactiviteiten
Lees
hier het bericht over de nieuwe beleidsperiode en de herziening van het Deelreglement Filmactiviteiten dat per 1 januari 2016 in werking treedt.
Financieel en Productioneel Protocol 2016
Afgezien van het Deelreglement Filmactiviteiten zijn er voor 2016 geen wijzigingen doorgevoerd in de regelingen van het Fonds. Wel zijn een aantal zaken verhelderd en op onderdelen herzien in het reguliere Financieel & Productioneel Protocol en het protocol voor de Incentive.
Lees hier de belangrijkste wijzigingen.
Recordsteun van Eurimages voor Nederlandse internationale coproducties
Nederland heeft dit jaar 3,1 miljoen euro steun van Eurimages gekregen voor 13 filmproducties (inclusief 4 Nederlandse minoritaire coproducties). Tijdens de laatste ronde werden de speelfilm Cobain en de documentaire Between two Worlds.geselecteerd.

Lees verder
14 filmprojecten ontvangen production incentive
In de laatste ronde van dit jaar hebben 14 filmprojecten een bijdrage uit het budget van de Film Production Incentive ontvangen voor 2.261.625 euro. In totaal ontvingen 80 projecten in 2015 een bijdrage, waaronder 50 internationale coproducties.
Lees verder

Drie nieuwe coproductieverdragen in 2015

In navolging van de verdragen met Canada en Frankrijk sloot Nederland dit jaar achtereenvolgens met Duitsland, China en Zuid-Afrika een coproductieverdrag. De verdragen onderstrepen het actieve coproductiebeleid van het Fonds waarbij gerichte samenwerking wordt gezocht voor de coproductie en distributie van films.
Vorige week vrijdag tekenden ministers van
Nederland en Zuid-Afrika een coproductieverdrag
In oktober tekenden Nederland en China een coproductieverdrag.
En in februari tekenden Nederland en Duitsland een coproductieverdrag
Naar verwachting volgt op korte termijn een verdrag met de Franse Gemeenschap van België.

foto: de Zuid-Afrikaanse minister van Arts & Culture, Nathi Mthethwa en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker.
Telescoop 2016
Op 9 februari en 21 juni 2016 zijn de indiendata voor Telescoop gepland.
Lees verder
De Oversteek 2016
Aanvragen kan door de digitale versie van het aanvraagformulier met bijlagen uiterlijk
9 februari 2016 voor 17:00 uur bij het Filmfonds in te dienen.
Lees verder

Zes films naar Sundance

Zes films waaronder De Boskampi’s van Arne Toonen en 5 internationale coproducties met Nederland zijn geselecteerd voor het Sundance Film festival 2016. Lees verder
Presentatie beleid 2017-2020 op 26 januari
Het Filmfonds nodigt u van harte uit op dinsdag 26 januari 2016 voor de presentatie van het beleid in 2017-2020. Aanmelden kan
hier.

10.000 bezoekers naar A Family Affair

A Family Affair, een documentaire van regisseur Tom Fassaert, heeft de Kristallen Film status bereikt.
Lees verder
Teledoc & Teledoc Campus
Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentaire talent. De eerste serie kreeg positieve kritieken en werd goed bekeken. Vanaf 10 januari wordt wekelijks de tweede reeks Teledoc Campus films uitgezonden en op 25 januari gaan in première Deze Zomer is van mij van Marinka de Jongh / Vossenfilms, Paul’s Last Waltz van Lieza Röben / Een van de Jongens en Koffie & Cake van Janetta Ubbels / La Veranda Film. De tweede reeks van negen korte documentaires is vanaf zondag 10 januari om 23.40 uur wekelijks te zien op NPO 3.
Lees verder

Teledoc Campus toekenningen en indiendatum
Tijdens de laatste ronde Teledoc Campus van oktober jl. is er aan 7 nieuwe filmproducties een ontwikkelingsbijdrage toegekend en is een realiseringsbijdrage toegekend aan Asylum van Jaap van Heusden en Jefta Varwijk/ BALDR Film en De Hoeder van Joost van der Wiel/ Conijn Film. De volgende indiendatum voor Teledoc Campus filmplannen bij CoBO is op 1 februari 2016.

Teledoc toekenningen en indiendatum
In de laatste Teledoc-ronde van 2015 is aan 3 nieuwe filmproducties een ontwikkelingsbijdrage toegekend en is een realiseringsbijdrage aan 0,03 Seconden van Suzanne Raes/ Stichting Docmakers toegekend. De volgende uiterste indiendatum voor Teledoc bij CoBO is op 15 februari 2016.

De Wolf Danst

Mediafonds, NTR (Het Uur van de Wolf), Cinedans en Filmfonds initiëren De Wolf Danst, een combinatie van een artistiek hoogwaardige documentaire en een onafhankelijke dansfilm.
Lees verder

Cartoon Movie (2 t/m 4 maart 2016, Frankrijk)
De registratie voor Cartoon Movie is geopend
Deadline: 22 december 2015

Meer informatie

Cinemasia Film Festival (1 t/m 6 maart 2016, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven). Met de beste commerciële en arthouse films uit Azië
Meer informatie

Go Short Campus (5 t/m 10 april 2016, Nijmegen)
Twintig studenten en afgestudeerden krijgen de kans om deel te nemen aan een interessant campusprogramma tijdens Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Deadline: 11 januari 2016

Meer informatie
Klik hier voor de meest recente toegewezen bijdragen.


Copyright © 2015 Nederlands Filmfonds, alle rechten voorbehouden

+31(0)20 570 76 76 | info@filmfonds.nl | www.filmfonds.nl

      


schijf je uit voor deze nieuwsbrief | update je gegevens