Copy
Nieuwsbrief #17 2015
In deze nieuwsbrief Still: The Paradise Suite

De uiterste indiendata van 2016 zijn gepubliceerd. Bekijk ze op onze site: http://www.filmfonds.nl/over-het-nederlands-filmfonds/indiendata.Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en de Chinese Minister van de State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television (SAPPRFT) Cai Fuchao hebben een coproductieverdrag voor films tussen Nederland en China ondertekend. Dit gebeurde in Beijing tijdens het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan China. Lees verder.

In het kader van het project Dutch Crossover is de speelfilm Rivonia geselecteerd voor realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds van maximaal € 800.000. Rivonia is een coproductie met Zuid Afrika. Lees verder.Na succesvolle eerdere edities zijn er vier nieuwe plannen voor ultrakorte animatiefilms geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal € 50.000. Bioscoopexploitant Pathé brengt de films vanaf de zomer van 2016 in roulatie. Lees verder.

Twee majoritair Nederlandse en een minoritaire film krijgen Europese realiseringssteun van Eurimages. De majoritair Nederlandse speelfilms Een echte Vermeer en De kleine Vampier 3D krijgen in totaal € 671.000 en de minoritaire Nederlandse speelfilm Something Useful krijgt € 100.000. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Tblisi besloten na selectie uit 31 filmprojecten. Lees verder.

In het kader van de samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Nederlands Filmfonds participeren beide fondsen jaarlijks in speelfilmprojecten, animatiefilms en documentaires die in coproductie worden gerealiseerd. In de derde en laatste ronde van 2015 zijn de volgende projecten geselecteerd voor ondersteuning. Lees verder.


Op 22 oktober zijn in het Westergastheater in Amsterdam de Cinekid jury- en publieksprijzen van 2015 uitgereikt, in de categorieën film, televisie en nieuwe media. De Franse film The New Kid viel maar liefst twee keer in de prijzen. De film van Rudi Rosenberg won de juryprijs voor Beste Kinderfilm en de MovieZone Cinekid Award. Ook voor de Nederlandse film De Boskampi’s was het twee keer raak: de film van Arne Toonen won zowel de juryprijs als de publieksprijs voor Beste Nederlandse Familiefilm.
Bekijk alle winnaars.

The Dutch Touch
Tijdens Cinekid is de nieuwe promotrailer The Dutch Touch gelanceerd.
Bekijk de video.Op 7 november vindt in het Ketelhuis de uitreiking van de VERS Awards plaats.
Diverse makers van korte films strijden om zowel de juryprijs als de publieksprijs. Niet alleen de prijzen zijn interessant, maar het is ook een unieke mogelijkheid om de beste korte films van talentvolle makers op het grote doek te zien. Een kritische jury bepaalt wie 10.000 euro in de wacht sleept voor het maken van een nieuwe film, beschikbaar gesteld door Filmmore en Cam-a-lot. Bekijk de geselecteerde films en kijk hier voor meer informatie.

Van 12 t/m 15 november vindt het Arab Camera Festival plaats in Cinerama Rotterdam. Met educatieve programma's richt het festival zich dit jaar uitdrukkelijk op het vergroten van kennis over de Arabische wereld bij jongeren. Zo vindt er een filmvertoning-met-dialoog plaats voor basisschoolkinderen bij Cinerama en draait er een ACF-film op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit. Daarnaast organiseren het festival en de Willem de Kooning Academie samen een masterclass.
Kijk voor meer informatie op 
arabcamera.nl.

JA, IK WIL! heeft binnen vijf dagen de Gouden Film status bereikt. De nieuwe romcom van regisseur Kees van Nieuwkerk heeft nu al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Thijs Römer en Martijn Lakemeier werden te Sofitel Legend The Grand Amsterdam verrast met de Gouden Film. Aan Mary Borsato was de eer om de award namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uit te reiken. Lees verder.

The Art of Impact reikt op 14 december voor het eerst een kunstprijs voor niet-kunstenaars uit: de Impact Award. Wie wint heeft op inspirerende wijze de samenwerking tussen een kunstenaar en een organisatie vormgegeven en hiermee impact gemaakt op een maatschappelijk vraagstuk. Vanaf vandaag kunnen impactproducenten hun kunstproject indienen via de website van The Art of Impact. Lees verder.

Connecting Cottbus (3-8 november)
Van 3 t/m 8 november 2015 vindt
Filmfestival Cottbus plaats. Nederland is dit jaar focusland.

Het project 
Fucking Spring is in the Air van regisseur Danyael Sugawara en producent Oak Pictures is geselecteerd voor de coproductiemarkt. De coproductie The Prosecutor, the Defender, the Father and His Son van Iglika Triffonova, in samenwerking met Phantavision, is geselecteerd voor de Work in Progress session. Ineke Smits (Stand by Your President) is jurylid van het festival.
Kijk voor meer informatie op 
http://www.filmfestivalcottbus.de.

Baltic Event (16-18 november,Tallin)
Van 16 t/m 18 november 2015 vindt het
Baltic Event in Tallin plaats. Het festival heeft een Dutch Focus

CTM Pictures is met het project The Source Code van Max Porcelijn aanwezig op de coproductiemarkt. Producent Habbekrats is aanwezig met het project Wij van regisseur Rene Eller voor de Works in Progress sessies. Ellen Havenith  (PRPL) licht in een casestudy de coproductie Rehepapp (regie: Rainer Sarnet) toe met hoofdproducent Katrin Kissa (Homeless Bob Production). The Paradise Suite van Joost van Ginkel, geproduceerd door PRPL, is tevens geselecteerd voor de competitie van het festival. Daarnaast is producent Phantavision aanwezig, waarvan de coproductie The Prosecutor, the Defender, the Father and His Son zijn wereldpremière beleeft.
Kijk voor meer informatie op 
http://be.poff.ee.

Crash Course van de Impact Academy tijdens IDFA (19, 20 en 22 november 2015)
De Impact Academy is een initiatief om in samenwerking met de documentaire sector een Nederlands model voor impact productie te ontwikkelen en zo de impact van documentaires te vergroten.
Aanmelden via
merle@impactacademy.nl
Bekijk het
programma.Cartoon Digital: Creating entertainment for connected screens (2 t/m 4 december 2015, Luxemburg)
Kosten: 500 euro
Deadline: 12 november 2015

Meer informatie.

Call Book Submissions voor Books at Berlinale
Tijdens het 66e Berlin International Film Festival gedurende de Berlinale Co-Production Market (14 t/m 16 februari 2016) vindt de 11e editie van Books at Berlinale plaats. 
Deadline: 19 november 2015.

Meer informatie

Cartoon Movie (2 t/m 4 maart 2016, Lyon, Frankrijk) 
Zend je animatieproject in. 
Deadline: 25 november 2015

Meer informatie.

Master's Degree - Artistic Research in Film (MA) (Start cursus: september 2016, Netherlands Film Academy)
Deadline: 8 januari 2016

Meer informatie.

FEST Pitching Forum (25 en 26 juni 2016, Espinho, Portugal)
Pitch als aankomende filmmaker je project aan de industrie.
Deadline: 21 maart 2016

Meer informatie.
Klik hier voor de meest recente toegewezen bijdragen.


Copyright © 2015 Nederlands Filmfonds, alle rechten voorbehouden

+31(0)20 570 76 76 | info@filmfonds.nl | www.filmfonds.nl

      


schijf je uit voor deze nieuwsbrief | update je gegevens