Copy
Nieuwsbrief #2 - februari 2017 

FUTURE CITIES
WINT DERDE PRIJS WORLD PRESS PHOTO


Future Cities, de webdocumentaire van Yvonne Brandwijk en Stephanie Bakker (www.futurecities.nl) is door World Press Photo met een derde prijs onderscheiden in de nieuwe categorie Digital Storytelling.  Het tweetal ging in documentaire op zoek naar verhalen van 'pioniers, visionairs, trendsetters en jong talent die het tij weten te keren in vijf opkomende wereldsteden'.

Future Cities kwam tot stand met ondersteuning van de
Non-fictie Transmediaregeling van het Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.  
SILENCE OF THE TIDES
KRIJGT TOEKENNING WADDENFILM 2017 

 
In het kader van het project Waddenfilm 2017 is Silence of the Tides geselecteerd. Het project ontvangt een realiseringsbijdrage van € 775.000 van het Waddenfonds. Lees verder. 

Silence of the Tides is een film voor het grote doek waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, die het unieke karakter van het Wad op eigen wijze vormgeeft. Tegen een decor van mist, wind, water en land, het constant veranderende licht en altijd aanwezige horizon.

Silence of the Tides is een film van Pieter-Rim de Kroon en wordt geproduceerd door Windmill Film BV.

STEUN VOOR HET STOUTMOEDIGE
Scheidend filmconsulent Renée van der Grinten vertelt Nick Cunningham over de toewijding van het Fonds aan nieuwe, moedige en innovatieve vormen van verhalen vertellen. Lees verder. 

COPRO KONINGIN
In december 2016 ontving producent Leontine Petit, oprichtster van Lemming Film, bij de European Film Awards  de Europese Coproductie Award - Prix Eurimages. Leontine Petit in gesprek met Geoffrey Macnab. Lees verder. 
    
OPROEP: TELESCOOP
11 april 2017 is de volgende deadline voor Telescoop. Telescoop is voor onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde; Telescoop is een samenwerking tussen het Filmfonds en de publieke omroep, ondersteund door het Ministerie van OCW. 
 
Sinds 2000 heeft Telescoop onder andere geresulteerd in speelfilms zoals Minoes, Nynke, Phileine zegt sorry, In Oranje, Floris, De Dominee, Pluk van de Petteflet, Ik omhels je met duizend armen, Zwartboek, Alles is liefde, De Storm, Sonny Boy, Tirza, Suskind, De Heineken Ontvoering, Dolfje Weerwolfje, Alles is familie, Wiplala, Michiel de Ruyter, Publieke Werken en Storm - Letters van vuur.  Lees verder en vraag aan.
 
De gezamenlijke totale Telescoopbijdrage van de samenwerkende partijen is € 1.848.384 miljoen per film (inclusief omroepbijdrage), waarvan de maximale realiseringsbijdrage van het Filmfonds € 600.000 bedraagt.
 
  
 Michiel de Ruyter, Publieke Werken, Storm - Letters van Vuur
SAVE THE DATE: 16 MAART 2017 
 
NIEUW EXPERIMENTEEL

De makers- en publieksavond van de divisie Filmisch Experiment van het Nederlands Filmfonds.
Datum & tijdstip: 16 maart 2017.
Tijdstip: 20.00 – 24.00
Toegang: Gratis.
Locatie: Sociëteit Sexyland, Ms. van Riemsdijkweg 39, 1033 RC Amsterdam

 

 
GREEN FILM MAKING

Workshop Productie Design

Kwaliteit en Duurzaamheid: Art Department, Costumes en Make-Up 
 
Green Film Making heeft de afgelopen tijd veel gesproken met diverse heads van production design, costume design/make up en special make-up, maar ook met mensen uit de bouwwereld. Eén ding is duidelijk: binnen production design, in al zijn facetten, komen creativiteit en inventiviteit samen. Uit gesprekken met de professionals blijkt steeds weer een enorme passie voor het vak, en dat het hun diepe wens is om creatief de lat zo hoog mogelijk te leggen in combinatie met het toepassen van duurzame innovaties en werkwijze in design voor film en tv. Waarbij het de kunst is om binnen budgetten te blijven/werken. Dit wordt bereikt door de processen beter te laten aansluiten, en de kennis en ervaring in een vroeg stadium mee te nemen in pre-productie en het totale productieproces. 

Hoe we dit kunnen realiseren? Daarover delen we een aantal voorbeelden met je op 28 maart. Een avond met veel bijdragen van mensen uit het veld, waarin tijd wordt genomen voor discussie en het delen van nieuwe inzichten.


Datum & tijdstip: dinsdagavond 28 maart (19.30-21.30 uur + borrel Green Film Making style)
Locatie: Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam 
Aanmelden: rsvp@greenfilmmaking.com 

 

 

FEATURE EXPANDED 

Feature Expanded is een trainingsprogramma voor filmmakers met een achtergrond in beeldende kunst die hun eerste speelfilm willen ontwikkelen. De geselecteerde deelnemers krijgen in het programma de kans nieuwe vaardigheden en vakkennis op te doen  waardoor zij de volgende stap kunnen zetten in het proces naar realisering, distributie en vertoning van hun eerste film. 

Het trainingsprogramma is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door HOME en Lo Schermo dell’Arte Film Festival en wordt  ondersteund door het Nederlands Filmfonds.

Feature Expanded vindt plaats in 21-26 juni bij HOME in Manchester, en 15-19 november in Florence. 
Deadline voor aanmelding is 3 maart 2017. 
Meer informatie, klik hier. 
 
Binoq Atana, Amsterdam, 7, 14, 21, 28 maart en 4 april
Crash Course Cultureel Ondernemerschap 
Bij Cultuur + Ondernemen
Deadline: 15 februari  
Voor meer informatie, klik
hier.
Shanghai Film Festival, Shanghai, China, juni 2017 
Internationaal Filmfestival in Shanghai. 
Deadline: 10 maart 
Voor meer informatie, klik
hier. 
European TV Drama Lab, Berlijn mei & oktober 2017 
Training en denktank voor professionals in de TV-Industrie. 
Deadline: 13 maart
Voor meer informatie, klik
hier. 
International Festival of Creative Documentary,  La Rochelle, France
7-12 november 2017
Deadline: 31 mei   
Voor meer informatie, klik
hier.
IN PRODUCTIE

Klik hier om te zien voor welke producties de draaiperiode in februari 2017 start.
TOEGEWEZEN BIJDRAGEN

Klik hier voor de meest recente toegewezen bijdragen.


Copyright © 2017 Nederlands Filmfonds, alle rechten voorbehouden

+31(0)20 570 76 76 | info@filmfonds.nl | www.filmfonds.nl

      


schijf je uit voor deze nieuwsbrief | update je gegevens