Copy
Nieuwsbrief #8 - mei 2014 -  CANNES
In deze nieuwsbrief:
-
Cannes International Film Festival
- Presentatie Netherlands Film Commission en Netherlands Film Production Incentive - 16 mei
- Meet The Funds Speed Dating Session - Producers Network & OLFFI - 17 mei
- Young Nordic Producers Club - 18 mei
- Producers Network Breakfast - 20 mei
- Reactie minister Bussemaker op kamervragen over nieuwe filmregeling
- Filmcommission.nl op 16 mei online
- Special screening documentaire Maidan in Cannes
- Special screening The Owners in Cannes
- Market Screenings in Cannes
- Toegewezen bijdragen
 

Op 14 mei gaat het Internationaal Filmfestival van Cannes van start. Tijdens het festival zijn vertegenwoordigers van het Nederlands Filmfonds aanwezig in het Nederlandse paviljoen  (nr 116, International village) om internationale professionals te informeren over financieringsmogelijkheden en filmproductie in Nederland.
 
Op 16 mei organiseert het Fonds de internationale presentatie van de nieuwe stimuleringsmaatregel Netherlands Film Production Incentive en de Netherlands Film Commission. Daarnaast nemen vertegenwoordigers van het Fonds tijdens het festival deel aan tal van events en netwerkbijeenkomsten.

De door het Nederlands Filmfonds gesteunde documentaire Maidan van regisseur Sergei Loznitsa en de in Rotterdam gevestigde producent Atoms en Void, is geselecteerd voor een Special Screening tijdens het festival. Ook de Khazachse filmproductie The Owners, van regisseur Adilkhan Yerzhanov krijgt een Special Screening. De Nederlandse scenarist Roeloff Jan Minneboo schreef hiervoor het scenario.

Op vrijdag 16 mei presenteert het Filmfonds aan de internationale filmindustrie en pers in Cannes de Netherlands Film Commission en de Netherlands Film Production Incentive. Bijwonen van de presentatie is op uitnodiging.

De Netherlands Film Production Incentive is gebaseerd op een cash rebate systeem en is gericht op het bevorderen van een gezond filmproductieklimaat in Nederland en het versterken van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse filmindustrie.

Met de financiële bijdragen die op grond van deze regeling worden verleend, wordt beoogd de aantrekkingskracht van Nederland voor zowel binnenlandse als buitenlandse filmproducties te vergroten en daarmee de productieactiviteit in Nederland van creatieve en technische filmprofessionals en filmbedrijven te verhogen. Daarnaast wordt beoogd de ontplooiing van filmtalent in Nederland en de diversiteit, kwaliteit en verspreiding van filmproducties te stimuleren.
 
Onder voorbehoud van de formele goedkeuring van de Europese Commissie wordt de nieuwe regeling, na afloop van de presentatie gepubliceerd op
www.filmfonds.nl. Ook zijn er vanaf dat moment verschillende publicaties beschikbaar met informatie over de Netherlands Film Production Incentive en de Netherlands Film Commission, waaronder de Production Guide. In 2014 staan in principe drie indiendata voor de regeling gepland waarvan de eerste op donderdag 5 juni.
 
Lees meer over de planning rond de nieuwe stimuleringsmaatregel in
nieuwsbrief 7.
Lees meer over de regeling in de nieuwsberichten van
9 mei en 20 februari.
 
Het Nederlands Filmfonds is samen met 15 andere Europese en niet Europese fondsen uitgenodigd voor de eerste editie van
Meet the Funds: een speed dating event met als doel publieke fondsen en producenten die geregistreerd zijn bij Marché du Film Producers Network bij elkaar te brengen. De bijeenkomst staat in het teken van minoritaire coproducties. De vertegenwoordigde fondsen zullen hun financieringsmogelijkheden presenteren voor minoritaire coproducties en aansluitend professionals ontmoeten en vragen beantwoorden.
Kijk
hier voor meer informatie.

Op zondag 18 mei is het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigd tijdens The Young Nordic Producers club. De organisatie is er op gericht om het internationale netwerk van jonge producenten uit Noorwegen, Zweden, Denemarken, IJsland en Finland te vergroten en internationale coproductie te stimuleren. Gedurende drie dagen tijdens het festival worden verschillende case studies behandeld waarbij ervaren, internationale filmprofessionals op het gebied van productie, sales, distributie, TV etc. worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Kijk hier voor meer informatie.

Het Nederlands Filmfonds is dit jaar Presenting partner of the Producers Network 2014.
Het
Producers Network organiseert o.a. een serie van ontbijten waar high profile Industry Experts aanwezig zijn die hun kennis op het gebied van financiering, productie en distributie delen. Iedere ochtend nemen ongeveer 200 producenten deel aan dit ontbijt, dat de mogelijkheid biedt voor ronde tafel discussies met de Guests of Honor gecombineerd met distributeurs, sales agents, financiers, talent agents en festival programmeurs die hun ervaringen zullen delen met de producenten. Het Filmfonds is host van het ontbijt op 20 mei. Doreen Boonekamp introduceert het Filmfonds en vijf Nederlandse producenten worden in de spotlight gezet.

Minister Bussemaker heeft vragen en opmerkingen beantwoord van enkele fracties binnen de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur naar aanleiding van haar brief van 19 februari 2014 inzake de nieuwe filmregeling. Kijk hier voor de schriftelijke reactie van de minister en hier voor de aanbiedingsbrief bij de schriftelijke reactie van 9 mei 2014.

Na afloop van de presentatie van het Nederlands Filmfonds in Cannes op 16 mei gaat de website van de Netherlands Film Commission www.filmcommission.nl online.
 
De geheel Engelstalige website is met het concept Take the Netherlands speciaal gericht op buitenlandse producenten en filmprofessionals om Nederland actief als filmproductieland te profileren en promoten.
Lees verder
De documentaire Maidan van regisseur Sergei Loznitsa over de opstand in Oekraïne is in Cannes te zien in een special screening in Cannes. De film is ondersteund door het Nederlands Filmfonds en wordt geproduceerd door de Nederlandse productiemaatschappij Atoms and Void. De Nederlandse sounddesigner en componist Michel Schöpping was verantwoordelijk  als re-recording mixer van de film bij Warnier Posta in Amsterdam. De internationale première van de special Screening van Maidan vindt plaats op woensdag 21 mei.
De door de Nederlandse scenarist Roeloff Jan Minneboo geschreven Kazachse filmproductie The Owners van regisseur Adilkhan Yerzhanov is eveneens geselecteerd voor een Special Screening in Cannes. De internationale première vindt plaats op zondag 18 mei.
Buiten de selectie zijn er negen Nederlandse producties te zien tijdens de Market Screenings. Kijk hier voor het overzicht
Klik hier voor de meest recente toegewezen bijdragen.
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2014 Nederlands Filmfonds, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences