Copy
Dag Nieuwsflitslezer
 
Veel leesplezier!
Help KOOGO ... Je mening doet ertoe!

KOOGO wil ouders, ouderwerkingen en onderwijsprofessionals die met ouders werken zo goed mogelijk informeren, sensibiliseren en inspireren. Daarvoor gebruiken we verschillende kanalen zoals deze Nieuwsflits, onze website en de verschillende social media kanalen. We willen hierover graag je mening zodat we onze werking kunnen verbeteren. Neem enkele minuten de tijd en vul de korte bevraging in. 
Ja! Ik vul de korte bevraging in.
De Kritikat

Kinderen groeien op in een wereld met een steeds snellere digitale informatie-stroom. Ze zijn letterlijk één klik verwijderd van informatie over alle denkbare onderwerpen. 

Het is onmogelijk om kinderen af te schermen voor nepnieuws. We kunnen hen wel op jonge leeftijd kritisch leren omgaan met de informatie die op hen afkomt. 

Kritikat wil het kritisch denken over mediaboodschappen bij kinderen uit de derde graad van het basisonderwijs stimuleren. 

Via prikkelende denkverhalen met vragen en oefeningen leren kinderen samen met de Kritikat nepnieuws ontmaskeren. De inspiratiebundel van Kritikat met luisterverhalen en oefeningen is vrij beschikbaar via www.kritikat.be en via de website van Mediawijs.
Oefen.be

Oefen.be is een (gratis) online oefenmodule van KlasCement. Met oefen.be kan je kind de leerstof uit de klas online inoefenen of herhalen. Oefenen op oefen.be is niet alleen leuk, het zorgt er ook voor dat je kind zelfstandig alle leerstof uit de klas (nog) beter onder de knie krijgt. Je vindt er oefeningen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Heb je thuis geen computer of internet? Geen nood! Praat erover met de leerkracht. Zoek samen een oplossing.

Wil je kind graag online de leerstof van het voorbije schooljaar inoefenen? Dat kan via Oefen.be.
De Grote Voorleesdag 2021

Ja ja! Je leest het goed! De Grote Voorleesdag voor ouders op school staat al op de planning. Naar jaarlijkse gewoonte promoten wij samen met GO! Ouders en VCOV het voorlezen.

Organiseer samen met de school van je kind 'De Grote Voorleesdag' tijdens de week van 22 tot 26 november. Spoor alle ouders en leerkrachten aan om mee te doen. Bekijk hier de planning.
Je doet toch ook mee?! Noteer De Grote Voorleesdag nu al in je agenda en hou de website en de Nieuwsflitsen in de gaten voor meer nieuws. We hebben nog een verrassing in petto ...
maar ssssshht! Daar mogen we nu nog niets over zeggen. Spannend!

 
Pesten, dat kan niet

Nog tot 30 juni kan de school van je kind zich kandidaat stellen voor een 'Pesten, dat kan niet'-prijs. Neemt je ouderwerking samen met de school initiatieven tegen pesten of is er zelfs een doordacht beleid om pesten te voorkomen en aan te pakken? Dan maken jullie misschien kans op een mooie prijs van €500 tot €2.500. Daar wordt toch iedereen gelukkig van ...

Deel deze wedstrijd met de ouders, leerkrachten en kinderen op school en
zet er samen de schouders onder. 
#pestendatkanniet
De Vol Lof Pot

Ouders, leerkrachten en kinderen hebben alweer een bijzonder schooljaar achter de rug. Een schooljaar van zoeken, uitproberen, flexibel zijn, hopen en inzetten op verbinden ...
ook al was dit online.

Samen hebben jullie dat weer knap voor mekaar gekregen. Dat verdient een groot compliment ... of tien of misschien meer. 

Ga aan de slag met de 'Vol Lof Pot' en vul hem met complimenten voor je ouder of je leerkracht en geef hem cadeau.
KOOGO roept ouderwerkingen op om de Vol Lof Pot te verspreiden op school.

Polarisering en verbinding

Het tweede filmpje in de nieuwe reeks 'Polarisering en verbinding' is klaar! 
Het filmpje gaat over polarisering en het recht op onderwijs. Er wordt ook ingegaan op de rol van de ouderwerking. Ouderwerkingen kunnen het filmpje bekijken en aan de slag gaan met de bijbehorende opdracht. Download de gespreksleidraad, de situaties en de opdracht. KOOGO wil ouderwerkingen inspireren en sensibiliseren om ermee aan de slag te gaan. 

De reeks is een initiatief van KOOGO, GO! Ouders en VCOV in samenwerking met het Netwerk Islamexperten en het Departement Onderwijs en Vorming
Iedereen verdient vakantie

De zomervakantie is in zicht. Ouders en kinderen snakken naar vakantie. En iedereen verdient vakantie! Maar dat is niet voor iedereen mogelijk ... of toch?

Binnen het netwerk Iedereen Verdient Vakantie ontstaan er nieuwe initiatieven en ideeën om vakantie mogelijk te maken voor iedereen

Wil je op daguitstap of vakantie maar heb je een beperkt budget? Wil je op daguitstap of vakantie, maar ervaar je een drempel? Wil je rap op stap in je buurt? Bekijk dan zeker de website iedereenverdientvakantie.be. Maak ouders warm en deel deze info en ideetjes.

KOOGO geeft drie pakketjes met de materialen van Iedereen Verdient Vakantie weg. Heb je nood aan vakantie maar ervaar je drempels? Ken je iemand die ook vakantie verdient maar waarvoor dit niet evident is? Wil je met je ouderwerking inzetten op vakantie voor ieder kind?
Stuur dan een mail met je adres en misschien krijg je deze materialen in je bus.
Reminder Facebook Live

Op 24 juni om 20u kan je inloggen op de laatste Facebook Live van dit schooljaar.

Voor de zomervakantie van start gaat, willen we je helpen om het nieuwe schooljaar voor te bereiden. We laten je kennismaken met verschillende tools van KOOGO. Laat je inspireren door deze tools en ga er volgend jaar mee aan de slag! Stuur nu al je vragen door of stel ze tijdens het vragenuurtje in de chat.
We kijken er alvast naar uit!
Heb je suggesties voor de volgende Nieuwsflits?
Laat het ons weten.
 
Bedankt voor het lezen van onze Nieuwsflits!

Ken je nog geïnteresseerde ouders?

Stuur deze nieuwsflits door!

Heb je vragen?
Neem contact op met KOOGO.
 
Facebook
Twitter
Link
Website
Registreer vandaag nog je ouderwerking!
Copyright © 2020 KOOGO vzw, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze e-mail omdat je je bij onze medewerkers of online hebt opgegeven
(conform richtlijnen GDPR) voor de Nieuwsflits van de ouderkoepel KOOGO.


Voeg ons toe aan je adresboek

Ik wil mijn gegevens aanpassen

Ik schrijf me uit
   
E-mailmarketing mogelijk gemaakt door Mailchimp