Laatste updates van Evenaar&Partners. Met nieuws over TEDxUU, Ego-dieet, Lev Kaupas, Fertile Ground, Vakantie Anders, The Social Reporters en World Café.


TEDxUtrecht University - Creating a Social World - 17 april 2012

Na eindeloos filmpjes bewonderen op het internet kun je het dan eindelijk weer in 3D meemaken. TEDxUtrechtUniversity organiseert op 17 april weer een TEDxUU in Utrecht. Het thema is deze keer 'Creating a Social World. Vijftien sprekers - wetenschappers, ex-politici en ondernemers - delen hun verhaal en visie op sociaal ondernemerschap. In de sprekers line-up o.a. Patch Adams (Gesundhit Institute), Femke Halsema, Henk Jan Beltman (Tony's Chocolony) en Fred Beekers (Artsen Zonder Grenzen).

Voor iedereen die ook nog zelf aan de slag wil, organiseert Soon samen met TEDxUU een partner event: Get TEDactive @SOON! Je kunt daar alle TEDxUU speeches live bekijken en je kunt zelf aan de slag tijdens workshops van o.m. Stichting Move, Humana, SETUP en Evenaar&Partners.

Schrijf je in
of volg de verslaggeving via de social media door The Social Reporters.

The Social Reporters: live verslag via social media

Wil je dat jouw event trending topic wordt op Twitter? Vind je het belangrijk dat meer mensen van je event kunnen genieten, naast je genodigden? Wil je social media nog meer inzetten voor je imago? Dat kan. Met The Social Reporters, het eerste social reporting netwerk in Nederland van onafhankelijke journalisten, fotografen, radio- en tv makers en social media experts.

Social reporting
Via social media als Twitter, blogs, Facebook, YouTube en een livestream van tv of radio, krijgt je evenement niet alleen offline bezoekers, maar ook online volgers. The Social Reporters vergroten je bereik en creëren een live dialoog met je doelgroep door professionele en deskundige live verslaggeving van je event. Zo kortstondig, langdurig, uitgebreid of kleinschalig als je zelf verkiest.  

Duurzaam en sociaal
The Social Reporters hebben een focus op duurzaamheid, MVO en sociaal ondernemersschap. Elke social reporter levert een bijdrage aan de events vanuit de eigen achtergrond en expertise, waardoor je meer mensen bereikt, bouwt aan de bekendheid van je organisatie, je draagvlak vergroot en het imago van je organisatie een boost krijgt.

Meer weten? Ga naar www.thesocialreporters.nl of neem contact op met Petra Kroon: 06-53540639

We ervaren inmiddels weer allemaal dat lentegevoel. De vogels tjirpen, alles komt in bloei en de terrasjes stromen langzaam vol. Die “lentekoorts” is naast een befaamde afleider ook een heerlijke stimulans. Mooie initiatieven ontspruiten en groeien uit tot projecten die daadwerkelijk iets bijdragen aan een betere wereld, een beter land ofwel gewoon een betere wijk. Nog mooier is dat we het niet alleen doen maar samen! Ieder draagt vanuit zijn eigen talent, kennis en expertise op eigen wijze bij aan het geheel. Ook steeds meer studenten zijn bewust bezig met deze veranderingen en zo staat TEDxxUU dit jaar geheel in het teken sociaal ondernemerschap evenals de workshops op TEDActive @SOON (meer hierover in de linkerkolom).

Studenten zijn ook betrokken bij de opzet van Nachtrestaurant 2012 en completeren zo het projectteam van 10 man en vrouw. De bijeenkomsten bruisen met inspirerende energie en enthousiasme en we  zijn goed op weg om in september de volgende versie nog steviger neer te zetten. In meerdere steden, op meerdere locaties tegelijkertijd, een magazine en natuurlijk de grootschalige introductie van de Foodiebag.
Uiteraard vanuit dezelfde beweegreden en boodschap: 'erken de waarde van voedsel en ga er anders mee om'.
 

Het is een boeiende en bijzondere tijd hoor ik steeds om me heen en ik kan dat enkel beamen. Of het nu door het ontluikende zonnetje komt of het heerlijke lentegevoel... ik kan van al die ontwikkelingen erg blij worden!

Wens je een zonnig voorjaar waarin veel initiatieven tot groei en bloei komen.

Marguerite Evenaar

Organiseer jouw workshop bij Fertile Ground of Lev Kaupas

De Fertile Ground Studio is een inspirerende ontmoetingsplaats voor mensen met passie voor zelfontwikkeling, creativiteit, de maatschappij en nieuwe ideëen. De studio is te huur voor kunstenaars en artiesten, voor trainers en shamaans, voor initiatiefnemers en leiders. Allen sociaal-creatieve ondernemers die de visie van Fertile Ground Studio delen om van de wereld een betere plaats te maken, te beginnen met onze eigen leefomgeving. Vanaf deze lente geldt een gunstige strippenkaart regeling. Meer info via fertilegroundstudio@gmail.com 

Bij  LevKaupas werkt een breed scala van ondernemers samen en ontstaan inspirerende projecten die in samenwerking worden uitgebouwd. Het NachtRestaurant team voelt zich zeer welkom in de prachtige ruimte waar workshops en brainstormsessies gehouden kunnen worden. Er zijn co-werkplekken en LevKaupas organiseert allerlei activiteiten. Neem contact op met LevKaupas of kom gewoon eens langs!

Vier je Vakantie eens Anders

Vakantie Anders is een doorlopend feest van ontmoeting, inspiratie en heerlijk eten in de zomermaanden juli en augustus. Met workshops voor ‘Body & mind’, creativiteit, spiritualiteit, ontspanning en expressie. Denk aan yoga, massage, schilderen, dans, Afrikaans trommelen,  rituelen, didgeridoo, tarot,  zang, stemexpressie, theater, wandelen, kajakken, natuur en kampvuur.
Je kunt luxe verblijven in een Yurt, Tipi of Pipowagen, of gewoon in je eigen tent of caravan. Voor volwassen (met en zonder kinderen) en co-creators, voor de kinderen is er een eigen programma.
Meer informatie: www.VakantieAnders.nl

Zet 'm in je agenda: 12 april Coöperatief Café

12 april is het Worldcafé even omgedoopt in Coöperatief Café. Met rondetafeldiscussies over deze bijzondere vorm van ondernemen en presentaties van experts

Biba Schoenmaker  (ICC Co-operactief) vertelt hoe je de waarden van een coöperatie levendig en actief kunt houden als deze gaat groeien.

Robin Slakhorst (Symbid) neemt je mee in de wereld van crowdfunding en hoe dit binnen een coöperatie kan worden ingezet.

Datum: do 12 april
Start: 18.00 uur
Einde: 21.00 uur
Plaats: Amsterdam

Kijk voor alle details op Worldcafé

Ego-dieet

Ben jij wezenlijk datgene in je leven aan het doen, wat je te doen hebt? Met White Light Disctrict kun je deze zomer een paar dagen leven vanuit de uitgangspunten van het Non-egoïsch Model,'in the middle of Nowhere' in Drenthe. Je leert het ego bij jezelf en bij anderen herkennen en erkennen, en hoe je met je eigen ego en dat van een ander kunt omgaan. Leven vanuit het hart in plaats vanuit het hoofd. Daarnaast kun je lekker genieten van authentieke Thaise oliemassage, deep tissue- of Thai medical massage. Je kunt kiezen voor een midweek (6 t/m 8 juni) of weekend (8 t/m 10 juni).
Meer informatie: www.whitelightdistrict.net
Colofon

Deze nieuwsbrief is tot stand gebracht door:  Evenaar & Partners

Coaching, advies en begeleiding van startende en gevestigde ondernemers. Daarnaast ontwikkelt Evenaar & Partners projecten die op creatieve wijze het ondernemerschap stimuleren, als ook projecten die op ondernemende wijze een sociale verandering teweeg brengen. Lees meer op: www.evenaarenpartners.net

Technische verzorging, vormgeving, tekstadvies & tekstcorrecties verzorgd door:  Geertje van BerloCopyright © 2012 Evenaar & Partners, All rights reserved.

Nieuw mailadres?  Hier kun je je mailadres aanpassen
Ziet deze nieuwsbrief er niet fraai uit? Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Hier kun je je afmelden voor de nieuwsbrief.