Laatste updates van Evenaar & Partners. Met een nieuwe look.


It’s all about impact!

Hét toverwoord voor sociale ondenemingen dit jaar is: impact. Wat heb jij als maatschappelijke onderneming met jouw werkzaamheden bereikt? In euro’s en in maatschappelijk rendement. Logisch natuurlijk dat impact zo belangrijk is. Want daarmee kun je laten zien wat je daadwerkelijk toegevoegd hebt. En je kunt aan iedereen - variërend van degenen die geholpen zijn door je onderneming tot klanten tot financiers en andere stakeholders - duidelijk maken waarom het belangrijk is dat jij als onderneming bestaat.

Evenaar & Partners en Goedgeefs ontwikkelen nieuwe meetmethode
De meest gehanteerde manier in Nederland is SROI- Social Return on Investment. Die methode is ingewikkeld en meet alles alleen in euro’s. Maar impact bestaat uit meer dan euro’s, impact gaat ook over de waarden als 'kennis', 'netwerken', 'vaardigheden', 'een beter milieu', 'minder werkzoekenden', enzovoorts. Methodes om op die manier impact te meten, zijn er niet of nauwelijks in Nederland en worden al helemaal niet toegepast.
Daarom ontwikkelt Evenaar & Partners in samenwerking met bureau Goedgeefs een methode waarmee sociale ondernemingen hun impact – financieel en maatschappelijk - eenvoudig kunnen aantonen. Ze doen dit in samenspraak met een aantal Nederlandse universiteiten zodat de methode ook een wetenschappelijke basis heeft.

Binnenkort kun je alle ontwikkelingen volgen via de Project Impact site. Tot die tijd houden we je op de hoogte via www.evenaarenpartners.net. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Gastbloggers bloggen erop los

Elke maand schrijft een gastblogger op de site van Evenaar & Partners, over het thema van die maand vanuit haar of zijn eigen perspectief. Verder krijgt de gastblogger geheel de vrije hand. Inmiddels hebben acht bloggers over een thema geschreven. Uniek, open en een kadootje om te ontvangen en te lezen. Voor februari zoeken we een schrijver die zijn of haar pen loslaat op het thema 'winst'. Bekijk hier de vorige blogs ter inspiratie en mocht jij die volgende willen zijn, neem dan contact op via info@evenaarenpartners.net
Was 2011 een jaar van bezinning en focus, 2012 is het jaar van doen. Binnenkort het eerste VITO ondernemersweekend,
Project Impact start met het ontwikkelen van de methodiek
(meer daarover in nieuwsbericht linkerkolom), en nieuwe teamleden komen het Nachtrestaurant in 2012 versterken.
Natuurlijk ligt er nog het een en ander op de plank, ideeën te over. Toch is mijn motto dit jaar 'bewuster met de te besteden tijd omgaan', om alle projecten de nodige en verdiende aandacht te kunnen geven. Er zitten tenslotte maar zoveel uren in een dag.


Nieuwe aanpak coaching
Naast de bestaande coaching is er nu ook een nieuwe aanpak die nóg meer toegesneden is op sociaal ondernemers en organisaties. Deze nieuwe aanpak richt zich onder meer op specifieke uitdagingen als de balans tussen de maatschappelijke winst en de harde euro's, het verduurzamen van de onderneming en initiatieven en hoe je dit vertaalt naar de diverse stakeholders. Uiteraard is er ook ondersteuning mogelijk bij de ontwikkeling van het business model.

Klankbordsessies en rond de tafel in het World Café
Op verzoek van velen kun je ook dit jaar weer inspiratie opdoen bij een aantal World Café’s en klankbordsessies. Elke keer met een actueel thema en professionele sprekers op dat gebied.
Houd de agenda
in de gaten!
 

De intentie, bevlogenheid en betrokkenheid van waaruit gewerkt wordt, blíjft gewoon. Daar kunnen
we niets aan doen. ;-)


Wens je veel leesplezier en
wellicht tot ziens,

Marguerite Evenaar


Wijsneus aanpak succesvol

De 'wijsneusaanpak' slaat aan. In stadsdeel Noord gaat Wijsneus samen met scholen en partner- organisaties een plan opstellen voor een samenhangend aanbod brede talentontwikkeling.  Dit jaar bestaat Wijsneus 5 jaar. In die tijd is Wijsneus gegroeid van een eenvrouwsproject naar een professionele organisatie met vier vaste medewerkers en 50 freelance docenten.

Stichting Wijsneus organiseert naschoolse en binnenschoolse cursussen voor basisscholen: beeldende kunst, theater, dans, techniek, maar ook EHBO, huiswerkbegeleiding, typelessen, etcetera. Meer informatie op  www.stichtingwijsneus.nl.

Ontdek de wereld

De wereld ontdekken, dat willen we toch allemaal? Sociaal Geograaf Op Wielen maakt dit ook voor mensen met een beperking mogelijk. Dat doet zij via toegankelijkheidstrainingen, projectcoördinatie, de maatschappelijke stage 'Kan ik binnenkomen?' en rondwandelingen en excursies voor iedereen, in Amsterdam. Natasha de Haan: "Samen werken en meedoen, betrouwbaarheid en kwaliteit, waarbij de klant centraal staat. Dat is Op Wielen in een notedop."
Kijk voor meer informatie op www.sociaalgeograafopwielen.nl.     

Bestuursleden gezocht

Stichting Wijsneus zoekt nog een enthousiast bestuurslid die de organisatie (op afstand) kan ondersteunen in hun groeiproces, liefst uit het werkveld en/of met een financiële achtergrond. Bel of mail Liesbeth Barwegen als je interesse hebt: liesbeth@wijsneus.info

Mazzaze breidt uit

Mazzaze heeft afgelopen week haar vernieuwde praktijkruimte voor ontspanningsmassage geopend. Mazzaze is al 4 jaar actief en heeft nu een nieuw gebouwde praktijkruimte voor de individuele massages. Het aanbod is gevarieerd, individuele ontspanningsmassage, hot stone, kokosstempels, Thaise lymfe massage en stoelmassage. Mazzaze organiseert ook  workshops en weekenden.

Kijk voor meer info op www.mazzaze.nl

Dans Mama Kwijt gratis in de OBA

Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari 2012 presenteert Roos Dansverhalen het nieuwe dansverhaal 'Mama Kwijt', naar het gelijknamige boek van Chris Haughton. De combinatie van poppenspel en bewegen op muziek maakt van deze voorstelling een unieke manier van luisteren, kijken en actief bezig zijn. De kracht van een dansverhaal is in beweging komen door middel van het verhaal. Zien en ervaren wat een dansverhaal is en teweegbrengt? Je kunt 'Mama Kwijt' nu gratis bekijken in een van de Openbare bibliotheken in Amsterdam (Oba).

Voor data en meer informatie: www.roosdansverhalen.nl.
Colofon

Deze nieuwsbrief is tot stand gebracht door:  Evenaar & Partners

Coaching, advies en begeleiding van startende en gevestigde ondernemers. Daarnaast ontwikkelt Evenaar & Partners projecten die erop gericht zijn om op creatieve wijze het ondernemerschap te stimuleren, met name op maatschappelijk gebied. Lees meer op: www.evenaarenpartners.net

Technische verzorging, vormgeving & tekstredactie verzorgd door:  Geertje van Berlo


Copyright © 2012 Evenaar & Partners, All rights reserved.

Nieuw mailadres?  Hier kun je je mailadres aanpassen
Ziet deze nieuwsbrief er niet fraai uit? Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Hier kun je je afmelden voor de nieuwsbrief.