De dagen worden langzaam langer en er is meer licht, vaak zelfs ook zonlicht. Het effect hiervan is duidelijk merkbaar. Het energiepeil gaat omhoog en het lijkt wel of er meer actie wordt ondernomen. Of is het gewoon de tijdgeest, waarbij we scherp worden gezet op onze intenties en besluiten voor dit jaar? Wat de reden ook is, ik voel me erdoor gestimuleerd. 

Wat je aandacht geeft, groeit. En ook dat is te merken. Project Impact is dit jaar een speerpunt en is inmiddels ondergebracht in SeLab, waardoor het de aandacht krijgt om verder te groeien en bloeien. Waarom en hoe dit wordt ingevuld is ook in mijn blog te lezen. Verder was daar nog het bijzondere event Serious Social Value. Wat een genoegen om daar deel van uit te mogen maken.

Ook waren de kranten afgelopen tijd gevuld met artikelen over hoe onderwijs en zorg echt wel anders georganiseerd kunnen worden, nieuwe economische vormen en hoe we daadwerkelijk samen positief waarde kunnen toevoegen en daarmee bijdragen aan een inclusieve samenleving. Ik vind de krant steeds fijner om te lezen. Dat het anders kan, is wel de algemene boodschap en dat het zichtbaar wordt ook. Serieus dus.

Van kleine groep pioniers naar mainstream? Misschien is dat iets te sterk uitgedrukt, toch is het steeds meer onderwerp van gesprek en leeft het onder een grotere groep mensen. Dat stemt mij positief en benadrukt de bijzondere tijd waarin we leven.

Dat merk ik ook aan de ondernemers waar ik mee werk. Stuk voor stuk bijzondere initiatieven en ik geniet ervan om met elkaar de stappen te zetten die nodig zijn. Of dat nu 1-op-1 is, in een workshop, of een training. Samen optrekken en dan zetten we toch heel wat neer.

Wat een jaar, nu al. Kijk uit naar de komende maanden!

Warme groet,
Marguerite
 

Omdat Impact meten meer is dan meten alleen


Sinds 1 februari draait Project Impact als programma impactmeting onder Selab. Trekker voor dit programma ben ik zelf, als teamlid van Selab. Een goed besluit en een welkome kans, zoals ook te lezen is in mijn blog waarin ik de ‘mojo’ van deze samenwerking beschrijf.

Workshop 19 maart
Op onze aanstaande brainstormsessie verheug ik me en ook op de komende workshop waarbij de vertaalslag van theorie naar praktijk centraal staat. Dus zoek jij een startpunt om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het meten van impact? Dan ontmoeten we je graag op de eerstvolgende workshop op 19 maart. Hier kun je meer informatie vinden en je aanmelden.

Binnenkort lees je ook alle achtergronden op Selab. Voor nu nog even te vinden op www.projectimpact.nl
 

Samen tegen voedselverspilling


Deze maand trapte SIRE af met Kliekipedia, een campagne tegen voedselverspilling. Een campagne om mensen bewust te maken van onnodige verspilling van voedsel.

Zoals de meesten van jullie weten, houd ik me op meer manieren bezig met voedsel. Voedselverspilling en voedselzekerheid zijn items waar ik me graag hard voor maak en zodoende ben ik al langere tijd spreker en ambassadeur van Ceres.

Ceres daagt vrouwen met humor uit tot discussie over ons toekomstige voedsel en heeft een leger aan vrouwen die allen hun eigen invalshoek hebben om hier met jou het gesprek over aan te gaan.

Wil je meer weten over de thema’s zoals voedselverspilling, voedselveiligheid en duurzame voeding en waarom wij dit als sprekers zo belangrijk vinden, neem dan een kijkje in het digitale magazine.

Voor mij is er geen goed of fout en gaat het om kansen en keuzes die we elke dag hebben, ook betreffende ons voedsel.

 

Serious Social Value, omdat het ook anders kan!


4 februari, de dag waarop het symposium Serious Social Value plaatsvond, is een dag waar velen vol verwachting naartoe hebben geleefd. En er is niets teveel over gezegd. Fantastisch georganiseerd en met recht een katalysator voor de huidige ontwikkelingen als we het hebben over sociale waarde.

Waardevolle inbreng van diverse sprekers – waaronder Jan Rotmans – en de koninklijke aanwezigheid maakten het zeker bijzonder en een bekroning op het werk van veel sociaal ondernemers.

Wat mij met name bij is gebleven is de dialoog, de kennisuitwisseling en co-creatie van de deelnemers onderling.  Er was een gezamenlijke energie en verbinding die vertrouwen geeft voor de toekomst. Een toekomst van een inclusieve samenleving, waar we al langere tijd aan bouwen.

Heb jij het gemist of wil je nog nagenieten? Social Powerhouse heeft een mooi overzicht van deze dag gemaakt. Sta jij er wat verder vanaf en wil je weten wat we samen willen veranderen, kijk dan eens naar een eerdere uitzending van Tegenlicht, zoals Nederland Kantelt. Op naar de volgende stappen om nog verder te ‘kantelen’!

Gloedvol 'en groupe' betogen met Jan Vaessen


Het enthousiasme over de leergang retorica die ik volg bij Jan Vaessen, is onmiskenbaar aanwezig in de uitwisselingen van de afgelopen tijd. Het betekent meer voor me dan je zou vermoeden en de titel 'Van intensief groepsproces naar gloedvol betoog', geeft beter weer hoe bijzonder dit is, met de groep en natuurlijk met Jan Vaessen.

Naast de honger naar die verdieping en verbinding die ik ervaar, geniet ik van de diverse lezingen,  de onderlinge uitwisseling met de groep en bemerk ik een hernieuwde interesse en stimulans voor het lezen, spreken en het schrijven.

Er is nog veel te leren. Daarom deel ik dit graag met je, zoals ook het Inspiratieatelier, een initiatief van Jan Vaessen en Maria Mazarakis, in het Inspiratiehuis te Arnhem. Elke keer andere, gevorderde sprekers die verbindend spreken vanuit een bepaald thema. De eerstvolgende is op 8 april en zal gaan over Stilte

19 maart | Workshop Impact 'Informeren, leren en interacteren' | Utrecht
8 april | Inspiratie Atelier 'Stilte' | Arnhem
16 april | Eendaagse praktische training 'Impact meten' | Amsterdam
12 mei | Crowdfunding Day 2015 | Amsterdam

Kijk voor de complete agenda op evenaarenpartners.net

Interessant? Deel dit nieuws met je netwerk!

Tweet
Share
Share
Read Later
+1
ForwardColofon

Deze nieuwsbrief is tot stand gebracht door:  Evenaar & Partners

Coaching, advies en begeleiding van startende en gevestigde ondernemers. Daarnaast ontwikkelt Evenaar & Partners projecten die erop gericht zijn om op creatieve wijze het ondernemerschap te stimuleren, met name op maatschappelijk gebied.
Contactgegevens

T.  +31(0)6 10 90 04 03
E. info@evenaarenpartners.net
W. www.evenaarenpartners.net
E-mail
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2015 Evenaar & Partners, All rights reserved.


ik wil mijn mailadres wijzigen

ik wil deze nieuwsbrief niet meer ontvangen  


Email Marketing Powered by Mailchimp