Za vas odgovarja na vprašanja Sneža Vidovič,
univ. dipl. soc. delavka, ustanoviteljica Joga studia Sadhana, strokovna direktorica Sadhana šola joge, 
učiteljica joge in meditacije


Kako je joga prišla na tvojo pot in kaj ti prinaša?

Joga je prišla v moje življenje, ko sem jo najbolj potrebovala. Kot naročeno, bi rekli, za kar sem zelo hvaležna. Ko danes pogledam nazaj, mi je marsikaj jasno … zdaj razumem, zakaj so se mi pojavljale številne zdravstvene težave, za katere uradna medicina žal ni našla odgovora. Odgovore sem našla v jogi in ajurvedi, ki sta prinesli v moje življenje ravnovesje, drugačen življenjski slog in novo življenjsko filozofijo, ki ji je resnično vredno slediti. Joga mi je od nekdaj prinašala tisto, kar tako hitro izgubimo – stik s samim seboj.

Katera je ena od tvojih najljubših asan in zakaj?

Trikonasana oz. trikotnik. V trikotniku najbolj občutim zlitje in povezavo dveh nasprotujočih si sil: čutim silo, ki me prizemlji in mi daje moč, ter nasprotno silo, ki ponuja ekspanzijo, svobodo in odprtost. Mislim, da trikotnik odslikava tisto, kar v življenju resnično potrebujem: varen pristan in hkrati svobodo, da lahko raziskujem svet. Čeprav je trikotnik zelo ekspresivna asana, lahko bi rekla, da nosi ekstrovertiran princip, sama v njej najdem tudi izjemen fokus, mir in usmerjenost navznoter.

Katero knjigo ali film, ki si jo/ga pred kratkim prebrala/videla, bi priporočila?

Že pred leti me je prevzela knjiga Še en krog na vrtiljaku avtorja Tiziana Terzanija. Nedavno sem prebrala knjigo, ki se dotakne srca: Ob tebi, avtorice Jojo Moyes. Všeč so mi knjige, ki me »zadenejo«, knjige, o katerih razmišljam tudi pozneje, knjige, ob katerih jočem in celim svoje rane. Branje je lahko izjemno plodna sadhana (jogijska praksa).

Glede filmov težko izpostavim samo enega …. všeč so mi različni žanri:

CELOTEN INTERVJU PREBERITE TUKAJ

Joga studio Sadhana

 


Email Marketing Powered by Mailchimp
 odjava od novic | uredi svoj profil

Novice prejemate ker: ste se nanje prijavili, ste pri nas obiskovali vadbo joge,
ste kako drugače stopli v stik z nami z vašim e-poštnim naslovom,
ali pa smo vaše podatke našli v javno dostopnih bazah poslovnih stikov.