Copy
Åpne nyhetsbrevet i nettleseren din ved å trykke på denne lenken
Flere er allerede godt igang med båtpussen bak i hallen. Marius og Endre har gjort en kjempeinnsats i å rydde og lage system så det nå er god plass for å få ferdig store og små prosjekter i vinter.

Siden sist

Hei alle sammen!
Mens vi venter på at samfunnet skal åpne opp igjen, og tanken på en ny seilsesong igjen kryper fremover i bevisstheten, tenkte jeg å holde dere informert om hva som skjer fremover. For selv om adventslysene skinner og nettene blir lengre, er det aktivitet i seilforeningen gjennom hele vinteren og jeg håper å kunne få igang et opplegg for 12.5kvm på nyåret. 

Men først en liten oppsummering av det som har skjedd siden båtene ble tatt opp i oktober
 • Premiefesten ble tradisjonen tro avholdt på Gåsholmen, med et bra premiedryss for mange 12.5kvm seilere som bevis på god seiling i sesongen som var
 • Regattakomiteen v/Kjetil har holdt erfaringsmøte for å hente inn innspill til planleggingen av neste sesong. Noen av sakene som ble tatt opp var:
  • Vår- og Høstserien er et tema som kommer opp hvert år, og  forslagene som ble tatt opp var at 2.4mR neste år kommer til å seile på samme dag som resten av klassene og ikke ha en egen dag slik som i år
  • Det ble foreslått noen endringer i formatet, som å kunne seile flere seilaser på en kveld, se på alternativer til skippermøtet med f.eks. bruk av oppslagstavle for informasjon til deltagerne. Spesielt de større båtklassene ønsket også tydeligere retningslinjer for lengden på seilaser, da det ikke er så lett å tilpasse banelengden til vindforholdene på borgundfjorden
  • Poengberegningen for klubbmesterskapet var endret i år, og dette hadde fått en del uheldige konsekvenser. Fordi de ulike klassene prioriterer foreningens arrangementene ulikt, slår det litt skjevt ut når alle skal bruke samme system. Så neste år kan hver klasse selv definere hvordan klubbmesterskapet skal regnes ut om vi ønsker dette. Send meg gjerne innspill til hvordan dere synes det fungerte i år, og om dere ønsker å endre noe.
 • Som mange sikkert leste i foreningens offisielle nyhetsbrev har foreningen fokus på kursing av medlemmene slik at vi har nok funksjonærer til ulike arrangementer gjennom sesongen og at ikke de samme personene blir belastet hver gang. 
  Les mer her: https://aasf.no/vil-du-ta-kurs-som-dommer-eller-arrangor/ 
 • Tidligere år har vi fått tilsendt vintertilbud på seil fra Elvstrøm og North Sails, men ikke så langt i år. Om noen tenker å kjøpe seil kan jeg spørre etter et slikt tilbud, bare ta kontakt (mail står nederst)

Hva skjer fremover?

 • Som et koronatrygt samlingssted vil vi prøve å ha felles pussekvelder i hallen hver torsdag fra kl 19-21, fom. denne uken. Tanken er at om vi samler oss om en felles kveld, vil dette gi mulighet for å stille spørsmål og få hjelp. Samtidig som vi kan holde kontakten gjennom vinteren
 • Teorikveldene som ble koronaavbrutt i mars er planlagt å starte opp igjen. Men for at tidsrommet mellom teori og praksis ikke skal bli for langt, begynner dette i mars. Kursplan er som sist:
  • Regattateori (2 kvelder)
  • Regler (2 kvelder)
  • Seilteori (2 kvelder)
 • Om koronatiltakene tar slutt eller vi finner et egnet sted, er det også muligheter å ta noen sosiale kvelder med litt mykere innhold som båtvedlikehold, reparasjonsteknikker, eller røverhistorier. Ragnar har vært så snill å gi meg en god del filmer fra 12.5kvm regattaer som vi kan vise frem også. 
  Ta gjerne kontakt om du har tilgang til møtelokale der vi kan invitere alle som er interesser! 

Siste ord

Selv om det er lite aktivitet i denne delen av året, er dette tiden for å legge planer og lufte ideer. Jeg går derfor å grubler på muligheter for neste år, og tar veldig gjerne imot innspill og ideer.
Jeg tror på at vi må bygge videre på det gode miljøet vi har i gruppen og klare å ha et tilbud for både de som ønsker å kose seg på fjorden i en flott trebåt, og de som seiler for å konkurrere. To forslag jeg har tro på er å prøve å få til 2-3 uformelle seilaser i løpet av sommeren med fokus på trivsel, men i litt organiserte rammer og med felles start. Jeg ser også på muligheten for ettermiddagstreninger, men i hvilket format og hvor regelmessig er litt uklart enda.

Har du flere ideer eller har lyst til å bidra til gruppen på noen måte er alle bidrag velkomne, det er sammen vi blir gode!
 
12.5kvm på Facebook
12.5kvm på Facebook
Klasseklubben
Klasseklubben
Ålesund Seilforening
Ålesund Seilforening
Dette er et nyhetsbrev for 12.5kvm gruppen i Ålesunds Seilforening. Formålet er å spre informasjon og nyheter fra gruppen og seilforeningen, og alle som har interesse er velkomne til å melde seg på nyhetsbrevet. Det er også mulig å endre profilen sin.

Om du ikke ønsker å motta disse nyhetsbrevene kan du melde deg av.


Innspill og tilbakemeldinger kan sendes til klassekaptein125kvm@gmail.com.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
12,5kvm - Ålesunds Seilforening · Nørvevika Båthavn · Alesund, M&R 6008 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp