Copy
De vierde dag van de Foto7daagse, we zijn al over de helft....
Bekijk deze email in je browser

Dag 4 van de Foto7daagse

Ze gingen allemaal de straat op!

Goedemorgen fotograaf,

De straat was gisteren de plek om te fotograferen, dat was wel duidelijk. Ondanks dat de dag voor veel mensen wat mistig begon kon bijna iedereen de straat op. Maar dat dat niet zonder gevaar was zie je verderop in deze mail. Vandaag zijn we alweer over de helft van de Foto7daagse, wat gaat het toch snel! Tijd om de laatste helft goed vast te pakken, toch?

Het thema van donderdag is namelijk......

 

"Hier ben ik"


Als fotograaf ben ik van nature erg nieuwsgierig. Nieuwsgierig wat je allemaal doet, waar je mee bezig bent en waar je bent. Vandaag mag je aan iedereen laten zien waar je bent. Hoe je dat doet? met behulp van een foto natuurlijk weer :) Het hoeft geen selfie te zijn (maar dat mag natuurlijk wel)

Waar ben je dan? laat het ons zien!

Heb je de foto gemaakt? Vandaag laat je zien waar je bent!


Tot morgen weer,
Mischa

Wil je na de Foto7daagse meer?

Eén maal per jaar organiseer ik de gratis Foto7daagse waar je nu aan mee doet.
Na de Foto7daagse volgt de Foto7weekse. Dit een nog leukere versie van de Foto7daagse omdat er wat extra voordelen zijn voor de deelnemers.
Door de kleine groep (36 deelnemers) is er ruimte om commentaar te geven op elkaars foto's. Daarnaast krijg je ook van mij commentaar. In de afgelopen 10 jaar al duizenden mensen verder geholpen met hun fotografie. 
Tijdens de Foto7daagse kan je inschrijven voor de komende Foto7weekse voor een nu wel heel klein bedrag. 

Meer informatie over de Foto7weekse en direct inschrijven via de website.

Wil je langer dan 7 weken bezig zijn? Dan is het Fotojaar misschien wat voor je. Tijdens het Fotojaar ben je in een kleine groep van maximaal 20 deelnemers heel intensief met fotografie bezig.
Meer informatie over het Fotojaar vind je hier. En ook het je deelname aan het Fotojaar is tijdens de Foto7daagse voor een gereduceerd tarief te boeken!
Ellen Hoosemans maakte haar allerlaatste foto van haar zoon Mees die op een straat op een straat staat. 
Ellen is namelijk door Jasper Lokerse aangereden terwijl ze Mees stond te fotograferen... Gelukkig hebben we een goed tehuis kunnen vinden voor het ventje...
Wat als je je foto hebt gemaakt?
Nadat je de foto gemaakt heb, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Gebruik dan de hashtag #f7d
Om het voor iedereen duidelijk te maken wat je doet kan je de volgende tekst bijvoorbeeld overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is dag 4, "Hier ben ik" #f7d

Gebruik van archieffoto's

Soms gebruiken mensen een archieffoto. Alhoewel ik denk dat het mogelijk moet zijn om (ook binnen de korte tijd) een leuke foto te maken dagelijks ga ik het gebruik van archieffoto's niet verbieden. Het belangrijkste doel van de Foto7daagse is dat je plezier hebt in fotografie. 

Wil je meer foto's zien?
Zoek op Facebook, Twitter en al die andere socials op de hashtag #f7d. Je kan ook op tagboard kijken of in de Facebook foto7daagse groep
 
Haal mensen over om ook mee te doen
We zijn gestart met de Foto7daagse. Maar dat houdt niet in dat mensen die zich nog niet hebben ingeschreven niet alsnog mee kunnen doen. Als ze zich inschrijven krijgen de de komende dagen gewoon de mails met de opdrachten en tips. Ken je dus iemand die ook mee wilt doen, wijs ze dan naar de website van de foto7daagse waar ze zich in kunnen schrijven. Ze krijgen dan alle informatie die nodig is om alsnog mee te doen.

Wil je toch niet meer mee doen?
Dat kan, met deze link kan je jezelf uitschrijven of je voorkeuren wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je mailadres veranderen, dan kan je dat ook met deze link doen.

Over het mailen van de dagelijkse opdracht.
Het toezenden van mails naar heeeeel veel mensen gaat niet vanzelf. Daar zijn speciale services voor die dat doen. Zeker omdat je als afzender wilt dat mensen je mail krijgen.
Nu is het zo dat sommige providers zoals ziggo, casema, @home en quicknet te pas en te onpas mails blokkeren. Het is niet duidelijk waarom en ik kan daar helaas ook niets aan doen. Zoals al gemeld is het vervelend voor de ontvanger die niets krijgt en frustrerend voor mij, ik word er op aangekeken en het kost me vervolgens weer veel tijd om alles recht te zetten. Tijd die ik liever besteed aan het maken van foto's of het bekijken van jullie foto's
Als je bij één van deze providers zit en ook een alternatief mailadres hebt, dan kan je je voorkeuren aanpassen. Dat doe je onderaan deze mail of met deze link, je komt dan in je scherm met je voorkeuren en je geeft hier gewoon je andere mailadres op. Zelf heb ik goede ervaringen met gmail, maar ook hotmail en livemail werken goed. Ook is het een idee om je provider aan te spreken op het feit dat ze mijn mail blokkeren, wellicht dat dit een volgende keer helpt.
Veelgestelde vragen over de foto7daagse:
Misschien heb je een vraag, over het onderwerp, fotografie, het delen van je foto of wat anders dat te maken heeft met de foto7daagse. Lees dan even verder of je vraag beantwoord wordt in deze mail, of kijk even bij de veelgestelde vragen  op de website.De Dagelijkse Fototip


Gedurende de Foto7daagse geef ik je elke dag een korte fototip. Op die manier heb je aan het einde van de week niet alleen 7 leuke opdrachten gedaan, ook ben je nog wat wijzer geworden. Deze tips zijn bedoeld voor de beginners in de fotografie. Wellicht ben je al verder, dan kan ik je mijn blog van harte aanbevelen. Je vindt daar verschillende Fotografie Tips & Trucs.
De tip van dag 4, Ga dichterbij!
In de cursussen en workshops die ik verzorg zie ik het vaak gebeuren. Fotografen houden te veel afstand met het onderwerp. Daardoor is het onderwerp niet goed te zien of krijgt het omringende meer aandacht. Een goed voorbeeld van teveel extra informatie is onderstaande foto:
Door nu gewoon fysiek dichterbij te gaan (en ook wat 'rommel' op te ruimen), maak je in een paar seconden een foto die veel beter is.  

 

Na de Foto7daagse volgt de Foto7weekse

De Foto7daagse is één maal per jaar en is gratis om aan mee te doen. Ik organiseer de Foto7daagse omdat ik het als fotografiedocent leuk vindt om mensen meer en beter te laten fotograferen. Het is natuurlijk zo dat dit mij ontzettend veel tijd en energie (en ook geld) kost. Daarom organiseer ik ook betaalde fotoprojecten, cursussen, workshops en fotovakanties. 
Na de Foto7daagse kan je mee doen aan de Foto7weekse. De opzet van de Foto7weekse lijkt op de Foto7daagse maar is toch iets anders. De opdrachten komen niet dagelijks maar op een lager tempo. Hierdoor kan je wat meer tijd besteden aan de foto's. Daarnaast zit je met een klein aantal mensen in een besloten (Facebook)groep waardoor je op elkaars foto's commentaar kan leveren. Als klap op de vuurpijl kom ik gedurende de Foto7weekse ook 3 keer langs om de gemaakte foto's van goed commentaar te voorzien. 
Tijdens de Foto7daagse kan je een plekje boeken voor de Foto7weekse met een leuke korting. Als je namelijk gedurende de Foto7daagse besluit om mee te doen aan de Foto7weekse is de prijs slechts €25,- in plaats van de normale €29,-
Meer informatie over de Foto7weekse en direct inschrijven via de website.

Wil je langer dan 7 weken bezig zijn? Dan is het Fotojaar misschien wat voor je. 
Een jaar lang krijg je iedere twee weken op zaterdagochtend een mail met een opdracht. Samen met de andere deelnemers (maximaal 20 deelnemers per groep) kan je je foto's onderling bespreken in een besloten Facebookgroep. Meer informatie over het Fotojaar vind je hier. En ook het je deelname aan het Fotojaar is tijdens de Foto7daagse voor een gereduceerd tarief te boeken!
Bijdragen van verschillende deelnemers.

Met ruimt 4000 deelnemers zijn er veel foto's te zien. Ik pak er elke dag een paar uit die mij opvielen. Ik doe dat altijd met voorafgaande toestemming van de maker.

Renate Burgers vond de eenzame fiets(er) op straat
De jarige (nog gefeliciteerd) Gunther Gehlich werd op straat gegooid
Pierre Pinkse zag een mooi tafereel 'op straat' 
Marc Stads struikelde bijna...
Irene Overbeek-Kole lag op haarbuik om Veere op de foto te zetten.
Deel dat je mee doet aan de Foto7daagse door de knoppen hieronder
Share
Tweet
+1
Share
Forward to Friend
Over Mischa:
Ik ben dus Mischa de Muynck, de 'eindbaas' van de Foto7daagse :)
Naast fotograaf zijn, organiseer veel fotocursussenworkshops en fotovakanties. Ik organiseer de Foto7daagse omdat fotograferen leuk is! Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten fotograferen. Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!
Oh ja, voor jullie denken dat er echt wat vervelends gebeurde... De foto met Ellen is in scene gezet en er is ruimhartig gebruik gemaakt van ketchup!
Copyright © 2015 Heel Holland Fotografeert online cursussen,


Schrijf je uit van de foto7daagse    Wijzig je voorkeuren