Copy
Dag 5 van de Foto7daagse, georganiseerd door HeelHollandFotografeert
Bekijk deze mail in je browser

VANDAAG GEEN OPDRACHT!

De Foto7daagse heeft zo'n impact op mijn leven gekregen dat ik het gewoon niet meer aan kan. De vele duizenden foto's die voorbij komen kan ik niet bevatten. Ik ga vandaag gebruiken om bij te komen op een rustig plekje. Mobiel uit en even het hoofd leeg maken.


Sorry jongens en meisjes, ik trek het gewoon even niet meer...


Misschien morgen weer een opdracht? 

1 april!

 

Natuurlijk is er vandaag een opdracht, de Foto7daagse duurt immers 7 dagen en vandaag is dag 5. Ik beloof je dit was mijn 1 april grap van vandaag. De rest van deze mail en de opdracht is bloedserieus!
 

Dag 5 van de Foto7daagse

Vrijdag, de dag voor het weekend, maar ook alweer de 5e opdracht-dag van de Foto7daagse.

De donderdag was een dag vol contrast. Jullie maken leuke foto's van de thema's, lekker creatief!

Vandaag gaan we naar een onderwerp waar we allemaal wel eens 'last' van hebben. De één misschien wat meer dan de ander. Vandaag kan je er gewoon voor uitkomen als je dat bent, want dan pas je gewoon goed in het thema. Ben je een opgeruimd persoon, dan weet je overigens ook hoe het tegenovergestelde is.

De opdracht van vandaag is:

"Slordig"

Ik ben erg benieuwd hoe jullie slordig uit gaan beelden, dat zal een rommeltje worden :)

Groetjes Mischa

 

Wat als je je foto hebt gemaakt?
Je maakt natuurlijk een verse foto, dus bij voorkeur geen archieffoto's gebruiken...
Nadat je de foto gemaakt heb, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Gebruik dan de hashtag #f7d
Om het voor iedereen duidelijk te maken  dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is dag 5, "Slordig" #f7d

Wil je meer foto's zien?
Zoek op Facebook, Twitter en al die andere socials op de hashtag #f7d. Je kan ook op tagboard kijken of in de Facebook foto7daagse groep
 
Haal mensen over om ook mee te doen
We zijn gestart met de Foto7daagse. Maar dat houdt niet in dat mensen die zich nog niet hebben ingeschreven niet alsnog mee kunnen doen. Als ze zich inschrijven krijgen de de komende dagen gewoon de mails met de opdrachten en tips. Ken je dus iemand die ook mee wilt doen, wijs ze dan naar de website van HeelHollandFotografeert waar ze zich in kunnen schrijven. Ze krijgen dan alle informatie die nodig is om alsnog mee te doen.

Wil je toch niet meer mee doen?
Dat kan, met deze link kan je jezelf uitschrijven of je voorkeuren wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je mailadres veranderen, dan kan je dat ook met deze link doen.

Meer vragen? Zie de FAQ op de website.

De Dagelijkse Fototip

Gedurende de Foto7daagse geef ik je elke dag een korte fototip. Op die manier heb je aan het einde van de week niet alleen 7 leuke opdrachten gedaan, ook ben je nog wat wijzer geworden. Deze tips zijn bedoeld voor de beginners in de fotografie. Wellicht ben je al verder, dan kan ik je mijn blog van harte aanbevelen. Je vindt daar verschillende Fotografie Tips & Trucs.

De tip van dag 5, Je foto's afdrukken.
Druk jij je foto's wel eens af, of blijven ze op je computer of je mobiel staan? Weet je hoe leuk het is om je foto's af te drukken? Een wand vol met foto's van mooie momenten (Of de Foto7daagse :) )
Gewoon een aantal wissellijstjes kopen en ieder jaar foto's af laten drukken. Zo heb je een wisselende wand met je herinneringen. 
Waar je op moet letten als je je foto's af wil drukken heb ik in dit artikel beschreven.

Na de Foto7daagse volgt de Foto7weekse

De Foto7daagse is één maal per jaar en is gratis om aan mee te doen. Ik organiseer de Foto7daagse omdat ik het als fotografiedocent leuk vindt om mensen meer en beter te laten fotograferen. Het is natuurlijk zo dat dit mij ontzettend veel tijd en energie (en ook geld) kost. Daarom organiseer ik ook betaalde fotoprojecten, cursussen, workshops en fotovakanties. 
Na de Foto7daagse kan je mee doen aan de Foto7weekse. De opzet van de Foto7weekse lijkt op de Foto7daagse maar is toch iets anders. De opdrachten komen niet dagelijks maar op een lager tempo. Hierdoor kan je wat meer tijd besteden aan de foto's. Daarnaast zit je met een klein aantal mensen in een besloten (Facebook)groep waardoor je op elkaars foto's commentaar kan leveren. Als klap op de vuurpijl kom ik gedurende de Foto7weekse ook 3 keer langs om de gemaakte foto's van goed commentaar te voorzien. Ik maak een video waarin de foto's bespreek.
Tijdens de Foto7daagse kan je een plekje boeken voor de Foto7weekse met een leuke korting. Als je namelijk gedurende de Foto7daagse besluit om mee te doen aan de Foto7weekse is de prijs slechts €25,- in plaats van de normale €29,-
Maar let op, er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze Foto7weekse!

Meer informatie over de Foto7weekse en direct inschrijven via de website.

Wil je langer dan 7 weken bezig zijn? Dan is het Fotojaar misschien wat voor je. Een jaar lang krijg je iedere twee weken op zaterdagochtend een mail met een opdracht. Samen met de andere deelnemers (maximaal 20 deelnemers per groep) kan je je foto's onderling bespreken in een besloten Facebookgroep. Meer informatie over het Fotojaar vind je hier. En ook het je deelname aan het Fotojaar is tijdens de Foto7daagse voor een gereduceerd tarief te boeken!

Foto's die mij opvielen

Ik zie heel veel foto's voorbij komen op zo'n dag En iedere keer laat ik jullie wat opvallende foto's zien van de opdracht van gisteren:
Carla Pouwer
Rinske van der Noord
Niels Oosting (12 jaar)
Esmeralda van Opdorp-de Klerk
Anita Punt
Irene van der Schaaf
 
Wilma Ritsema-Hollander
Chrisje Staal (en Bob Bear)
Over Mischa:
Ik ben dus Mischa de Muynck, de 'eindbaas' van de Foto7daagse :)
Naast fotograaf zijn, organiseer veel fotocursussenworkshops en fotovakanties. Ik organiseer de Foto7daagse omdat fotograferen leuk is! Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten fotograferen. Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!
Deel dat je mee doet aan de foto7daagse door de knoppen hieronder
Share
Tweet
+1
Share
HeelHollandFotografeert <3 Fotografie en daarom organiseer ik van 28 maart t/m 3 april 2016 de Foto7daagse

Copyright © 2016 Heel Holland Fotografeert online cursussen,Schrijf je uit en ontvang geen mail meer    Wijzig je gegevens