Copy
Eerste Hulp bij Plaatopnamen
Ja, inderdaad: nog maar 3 nachtjes slapen. Ik zeg eerlijk: ben een tikje nerveus.

Eerst het goede nieuws voor thuisblijvers: Ron van der Sterren verzorgt vrijdag de gehele middag een webcast, ook te volgen via EHPO. Daarnaast staan alle presentaties op mijn blog zodra iedere spreker start (zie onder). De webcast nemen we op en zal later ook op EHPO verschijnen.

Het wordt volle bak, we schuiven er wat stoelen bij. Om misverstanden te voorkomen: HIER moet je zijn vanaf 12.30u en dit is grofweg de indeling van de middag:
  • 12.30u: binnenkomst met koffie & thee
  • 13u - 13.45u: introductie en aansluitend presentatie door ik-zei-de-gek
  • 13.45u - 14.30u: behandeling eerste case
- pauze -
  • 14.45u - 15.30u: behandeling tweede case
  • 15.30u - 16.30u: behandeling derde case
  • 16.30u - 17u: discussie en rondvraag
17u: uitreiking boek, aansluitend borrel tot ± 19u

Iets meer over de inhoud van de middag: in de eerste presentatie probeer ik een algemene visie te geven hoe muzikanten anno 2011 hun eigen boontjes kunnen doppen met behulp van hun website, social media en vooral hard werken.

In de eerste case die ik die middag behandel (ik heb er in totaal meer dan 40 ontvangen) zet ik die visie om in concrete tips voor 1 specifieke band of (groep) muzikant(en). Die ene case is weliswaar de leidraad, maar ik betrek ook andere cases om te laten zien wat werkt, een goed of minder goed idee is. Dat is het hele idee achter EHPO en deze middag: kennis delen en van elkaar leren.

De makers van de tweede case heb ik gevraagd deze om te zetten naar een presentatie van 20 à 25 minuten. Na de pauze draaien we de rollen dus om: de muzikanten presenteren, ik stel kritische vragen, geef commentaar, tips en trucs vanuit de zaal. Mensen in de zaal nodig ik van harte uit hetzelfde te doen. Het idee achter deze vorm is dat alles helder op een rijtje zetten om je eigen case te presenteren enorm leerzaam is en nóg leerzamer wordt als je je keuzes moet beargumenteren. Ik heb de makers geadviseerd hun 3 belangrijkste vragen als uitgangspunt te nemen en deze in hun presentatie zelf te beantwoorden. Laat maar zien wat je ideeën zijn! Dat is een mooie basis voor vragen en suggesties uit de zaal. Hopelijk slagen we in die opzet: veel interactie en een uur later een beter plan voor de muzikanten.

Voor de derde en laatste case heb ik Leon Geuyen (The Gasoline Brothers) en de ontwerpers van mijn boek, Wilbert Leering en Paul Swagerman, gevraagd een creatief team te vormen. Zij bedenken ter plekke een commercieel en creatief concept voor één van de cases en daarmee een mogelijke oplossing voor hun 3 vragen. De kookwekker gaat mee. Zelf zal ik deze sessie coördineren, notuleren, terugkoppelen naar de muzikanten en de zaal en waar ik kan input leveren. De band in kwestie heeft inmiddels een creatieve briefing voorbereid waarmee we deze sessie aftrappen. Dat is ook het moment dat Leon, Wilbert en Paul de case voor het eerst zien. Voor alle duidelijkheid: het doel van deze laatste sessie is niet om Het Ultieme Concept te bedenken voor de band, maar te laten zien hoe leuk en relatief eenvoudig het is om je muziek als uitgangspunt te nemen voor een goed plan van aanpak, met kans van slagen. De weg er naar toe is belangrijker dan de bestemming.

Daarna is het tijd voor vragen, de presentatie van mijn boek en een borrel. Lijkt me hard nodig na 4 uur praten en rennen... Voor nieuwsgierigen heb ik gisteren een voorpublicatie uit Doorbraak! op EHPO geplaatst: waarom Kyteman DWDD weigerde.

Tot vrijdag!


Praktische info:
Vrijdag 11 februari. Start: 13u, inloop: 12.30u. Borrel: 17u. De route naar de HKU.
Doorbraak! is al te bestellen op Bol.com en managementboek.nl. Zo ziet het er in het echt uit. Alleen de gelimiteerde eerste oplage heeft een hard - én een soft cover en verschillende papiersoorten voor ieder deel van het boek. Een hebbeding dus.
 Klik hier als je na de EHPO Jongerendag de wekelijkse EHPO nieuwsbrief wilt blijven ontvangen.

Begin op Startpunt EHPO. EHPO publiceert onder een Creative Commons BY-SA licentie. Muziek, beeld en downloads op EHPO zijn meestal bedoeld ter illustratie van de inhoud, soms ter promotie van de desbetreffende artiest/track en altijd als herinnering hoe leuk muziek is. Rechthebbenden die hier problemen mee hebben kunnen dat aan mij laten weten, waarna ik het materiaal verwijder.

Email Marketing Powered by Mailchimp