Copy
Det här är ett utskick från lajvkonvent Prolog.

Deltagarinfo

Varmt välkomna till Prolog 2014. Nu är det mindre än en vecka kvar till konventet. I det här mailet hittar du en massa matnyttig information som vi vill att du läser, även om du varit på konventet innan.
 

PLATS OCH INCHECKNING

Prolog håller till på kulturhuset CuLTUREN i Västerås, Sintervägen 6. Vägbeskrivning från tågstationen och om du åker bil hittar du här på vår hemsida. När du kommer till konventet ska du börja med att gå till receptionen och checka in.


Under Prolog 2009-2012 fick alla deltagare en infofolder när de checkat in. I år kommer du istället hitta den information på följande ställen:

BOENDE

Du som anmält att du vill ha sovplats kommer att sova på Culturen, samma plats där själva konventet hålls. Boendet sker i sovsal, vilket betyder att du behöver liggunderlag och sovsäck. Vi är många som sover över på konventet och det är begränsat med plats. Därför vill vi be dig att, om möjligt, inte ta med din allra bredaste luftmadrass så slipper vi trängas onödigt mycket.

 

Vi kommer ha programpunkter i samma lokaler som vi sover i, så varje morgon behöver alla sovsaker vara undanplockade till avsedd förvaringsplats senast kl. 09.30. Vi har ingen låst förvaring för värdesaker så allt du inte vågar lämna kommer du behöva bära med dig.


I och med att vi är många som sover på samma ställe vill vi be alla att visa respekt för de som sover i samma lokal och vi rekommenderar dig att använda öronproppar om du vet med dig att du har lätt att blir störd.
 

MAT

Frukost, lunch och middag ingår i ditt konventspaket. Frukosten kommer att serveras på Culturen. Lunchen och middagen äter vi på restaurangen Valsaren, som ligger några minuters promenad från konventslokalen. Eftersom sittplatserna på restaurangen är begränsade har vi en lång lunch så att vi kan äta i omgångar, se därför till att vara snäll mot de andra deltagarna och lämna din plats när du ätit klart. Det finns också möjlighet att ta med matlåda till Culturen. Skulle du plötsligt bli sugen på kaffe eller annat fika finns även ett mysigt café som är öppen från arla morgonstund till sent på kvällen.
 

DUSCHAR

Det finns flera duschar på Culturen. Prata med receptionen om du inte hittar dem.
 

PARKERING

Parkering finns direkt utanför Culturen. Det är en avgiftsbelagd parkering som kostar 3kr/timmen och betalas med kort. Om du står på Culturen-parkeringen hela helgen (från fredag kl. 13.00 till söndag 19.00) blir totalkostnad 162 kr.  Om du istället önskar ställa bilen på en billigare parkering finns det till exempel en större parkering på andra sidan tågstationen, se karta, där avgiften är 4 kr/timmen men enbart vardagar 9-18 och lördagar 9-15, övrig tid är gratis. Om du står på den parkeringen under hela konventstiden blir totalkostnaden 44 kr.
 

NYA PROGRAMPUNKTER

Har ni bestämt er för att hålla i en ny eller en repetition av en programpunkt så prata med receptionen för hjälp med lokaler, information och anmälningslappar. Vi har gott om lokaler så tveka inte att fråga receptionen om du behöver ett rum.
 

FÖRANMÄLAN PÅ PLATS

Vid receptionen går det att föranmäla sig till programpunkter från kl. 13:00 på fredagen. Om en programpunkt är full, var vänlig respektera det. Om du bestämmer dig för att inte gå på en programpunkt, var snäll mot dina med-deltagare och stryk dig på punktens deltagarlista vid receptionen så att andra får chansen.  
 

MITT PROLOG

På vår mobila webbplats prolog.spelkonvent.se hittar du program, schema, kartor, och aktuell information. Sidan är anpassad för mobiler. Om du har föranmält dig online kan du även dina anmälningar här.

 

KONTANTER

Under konventet kommer det finnas försäljare, café och loppis. För att handla hos dessa kommer du behöva kontanter. Det finns ingen bankomat på Culturen och det går inte heller att, som tidigare år, ta ut pengar i Culturens biograf. Närmaste bankomat finns markerad på kartan.

 

LAJVLOPPIS

Under Prolog arrangeras en loppis med gamla lajvprylar. Ta med det du vill bli av med och kom hem med något som någon annan vill bli av med. Galet bra för miljön och dessutom kul. Loppisen pågår under söndagen kl. 10:00 – 13:45 på torget. Det kommer att finnas bord där du kan ställa ut dina saker under loppistiden, du ansvarar själv för försäljningen av dina saker.
 

BESÖKARE PÅ PROLOG

Vi kommer inte att, som under Prolog 2009-20012, ha en besöksdag under konventet. Däremot går det bra för besökare att komma in och säga hej eller köpa något från cafét. Vi ser gärna att besökare tittar förbi men konventet är främst till för deltagarna och därför vi ber alla besökare att inte stanna längre än en timme på konventet. Det är inte heller ok för besökare att gå på några programpunkter, förutom loppisen (söndag 10:00-13:45).
 

ALKOHOLFRITT

Prolog är ett alkoholfritt arrangemang. Detta innebär att du varken får ha med dig alkohol eller vara påverkad av alkohol i konventets lokaler. Deltagare som bryter mot denna regel är inte längre välkomna på konventet.
 

STÄLL FRAM EN STOL

Prolog handlar främst om att träffa en massa människor och bli kompis med dem. Se därför till att ställa fram en extra stol när du t.ex. sitter och diskutera något spännande med några gamla vänner, då blir det plats även för nya vänner. Ser du en tom stol vid ett sällskap, slå dig ner och skaffa dig några nya bekantskaper.  

FÖRSTA GÅNGEN PÅ PROLOG

Har du inte varit på Prolog förut? Här hittar du en kort, nyttig text som vänder sig särskilt till dig.

 

KONTAKT     

Om du har en fråga så kan du alltid prata med receptionen eller arrangörerna. Försök alltid med receptionen i första hand. Om du är arrangör och stöter på några tekniska problem under din programpunkt kan du ringa receptionen. Då skickar de en snäll funktionär som hjälper dig.

 

Receptionstelefon: 070-048 18 19

Martin: 070-9901068

Miriam: 073-3788463

Petter: 073-8018247

 

Varmt välkommen till Prolog 2014!

 


TIDER

Fredag 13:00
- Föranmälan till programpunkter på plats
Fredag 13:00
- Incheckning startar
Fredag 14:00 - 14:45
- Invigning
Söndag 17:00 - 17:45
- Avslutning

Fredag
Middag 17:30 - 20:30 på Valsaren

Lördag
Frukost 08:00 - 10:00 på Culturen 
Lunch 12:00 - 14:00 på Valsaren
Middag 17:30 - 20:30 på Valsaren

Söndag
Frukost 08:00 - 10:00 på Culturen
Lunch 12:00 - 14:00 på Valsaren

LÄNKAR
En länksamling med bra info inför konventet:
- Första gången på Prolog
- Mitt Prolog (mobilsidan)
Karta
- Bil från öster
- Bil från väster
Gå från tågstationen

TA MED
En liten checklista över saker att ta med sig:

- Sovgrejor
- Kamera
- Dräkt, om du ska på ett lajv där det skulle passa
- Loppisgrejor, om du har något du vill sälja
- Kontanter till te.x. fika och loppis.
- Peppen!

Om du arrangerar en programpunkt tänk även på:
- Adapter, om du har en Mac och ska använda projektor.
- Kvitton, om du har godkända utlägg för din programpunkt.