Copy
Det här är ett utskick från lajvkonvent Prolog.

Deltagarinfo

Varmt välkomna till Prolog 2013. Nu är det mindre än en vecka kvar till konventet. I det här mailet hittar du en massa matnyttig information som vi vill att du läser, även om du varit på konventet innan. 

PLATS OCH INCHECKNING

Prolog håller till på kulturhuset CuLTUREN i Västerås, Sintervägen 6. Vägbeskrivning från tågstationen och om du åker bil hittar du här på vår hemsida. När du kommer till konventet ska du börja med att gå till receptionen och checka in.

Tidigare år har alla deltagare fått en infofolder när de checkat in. I år kommer all den informationen istället att finnas i det här mejlet, på hemsidan, på mobilversionen av hemsidan samt på infoväggen vid konventets reception.


BOENDE

Du som anmält att du vill ha sovplats kommer att sova på Culturen, samma plats där själva konventet hålls. Boendet sker i sovsal, vilket betyder att du behöver liggunderlag och sovsäck. Vi är många som sover över på konventet och det är begränsat med plats. Därför vill vi be dig att, om möjligt, inte ta med din allra bredaste luftmadrass så slipper vi trängas onödigt mycket.

Vi kommer ha programpunkter i samma lokaler som vi sover i, så varje morgon behöver alla sovsaker vara undanplockade till avsedd förvaringsplats senast kl. 09.30. Vi har ingen låst förvaring för värdesaker så allt du inte vågar lämna kommer du behöva bära med dig.

I och med att vi är många som sover på samma ställe vill vi be alla att visa respekt för de som sover i samma lokal och vi rekommenderar dig att använda öronproppar om du vet med dig att du har lätt att blir störd.


MAT

Frukost, lunch och middag ingår i ditt konventspaket. Frukosten kommer att serveras på Culturen. Lunchen och middagen äter vi på restaurangen Valsaren, som ligger några minuters promenad från konventslokalen. Eftersom sittplatserna på restaurangen är begränsade har vi en lång lunch så att vi kan äta i omgångar, se därför till att vara snäll mot de andra deltagarna och lämna din plats när du ätit klart. Det finns också möjlighet att ta med matlåda till Culturen. Skulle du plötsligt bli sugen på kaffe eller annat fika finns även ett mysigt café som är öppen från arla morgonstund till sent på kvällen.

DUSCHAR

Det finns flera duschar på Culturen. Prata med receptionen om du inte hittar dem.

PARKERING

Parkering finns och är gratis, den ligger 3 minuters promenad från Culturen. För att slippa böter ställer du din bil på den stora parkeringen mellan Metallverksgatan och Varmvalsvägen, se karta. Se även till att fylla i och lägga det här parkeringstillståndet i bilens framruta. Har du inte möjlighet att själv skriva ut parkeringstillståndet kan du hämta ett i receptionen på Prolog.

Parkera ej i rutor märkta ”Använd P-skiva” eller ”Förhyrd plats”. Reception berättar gärna för dig precis var du kan parkera.


NYA PROGRAMPUNKTER

Har ni bestämt er för att hålla i en ny eller en repetition av en programpunkt så prata med receptionen för hjälp med lokaler, information och anmälningslappar. Vi har gott om lokaler så tveka inte att fråga receptionen om du behöver ett rum.

FÖRANMÄLAN PÅ PLATS

Vid receptionen går det att föranmäla sig till programpunkter från kl. 12:00 på fredagen. Om en programpunkt är full, var vänlig respektera det. Om du bestämmer dig för att inte gå på en programpunkt, var snäll mot dina meddeltagare och stryk dig på punktens deltagarlista vid receptionen så att andra får chansen.

KONTANTER

Under konventet kommer det finnas försäljare, café och loppis. För att handla hos dessa kommer du behöva kontanter. Det finns ingen bankomat på Culturen men om du handlar för minst 10 kr i Bio Elektras biljettlucka kan du ta ut kontanter hos dem, de har dock ej öppet under hela konventet. Närmaste bankomat utanför Culturen finns markerad på kartan.

LAJVLOPPIS

Under Prolog arrangeras en loppis med gamla lajvprylar. Ta med det du vill bli av med och kom hem med något som någon annan vill bli av med. Galet bra för miljön och dessutom kul. Loppisen pågår under söndagen kl. 10:00 – 13:45 i box 1. Det kommer att finnas bord där du kan ställa ut dina saker under loppistiden, du ansvarar själv för försäljningen av dina saker.

BESÖKARE PÅ PROLOG

Vi kommer inte att, som tidigare år, ha en besöksdag under konventet. Däremot går det bra för besökare att komma in och säga hej eller köpa något från cafét. Vi ser gärna att besökare tittar förbi men konventet är främst till för deltagarna och därför vi ber alla besökare att inte stanna längre än en timme på konventet. Det är inte heller ok för besökare att gå på några programpunkter, förutom loppisen (söndag 10:00-13:45).

ALKOHOLFRITT

Prolog är ett alkoholfritt arrangemang. Detta innebär att du varken får ha med dig alkohol eller vara påverkad av alkohol i konventets lokaler. Deltagare som bryter mot denna regel är inte längre välkomna på konventet.

STÄLL FRAM EN STOL

Prolog handlar främst om att träffa en massa människor och bli kompis med dem. Se därför till att ställa fram en extra stol när du t.ex. sitter och diskutera något spännande med några gamla vänner, då blir det plats även för nya vänner. Ser du en tom stol vid ett sällskap, slå dig ner och skaffa dig några nya bekantskaper.

FÖRSTA GÅNGEN PÅ PROLOG

Har du inte varit på Prolog förut? Här hittar du en kort, nyttig text  som vänder sig särskiljt till dig.

KONTAKT

Om du har en fråga så kan du alltid prata med receptionen eller arrangörerna. Försök alltid med receptionen i första hand. Om du är arrangör och stöter på några tekniska problem under din programpunkt kan du ringa receptionen. Då skickar de en snäll funktionär som hjälper dig.

Receptionstelefon: 070-048 18 19
Martin: 070-9901068
Miriam: 073-3788463
Petter: 073-8018247


Varmt välkommen till Prolog 2013!

Prolog 2013 - Ett svenskt lajvkonvent


TIDER

Fredag 12:00
- Föranmälan till programpunkter på plats
Fredag 13:00
- Incheckning startar
Fredag 14:00 - 14:45
- Invigning
Söndag 16:00-17:45
- Open Space
Söndag 18:00 - 18:30
- Avslutning

Fredag
Middag 17:30 - 20:30 på Valsaren

Lördag
Frukost 08:00 - 10:00 på Culturen 
Lunch 12:00 - 14:00 på Valsaren
Middag 17:30 - 20:30 på Valsaren

Söndag
Frukost 08:00 - 10:00 på Culturen
Lunch 12:00 - 14:00 på Valsaren

LÄNKAR
En länksamling med bra info inför konventet:
- Första gången på Prolog
- Mitt Prolog (mobilsidan)
Parkeringstillstånd
Karta
- Bil från öster
- Bil från väster
Gå från tågstationen
PrologTV 

TA MED
En liten checklista över saker att ta med sig:

- Sovgrejor
- Kamera
- Dräkt, om du ska på ett lajv där det skulle passa
- Loppisgrejor, om du har något du vill sälja
- Kontanter till te.x. fika och loppis.
- Peppen!

Om du arrangerar en programpunkt tänk även på:
- Adapter, om du har en Mac och ska använda projektor.
- Kvitton, om du har godkända utlägg för din programpunkt.