vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

TOESPRAAK VAN Z.M. DE KONING
(Klik op het beeld) 


Alleen voor de wijze is het leven een feest. (Ralph Waldo Emerson)
 

DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER BEWUSTZIJN.
Wil je de beste manier kennen om vooruit te gaan? Laat nooit begrenzingen toe. En denk nooit op voorhand dat je verloren bent, anders ben jijzelf degene die de weg verspert. Hoe vaak zeg je niet: “Deze taak is te moeilijk voor mij” of “Wat een erbarmelijke omstandigheden! Ik zal niet kunnen standhouden” of “Dat zal ik nooit kunnen verdragen “... En ook al zeg je het niet, je denkt het soms wel... Welja, als je zo overtuigd bent dat je onbekwaam, zwak, kwetsbaar bent, uiteraard kan je het dan alleen maar opgeven.
Zeg voortaan, ongeacht de omstandigheden: “Ik zal het verdragen, ik zal eraan weerstaan, ik zal zegevieren”. En als het je dit keer nog niet helemaal lukt, dat maakt niet uit, je zult het de volgende keer beter doen. Het belangrijkste is om je nooit zomaar op voorhand gewonnen te geven. (Aïvanhov) 
 

Afbreken is de kunst van hen die niet kunnen opbouwen. (Ralph Waldo Emerson)
 
Al wat ons beperkt noemen wij het noodlot. (Ralph Waldo Emerson)


EEN LEVEN MET MOEILIJKHEDEN EN HINDERNISSEN
Het leven zit vol moeilijkheden en hindernissen, maar we mogen nooit vergeten dat de Hemel ons niet weerloos en ongewapend naar hier beneden gestuurd heeft. Integendeel, hij heeft ons de middelen gegeven om tegen elke situatie opgewassen te zijn. Net zoals we perfect uitgerust op de aarde zijn toegekomen met een hoofd, armen, benen, een hart, een maag, zintuigen, enz., om de materiële wereld aan te kunnen, zijn we ook psychisch goed toegerust. De gedachte, het gevoel, de wil en de verbeelding werden ons gegeven zodat we ze precies kunnen benutten zoals we gebruik maken van onze ledematen en organen op het fysieke vlak.
Het wordt je duidelijk, toch? Beslis dus om al die psychische vermogens elke dag te oefenen. Anders zullen ze van geen enkel nut zijn op de dag dat je ze echt nodig hebt om de moeilijkheden te overwinnen: ze zullen zoals verroest gereedschap geworden zijn.
(Aïvanhov)


Wanneer je alle uitvluchten hebt opgebruikt, wordt het tijd om naar jezelf te kijken. (Willem-Jan van Ekert)
 

LIDGELDOPROEP 2018

Hartelijk dank aan de leden die hun lidgeld voor 2018 reeds hebben vereffend.

Het lidgeld voor 2018 bijft ongewijzigd: 
- Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
 
U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening 
BE80 3101 7554 0077 (BIC: BBRUBEBB) van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel. (IBAN: ) of via Paypal (klik)


Les maîtres d’écoles sont des jardiniers en intelligences humaines. (Victor Hugo)OPTIMISME EN SPIRITUALITEIT...

De kwestie van het optimisme en het pessimisme gaat veel verder dan algemeen wordt gedacht. Alleen wie het spirituele welzijn nastreeft, kan echt optimistisch zijn, terwijl degene die zich concentreert op materiële welvaart, ook al is hij aanvankelijk hoopvol gestemd, op een dag gedwongen zal worden zijn illusies te laten varen.
Optimisme en pessimisme vertegenwoordigen twee filosofieën over het leven. De pessimist kijkt niet verder dan zijn neus lang is, terwijl de optimist zijn ziel opent voor de enorme uitgestrektheid van de hemel... Op weg ... zal hij uiteraard het kwaad in al zijn vormen tegenkomen, zal hij lijden, twijfelen aan de anderen en aan zichzelf, ontmoedigd raken. Maar zelfs in de ergste momenten zal hij niet ten onder gaan, want in zijn hart, in zijn ziel blijft ... de belofte van alle rijkdommen, van alle overwinningen.
 

Die größte Ehre, die man einem Menschen antun kann, ist die, dass man zu ihm Vertrauen hat. (Matthias Claudius)

NELSON MANDELA ZOU HONDERD JAAR ZIJN. HIJ WAS ERELID VAN ONZE VERENIGING
(Klik op het beeld) 
 

The best weapon is to sit down and talk. (Nelson Mandela)


HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME

Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.

It is no measure of health to be well ajusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert) 
 
Prometemos una vida de derroche y despilfarro, que en el fondo constituye une cuenta regresiva contra la naturaleza y contra la humanidad como futuro. (José Mujica)
 
AGENDA
KONINKLIJKE VLAAMSE ACADEMIE 
(Klik op het beeld) 

 
Neem het egoïsme weg en er blijft geen weldoener over. (Ralph Waldo Emerson)
 
Onkruid is een plant waarvan de deugden nog niet ontdekt werden. (Ralph Waldo Emerson)

ACADEMIE VOOR LEVENSKUNST
(Klik op het beeld)


De enige zonde die we elkaar nooit vergeven is verschil van mening. (Ralph Waldo Emerson)
 
De jaren leren ons dingen waar de dagen geen weet van hebben. (Ralph Waldo Emerson)

SPES FORUM
(Klik op het beeld)

De mensen spreken over de wet, maar zij bedoelen weelde. (Ralph Waldo Emerson)
 
Denken is doen. (Ralph Waldo Emerson)
 
POSITIVITEIT 
(Klik op het beeld)
  
Als het donker genoeg is kan je de sterren zien. (Ralph Waldo Emerson) 

Armoede is zich arm voelen. (Ralph Waldo Emerson) 
 
POLLUTIE IS GEEN FATALITEIT
Wanneer je de trein neemt om naar een verafgelegen stad te reizen is het niet altijd mogelijk om een rechtstreekse verbinding te hebben; op een gegeven moment moet je uitstappen en een andere trein nemen, en je moet dus opletten dat je het station niet mist.
In deze grote reis van het leven die je hebt aangevat heb je ook een bestemming die je moet bereiken. Maar hier gaat het over een innerlijke bestemming en de naam die je eraan geeft heeft geen belang. Het is als een licht dat in de verte schijnt, en om er dichter bij te komen moet je telkens voelen op welk moment je de trein moet verlaten om een andere te nemen. Geen enkel personeelslid, van geen enkel station, zal je deze inlichting geven. Op verschillende momenten van je leven geeft de Voorzienigheid je gelegenheden om een hogere graad van bewustzijn te bereiken. Het is aan jou om dit te voelen en je in te spannen om van trein te wisselen, zodat je dichter bij je bestemming kunt komen, want deze kansen zullen zich beslist niet opnieuw voordoen of slechts heel lang daarna. Dus wat een tijdverspilling!
(Aïvanhov)


(klik op het beeld)

 

De meeste schaduwen in ons leven ontstaan doordat we zelf in het licht staan. (Ralph Waldo Emerson)
 
Een held is niet moediger dan een ander, hij is alleen vijf minuten langer moedig. (Ralph Waldo Emerson)
 
VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)
(klik op het beeld)

 

Geld is meestal te duur. (Ralph Waldo Emerson)
 
Het geloof dat we iets doen terwijl we niets doen is de eerste illusie van tabak. (Ralph Waldo Emerson)

 

SLAVENHANDEL IN LIBIË... DAT IS NU!
(Klik op het beeld) 

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. (Albert Einstein)
Deze arme mensen worden voor geld gemarteld en voor 400 usd als slaven verkocht!


Als het donker genoeg is kan je de sterren zien. (Ralph Waldo Emerson) 

Iedere held wordt uiteindelijk een vervelende klier. (Ralph Waldo Emerson) 

(klik op het beeld)


Bisognerebbe ricominciare dall’inizio ogni giorno. Dirsi addio e perdersi di vista. E poi subito cercarsi e ritrovarsi. Bisognerebbe vivere soltanto di inizi. Come due sconosciuti, che si hanno senza aversi mai del tutto. (Fabrizio Caramagna)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN

Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)


Het leven, zei Sofia Gubaidulina, verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat ik geen grotere taak ken dan hem, dankzij de muziek, te helpen zijn spirituele eenheid weder op te bouwen

DE GEZONDHEID EN HET OPTIMISME

(klik op het beeld)

Quem tentar possuir uma flor, verá sua beleza murchando. Mas quem apenas olhar uma flor num campo, permanecerá para sempre com ela. Você nunca será minha e por isso terei você para sempre. (Paulo Coelho)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)    
 
Indien u zeker wilt zijn dat u deze mails zult ontvangen liever dan ze in uw spams te zien, voeg het adres 'info@optimistenbond.be' toe aan uw adressenlijst.

 

Ieder mens die ik ontmoet weet over één en ander meer dan ik. (Ralph Waldo Emerson) 


In dat opzicht kan ik van hem leren. (Ralph Waldo Emerson)

OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)
 
Als iemand gaat zitten om te denken, vragen ze hem onmiddellijk of hij hoofdpijn heeft. (Ralph Waldo Emerson)
 
Als we over dun ijs schaatsen, ligt ons behoud in onze snelheid. (Ralph Waldo Emerson)

(Klik op het beeld) Past newsletters 


DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
Een vlieg is even ontembaar als een hyena. (Ralph Waldo Emerson)
 
Een vriend heb je alleen door er zelf een te zijn. (Ralph Waldo Emerson)
 
BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)

(Klik op het beeld)


Het zonnestelsel trekt zich van haar reputatie niets aan. (Ralph Waldo Emerson)
 
Ieder kunstenaar is als amateur begonnen. (Ralph Waldo Emerson) 


 

DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht 

Cui peccare licet peccat minus. (Publius Ovidius)

Namens de raad van bestuur, wens ik jullie allen een zeer gelukkige zomer.

Met vriendelijke groeten.


                              Luc Simonet
                              Voorzitter

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Konfuzius)

www.ligadelosoptimistas.es
www.norway.optimistan.org
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.Optimistenbund.de
http://www.optimistenbond.nl
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenbond.be

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

 
 

 


 
Like 20180105 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2018 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.