vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Gooi de ramen open. Laat de wereld binnen. De winter geeft zich over. De lente kan beginnen. (Stef Bos)
 

DE GEEST VAN OPTIMISTAN

De meeste mensen hebben een goed hart en zijn gevoelig, maar hebben een eigenaardige manier om die gevoeligheid uit te drukken. Indien ze in een film of toneelstuk een verlaten of mishandeld kind zien, of armen die sterven van de honger of die vervolgd worden, dan laten ze gemakkelijk enkele tranen. Wanneer ze echter buiten de zaal komen en een bedelaar voorbijgaan die hun aandacht zou moeten trekken en hun medelijden opwekken door zijn ellendig uiterlijk, merken ze hem niet eens op. En zodra ze weer thuis zijn, duwen ze hun kinderen opzij en luisteren ze niet naar hen, hoewel deze behoefte hebben aan aandacht en tederheid. Ja, dat is toch buitengewoon, in de bioscoop of in de schouwburg is men gevoelig, is men vertederd en huilt men, maar in het echte leven sluit men al te vaak de ogen en het hart voor hetzelfde schouwspel.
De mensen hebben nog veel te leren over de echte gevoeligheid en hoe die te uiten... (
Aïvanhov)

So go ahead. Fall down. The world looks different from the ground. (Oprah Winfrey)

If you want to accomplish the goals of your life, you have to begin with the spirit. (Oprah Winfrey)

Surround yourself with only people who are going to lift you higher. (Oprah Winfrey)

 
WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND
Lid worden van de Optimistenbond houdt in dat u akkoord gaat met de waarden van het optimisme en met de gedachtengang van onze vereniging. U krijgt dan een insigne van Optimistan, samen met de brochure en plakkertjes met de logo van de vereniging. Om lid te worden, klik hier of of het beeld hieronder.
(klik op het beeld)


L’optimisme, reliance de la matière et de l’esprit, du visible et de l’invisible. (L.S.)


DE DROMER
Er was eens een man die van heel veel dingen droomde. Hij dacht bijvoorbeeld: "Het moet toch mogelijk zijn om tienduizend kilometer ver te zien." Hij dacht: "Het moet toch mogelijk zijn om op je eigen hoofd te staan." Of hij dacht: "Het moet toch mogelijk zijn om zonder angst te leven." Hij dacht: "Het moet toch mogelijk zijn om achter de sterren te kijken."
De mensen zeiden tegen hem: "Dat kan toch allemaal niet, je bent een dromer!" "Open je ogen en accepteer de realiteit! Je hebt gewoon te maken met de wetten van de natuur, die kunnen niet worden veranderd!"
Maar de man zei: "Ik weet het niet... Het moet toch mogelijk zijn om onder water te ademen.
En het moet toch mogelijk zijn iedereen te eten te geven. Het moet toch mogelijk zijn dat iedereen datgene leert wat hij wil weten. Het moet toch mogelijk zijn om in je eigen buik te kijken."
Maar de mensen zeiden: "Verman je! Dat zal nooit bestaan. Je kunt niet zomaar zeggen “Ik wil” en daarom moet het gebeuren. De wereld is zoals ze is - en daarmee basta!" Toen kwam de uitvinding van de televisie, röntgenstralen en de duikflessen en kon de mens ineens tienduizend kilometer ver kijken en tegelijkertijd in zijn eigen buik en ook ademen onder water was geen probleem meer. Maar niemand zei tegen hem: "Nou, je had toch gelijk. Ook niet toen er een telescoop werd uitgevonden waarmee zelfs het ontstaan van het heelal kon worden waargenomen.  
Maar de man dacht bij zichzelf: "Zie je wel. Misschien zal het ooit zelfs mogelijk zijn dat de mensen met elkaar kunnen leven zonder oorlogen.

 

What I know for sure is that what you give comes back to you. (Oprah Winfrey) 

Create the highest, grandest vision possible for your life, because you become what you believe. (Oprah Winfrey) 

If you want to accomplish the goals of your life, you have to begin with the spirit. (Oprah Winfrey)

 
AGENDA
Op 2 en 19 mei 2016 op het paleis der Academiën, zal de Optimistenbond zich aansluiten bij het programma  van het Academisch Cultureel Forum.
(klik op het beeld voor inlichtingen en inschrijving)


Op dinsdag 3 mei 2016 zal de Optimistenbond zich aansluiten bij het programma  van "Difference day 2016".
(klik op het beeld voor inlichtingen en inschrijving)
 
Education is the key to unlocking the world, a passport to freedom. (Oprah Winfrey)  


I have a lot of things to prove to myself. One is that I can live my life fearlessly. (Oprah Winfrey)

So go ahead. Fall down. The world looks different from the ground. (Oprah Winfrey)


HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK HET CYNISME
Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.
(klik op het beeld)


Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)
 

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk.
(klik op het beeld)

 

Nur durch den Winter wird der Lenz errungen. (Gottfried Keller)


I’ve learned not to worry about what might come next. (Oprah Winfrey) 

(klik op het beeld)


My idea is to give hope, because where there is no hope, there is no vision, and where there is no vision, people will perish. Oprah Winfrey) 


I have a lot of things to prove to myself. One is that I can live my life fearlessly. (Oprah Winfrey)
 
HET KOOR VAN OPTIMISTAN
Het leven verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat er geen mooiere taak bestaat dan hem dank zij de muziek te helpen zijn spirituele eenheid te herstellen. (Sofia Goebaidoelina)
 
Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)
You don't become what you want, you become what you believe. (Oprah Winfrey) 
 
When you undervalue what you do, the world will undervalue who you are. (Oprah Winfrey) 
 
Meditate. Breathe consciously. Listen. Pay attention. Treasure every moment. Make the connection. (Oprah Winfrey) 

 


If a plan A doesn’t work, the alphabet has 25 more letters. (Claire Cook)
 

OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)

I trust that everything happens for a reason, even if we are not wise enough to see it. (Oprah Winfrey) 
 
One if the hardest things in life to learn are which bridges to cross and which bridges to burn.
(Oprah Winfrey)

Where there is no struggle, there is no strength. (Oprah Winfrey)
 

(Klik op het beeld) Past newsletters

 

A los que les gusta mucho la plata hay que correrlos de la política. Son un peligro. (José Mujica)


DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
 

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Confucius)

(Klik op het beeld)Un’idea morta produce più fanatismo di un’idea viva; anzi soltante quella morta ne produce. Poiché gli stupidi, come i corvi, sentono solo le cose morte. (Leonardo Sciascia)

BROCHURE EN PLAKKERTJES 

Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)

(Klik op het beeld)


Ninguém consegue fugir do seu coração. Por isso, é melhor escutar o que ele fala. Para que jamais venha um golpe que você não espera. (Paulo Coelho)


DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht

Accipe quod tuum, alterique da suum.

Met vriendelijke groeten.

 Luc Simonet
  Voorzitter

http://www.optimistenbond.be
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenbond.nl
http://www.Optimistenbund.de
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
www.norway.optimistan.org
www.ligadelosoptimistas.es
http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

 

 
 

 


 
Like 20160422 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2016 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.