vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Onderhandelingen die eindigen met een verliezende partij zijn altijd slechte onderhandelingen. (Herman Van Rompuy) 
 

DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER BEWUSTZIJN

Elke activiteit, hoe onbeduidend ze ook lijkt, een beweging, een gevoel, een gedachte, een woord, heeft onvermijdelijk goede of slechte gevolgen. Daarom kun je zeggen dat magie de eerste der wetenschappen is. Een beweging, een invloed, een indruk, een trilling volstaat om het gebied van de magie te betreden. Telkens als een mens op iemand anders of op een voorwerp inwerkt, voert hij een magische handeling uit. En als mensen kijken, praten, denken, verlangens of gevoelens hebben, gebaren maken, dan realiseren zij zich niet dat alle krachten die ze zo ontketenen, magische krachten zijn. Vaak gebeurt het dat ze in hun onwetendheid negatieve krachten in beweging zetten, die zich op den duur tegen hen keren, en als ze erdoor gegrepen of gebeten worden, begrijpen ze niet wat hun overkomt.
Het is dus belangrijk dat eenieder leert werken aan zijn gedachten, zijn gevoelens, zijn woorden, zijn gebaren, zijn blik, zodat de krachten, die in beweging gezet worden door zijn fysieke of psychische activiteiten, uitsluitend heilzame gevolgen teweegbrengen… heilzaam voor hemzelf, maar ook voor alle andere schepselen in de wereld.
  (Aïvanhov)

Prudence is a rich, ugly old maid courted by incapacity. (William Blake)
 
For every thing that lives is Holy. (William Blake)


WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND

Lid worden van de Optimistenbond houdt in dat u akkoord gaat met de waarden van het optimisme en met de gedachtengang van onze vereniging. U krijgt dan een insigne van Optimistan, samen met de brochure en plakkertjes met de logo van de vereniging. Om lid te worden, klik hier of of het beeld hieronder.


And we are put on this earth a little space that we might learn to bear the beams of love. (William Blake)
 
A good local pub has much in common with a church, except that a pub is warmer and there’s more conversation. (William Blake)
 
The busy bee has no time for sorrow. (William Blake)


VRIJ ZIJN...
De dag waarop de mensen geleerd hebben lief te hebben zonder wederliefde te verwachten, zullen zij vrij zijn en ze zouden veel met deze vrijheid kunnen doen. Maar hechten zij zoveel belang aan hun vrijheid? Ze zeggen natuurlijk van wel, maar in werkelijkheid doen ze alles om zich vast te ketenen. Je zou zelfs zeggen dat de vrijheid hen zwaar valt, dat deze hen verveelt, dat zij niet weten wat ze ermee aan moeten. Terwijl men met het tegenovergestelde, zelfs met tegenslagen, tenminste weet wat te doen: ja, lijden, klagen, huilen… Wel, dat is niet iets om prat op te gaan.

De discipel moet leren het probleem van de liefde op te lossen door het essentiële te begrijpen, en dat is alle wezens lief te hebben, dag en nacht, zoals de zon haar liefde door de ruimte stuurt zonder zich af te vragen bij wie deze liefde terecht zal komen – niemand en iedereen – en vooral niet of er wezens zullen zijn die deze liefde zullen beantwoorden. Waar het om gaat is dat deze energie, die uit de Hemel komt, door ons heen gaat, want juist deze vervult ons, brengt ons in verrukking en inspireert ons. De dag waarop je dat zult hebben begrepen en in staat bent het te beleven, zul je werkelijk vrij zijn. (Aïvanhov)
 
Make your own rules or be a slave to another man’s. (William Blake)
 


When a sinister person means to be your enemy, they always start by trying to become your friend. (William Blake)
 
He whose face gives no light shall never become a star. (William Blake)
 
 
HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK HET CYNISME
Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld. 
 
To generalize is to be an idiot. (William Blake)
 
If a thing loves, it is infinite. (William Blake)


Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)


It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk.Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)
(klik op het beeld)

 
Man sieht, was man am besten aus sich sehen kann. (Carl Gustav Jung)
 
HET KOOR VAN OPTIMISTAN
Het leven verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat er geen mooiere taak bestaat dan hem dank zij de muziek te helpen zijn spirituele eenheid te herstellen. (Sofia Goebaidoelina)
 
Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)

Exuberance is beauty. (William Blake)
 

Those who restrain desire do so because theirs is weak enough to be restrained. (William Blake)

OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)

A man can’t soar too high, when he flies with his own wings. (William Blake)
 
If the doors of perception were cleansed, everything would appear to man as it is, infinite. (William Blake)
The road of excess leads to the palace of wisdom. (William Blake)


(Klik op het beeld) Past newsletters  

Señor, las tristezas no se hicieron para las bestias, sino para los hombres; pero si los hombres las sienten demasiado, se vuelven bestias. (Miguel de Cervantes Saavedra)

DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
 

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Confucius)

(Klik op het beeld)


 
Trovarsi davanti a un pazzo sapete che significa? Trovarsi davanti a uno che vi scrolla dalle fondamenta tutto quanto avete costruito in voi, attorno a voi, la logica, la logica di tutte le vostre costruzioni ! (Luigi Pirandello)

BROCHURE EN PLAKKERTJES 

Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)

(Klik op het beeld)

 
Morre menos gente de cancro ou de coração do que de não saber para que vive ; e a velhice, no sentido de caducidade, de que tantos se vão, tem por origem exactamente isto : o cansaço de se não saber para que se está a viver. (Agostinho Silva)


DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht

Amicum secreto admone, palam lauda. (Lucius Annaeus Seneca)

Namens de raad van bestuur, wens ik jullie een prettige vakantietijd toe.

Met vriendelijke groeten.

 Luc Simonet
  Voorzitter

http://www.optimistenbond.be
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenbond.nl
http://www.Optimistenbund.de
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
www.norway.optimistan.org
www.ligadelosoptimistas.es
http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

 
 

 


 
Like 20160819 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2016 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.