vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

We are so small between the stars, so large against the sky. (Leonard Cohen)

... SO LARGE AGAINST THE SKY...THANK YOU SO MUCH!
(klik op het beeld)

 
So much of the world is plunged in darkness and chaos... So ring the bells that still can ring. Forget your perfect offering. (Leonard Cohen)
 
There is a crack in everything. That's how the light gets in. (Leonard Cohen)


DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER BEWUSTZIJN
Ja, het is waar, het dagelijks leven geeft aan ieder van ons zeker aanleiding tot ongerustheid, verdriet en ontmoediging. Maar je moet reageren. In plaats van te blijven zitten en niets te doen, je vol te stoppen met pillen en anderen lastig te vallen, zonder dat je je ervan bewust bent dat ook zij dezelfde moeilijkheden hebben, span je in om met de gedachte en de verbeelding te werken. Stel jezelf voor omgeven door licht en dat je jouw liefde over heel de wereld stuurt, over hindernissen en moeilijkheden heen... Geleidelijk zullen de beelden die je vormt, levend worden; zij zullen op jouw bewustzijn inwerken en je transformeren, terwijl ze er tegelijk voor zorgen uit het universum de geschikte elementen aan te trekken en ze in je binnen te brengen.
In het begin zul je de effecten van deze oefening niet zo lang voelen en zul je ze vaak moeten herhalen. Maar op een dag zul je resultaat boeken, absoluut en zonder twijfel: je zult boven je een levende entiteit voelen die je beschermt, onderricht, zuivert, verlicht en je in moeilijke situaties de steun brengt die je nodig hebt. (Aivanhov)


I wish I could say everything in one word. I hate all the things that can happen between the beginning of a sentence and the end. (Leonard Cohen)

Poetry is just the evidence of life. If your life is burning well, poetry is just the ash. (Leonard Cohen)

MIJN VERTROUWEN IN HET GOEDE

Om mensen als groep te verzwakken of je bij hen te doen gelden, volstaat het om verdeeldheid te scheppen. De kwalijke gevolgen van verdeeldheid zijn wel bekend in het politieke, sociale, professionele of familiale domein. Echter, op het innerlijke vlak heeft men dit nog onvoldoende bestudeerd. Wie twijfelt, laat de verdeeldheid in zichzelf binnen; het lijkt dan alsof zo iemand tegelijkertijd twee tegengestelde kanten op wil gaan: hij blijft aarzelen.
Je zult zeggen dat het niet altijd gemakkelijk is om zekerheid te verkrijgen om innerlijk een duidelijke richting in te slaan. Ik weet het, maar om aan de schadelijke twijfel te ontsnappen, is er een methode: ga diep in jezelf naar binnen en zeg tegen jezelf: “Momenteel weet ik het niet, heb ik niet de benodigde intuïtie en helderheid om de situatie goed te overzien, maar dat mag me niet in verwarring brengen noch verlammen. Ik stel mijn vertrouwen in het goede, in het licht; ik zal doorgaan met eerlijk, onbaatzuchtig en moedig handelen.” Indien je deze geest in jezelf over al je twijfels.
(Aïvanhov)


Believe nothing of me except that I felt your beauty more closely than my own. (Leonard Cohen)
 
When things get really bad, just raise your glass and stamp your feet and do a little jig. That's about all you can do. (Leonard Cohen)


AGENDA
Op maandag 29 november 2016 is SPES mede-organisator van de studiedag ‘De Utopie van het personalisme. Ideeën voor de samenleving van morgen.’
Plaats: Iers College te Leuven. Voor meer info en inschrijving zie
www.spes-forum.be (plaatsen zijn beperkt). Voor de andere lopende activiteiten verwijzen we naar de websites www.speslab.org, www.lees-wijzer.be en  www.eurospes.org.“Bijna alles wat u doet is onbelangrijk maar het is erg belangrijk dat u het doet” (Mahatma Gandhi)


Slechts wanneer ik niet alles kan, kan ik alles denken. (Baruch Spinoza)

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME
Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld. 

It is no measure of health to be well ajusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)
 
Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)
 
We are so lightly here. It is in love that we are made, in love we disappear. (Leonard Cohen)

How can I begin anything new with all of yesterday in me? (Leonard Cohen)


WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND

Lid worden van de Optimistenbond houdt in dat u akkoord gaat met de waarden van het optimisme en met de gedachtengang van onze vereniging. U krijgt dan een insigne van Optimistan, samen met de brochure en plakkertjes met de logo van de vereniging. Om lid te worden, klik hier of of het beeld hieronder.

 
I don't consider myself a pessimist. I think of a pessimist as someone who is waiting for it to rain. And I feel soaked to the skin. (Leonard Cohen)

Like a bird on a wire, like a drunk in a midnight choir, I have tried in my way to be free. (Leonard Cohen)


(klik op het beeld)


Reality is one of the possibilities I cannot afford to ignore. (Leonard Cohen) 

It's time that we began to laugh and cry and cry and laugh about it all again.(Leonard Cohen)

 

VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID
Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)
(klik op het beeld)


Les joyeux guérissent toujours. (François Rabelais)

Man muß von Politikern erwarten können, daß Wort und Tat übereinstimmen. (Hans-Jochen Vogel)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN
Het leven verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat er geen mooiere taak bestaat dan hem dank zij de muziek te helpen zijn spirituele eenheid te herstellen. (Sofia Goebaidoelina)
 
Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)

The older I get, the surer I am that I’m not running the show. (Leonard Cohen)

It's hard to hold the hand of anyone who is reaching for the sky just to surrender. (Leonard Cohen)


Journalists, especially English journalists, were very cruel to me. They said I only knew three chords when I knew five! (Leonard Cohen)

IK BEN REEDS LID VAN DE OPTIMISTENBOND MAAR BEN MIJN LIDGELD VOOR 2015 VERGETEN TE VEREFFENEN (Klik) 
IK WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND EN BURGER VAN OPTIMISTAN (Klik)
IK STEUN DE OPTIMISTENBOND MET EEN FISCAAL AFTREKBAAR GIFT (Klik)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)  
 
When we face the worst that can happen in any situation, we grow. When circumstances are at their worst, we can find our best. (Elisabeth Kübler-Ross)


OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)

Do not be a magician - be magic! (Leonard Cohen)

It doesn't matter how anything happens. (Leonard Cohen) 
 

(Klik op het beeld) Past newsletters

Pues si te empeñas en soñar te empeñas en aventar la llama de tu vida. (Rubén Dario)

DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
 

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Confucius)

(Klik op het beeld)Non c’è che una stagione: l’estate. Tanto bella che le altre le girano attorno. L’autunno la ricorda, l’inverno l’invoca, la primavera l’invidia e tenta puerilmente di guastarla. (Ennio Flaiano)

BROCHURE EN PLAKKERTJES 

Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)
 

(Klik op het beeld)


A liberdade é um vinho de excelência. Não faz sentido que não o compartilhes. A sedução de ambos ajuda-nos a viver, é o perfume da pele, a pele do vento, o segredo com que a flor atrai a abelha. As árvores amam-se, e até mesmo as pedras partilham o amor entre si. O verde perde-se de amor pelo azul. (Joaquim Pessoa)


DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht
 
Adversus solem ne loquitor.

Met vriendelijke groeten.

 Luc Simonet
  Voorzitter

http://www.optimistenbond.be
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenbond.nl
http://www.Optimistenbund.de
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
www.norway.optimistan.org
www.ligadelosoptimistas.es
http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

 
 

 


 
Like 20161119 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2016 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.