vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Rust heb je, onrust creëer je. (Theo Geurts)

DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER BEWUSTZIJN
Onder het mom van onafhankelijkheid en vrijheid weigeren veel mensen deel te nemen aan het gemeenschapsleven. Welnu, die mensen weten niet hoezeer zij zich hierdoor juist beperken. Ze bewegen zich in het kleine kringetje van hun gevoelens, hun verlangens en hun begeerten. Wat een armoede, wat een ellende! Dat is geen vrijheid! Die toestand van beperking is normaal voor een kind, maar niet voor een volwassene. Een volwassene moet in staat zijn om te denken aan de ander: in de eerste plaats aan het gezin, uiteraard, maar ook aan buren, vrienden, collega's van het werk, stadsgenoten... En ook dat is nog beperkt. De cirkel moet steeds groter worden: het vaderland, het ras, de gehele mensheid... En nog verder: de onmetelijkheid, het oneindige, het universum... Zeldzaam zijn de mensen die boven alle beperkingen zijn uitgestegen, van wie de verlangens, gedachten en belangstelling zich richten op de gemeenschappelijke en universele kant van het leven... Dát is de richting waarin men zich dient in te spannen om werkzaam te zijn. (Aivanhov)


Love the life you live, live the life you love. (Bob Marley)
 
Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living? (Bob Marley)
 
Live for yourself and you will live in vain. (Bob Marley)


LIEFDE EN WIJSHEID
(Klik op het beeld)
De wijsheid, die ons verlicht, stelt ons in staat om het goede van het kwade te onderscheiden en dus maatregelen te treffen om het kwade terug te drijven. Als wij echter altijd alleen op de wijsheid een beroep doen, zullen zelfs onze vrienden niet lang bij ons blijven. Natuurlijk is de wijsheid aantrekkelijk omdat zij schittert, je ziet haar van ver, maar zij is koud, en de mensen willen niet graag te lang bij een koud licht blijven. Daarom blijven de wijzen vaak alleen, terwijl de minder wijze, maar warmere mensen door vrienden zijn omgeven. Wat nu te doen?… Moet je besluiten de wijsheid maar te verwaarlozen om niet alleen te blijven? Natuurlijk niet, want wie zich alleen maar door de liefde laat leiden, loopt het gevaar dat er voortdurend een beroep op hem gedaan wordt en dat hij tenslotte verslonden wordt. De liefde bindt en de wijsheid ontbindt. Leer daarom beide stromingen in jezelf te harmoniseren: weet wanneer het wenselijk is om liefde te betonen en wanneer wijsheid. (Aïvanhov)

La vie humaine n'est point une lutte où des rivaux se disputent des prix, c'est un voyage que des frères font en commun et où chacun employant ses forces pour le bien de tous, en est récompensé par les douceurs d'une bienveillance réciproque, par la jouissance attachée au sentiment d'avoir mérité la reconnaissance ou l'estime. (Nicolas de Condorcet)

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME
Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld. 

It is no measure of health to be well ajusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)
 
Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)

The greatness of a man is not in how much wealth he acquires, but in his integrity and his ability to affect those around him positively. (Bob Marley)
 
Don't gain the world and lose your soul. Wisdom is better than silver or gold. (Bob Marley)


WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND

Lid worden van de Optimistenbond houdt in dat u akkoord gaat met de waarden van het optimisme en met de gedachtengang van onze vereniging. U krijgt dan een insigne van Optimistan, samen met de brochure en plakkertjes met de logo van de vereniging. Om lid te worden, klik hier of of het beeld hieronder.


 

Wake up and live. (Bob Marley)
 
Judge not unless you judge yourself. (Bob Marley)
 
Truth is everybody is going to hurt you: you just gotta find the ones worth suffering for. (Bob Marley)

Don't worry about a thing, every little thing is gonna be alright. (Bob Marley)


(klik op het beeld)


Manche, denen nichts das Leben lehrte, setzen sich im Kopf 1 sie begriffen Erd' und Himmel, wenn von Worten voll ihr Kropf. (August von Platen)

 

VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID
Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)

Emancipate yourselves from mental slavery. None but ourselves can free our minds.(Bob Marley)
 
Get up, stand up, stand up for your rights. Get up, stand up, don't give up the fight. (Bob Marley)

You have to be someone. (Bob Marley)

I no have education. I have inspiration. If I was educated, I would be a damn fool. (Bob Marley)


(klik op het beeld)


Mockery is the fume of little hearts. (Alfred Lord Tennyson)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN
Het leven verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat er geen mooiere taak bestaat dan hem dank zij de muziek te helpen zijn spirituele eenheid te herstellen. (Sofia Goebaidoelina)
 
Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)


 
If something can corrupt you, you're corrupted already. (Bob Marley)

Man is a universe within himself. (Bob Marley)
 
Some people feel the rain. Others just get wet. (Bob Marley) 


IK BEN REEDS LID VAN DE OPTIMISTENBOND MAAR BEN MIJN LIDGELD VOOR 2015 VERGETEN TE VEREFFENEN (Klik) 
IK WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND EN BURGER VAN OPTIMISTAN (Klik)
IK STEUN DE OPTIMISTENBOND MET EEN FISCAAL AFTREKBAAR GIFT (Klik)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)  

Los hombres y pueblos en decadencia viven acordándose de dónde vienen. Los hombres geniales y pueblos fuertes sólo necesitan saber a dónde van. (José Ingenieros)

OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)

You say you love rain, but you use an umbrella to walk under it. You say you love sun, but you seek shelter when it is shining. You say you love wind, but when it comes you close your windows. So that's why I'm scared when you say you love me. (Bob Marley)
 
You not supposed to feel down over whatever happen to you. I mean, you're supposed to use whatever happen to you as some type of upper, not a downer. 
(Bob Marley)

(Klik op het beeld) Past newsletters

Credo nei mie sogni e la cosa più bella è che i miei sogni credono in me. (Alessia S. Lorenzi)

DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
 

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Confucius)

(Klik op het beeld)None but ourselves can free our minds. (Bob Marley)
 
One love, one heart, one destiny. (Bob Marley)


BROCHURE EN PLAKKERTJES 

Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)
 

(Klik op het beeld)


Tanto são maiores finezas, quanto mais ocultas, porque fazer o beneficio e esconder a mão, assim como é maior generosidade, assim é maior fineza. (António Vieira)


DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht
 
Virtutis fortuna comes.

Met vriendelijke groeten.

 Luc Simonet
  Voorzitter

http://www.optimistenbond.be
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenbond.nl
http://www.Optimistenbund.de
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
www.norway.optimistan.org
www.ligadelosoptimistas.es
http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

 
 

 


 
Like 20161209 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2016 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.