vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Ik houd niet van geheimen, vooral niet van geheimen die ze me vertellen. (Patrick Morel)
 

LIDGELDOPROEP 2019

Hartelijk dank aan de leden die hun lidgeld voor 2019 reeds hebben vereffend.

Het lidgeld voor 2019 bijft ongewijzigd: 
- Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Het lidgeld dat vanaf 1 december wordt vereffend geldt tot eind 2019
 
U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening 
BE80 3101 7554 0077 (BIC: BBRUBEBB) van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel. (IBAN: ) of via Paypal (klik)
 


Le problème avec les gens intelligents, c’est qu’ils ne sont jamais assez intelligents pour ne pas dire qu’ils sont les plus intelligents. (Boris Vian)
 
DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER 

Je kan op aarde allerlei soorten landstreken vinden: sommige zijn bebost, bloemrijk, vruchtbaar, waar je veilig kan wandelen vol bewondering; andere zijn woestijnen, moerassen of wildernissen vol wilde beesten of giftige dieren, waar het dus gevaarlijk is. Je weet dat wel, maar wat je misschien niet weet, en waar je je niet voldoende van bewust bent, is dat deze gebieden ook in jou bestaan. In jou zijn er ook woestijnen en vruchtbare vlaktes, jungles en rustige tuinen, moerassen waarin je wegzinkt en gebieden waar je rustig kan wandelen.
Het is nuttig om op de hoogte te zijn van geografie, geologie en landbouw, maar het is nog nuttiger om onze innerlijke landschappen te leren kennen. Om te leren hoe sommige ervan te vermijden, en andere te betreden om ze te onderhouden en te beplanten. Het is goed om rivieren en oceanen te kunnen bevaren en bergtoppen te gaan beklimmen, maar het is zinvoller om de stormen en de wervelwinden in onszelf te leren beheersen en zich te oefenen in het beklimmen van de hoogste spirituele bergen.
(Aïvanhov)

The most dangerous condition for a man or a nation is when his intellectual side is more developed than his spiritual. Is that not exactly the condition of the world today ? (Arthur Conan Doyle)
 
It may be that you are not yourself luminous, but that you are a conductor of light. Some people without possessing genius have a remarkable power of stimulating it. (Arthur Conan Doyle) 

  
EVOLUTIE

Evolutie is de wet van het leven. Alles moet evolueren, zelfs de mineralen: zij doen dit heel langzaam, maar ze evolueren; er is in het mineraal een kracht werkzaam om alle kwaliteiten en deugden die het bevat, te laten verschijnen. De edelstenen, de edelmetalen zijn meer ontwikkelde mineralen die heilzame deugden bezitten. De planten evolueren eveneens, en hoe meer zij evolueren, hoe meer ze voedzame en genezende bloemen en vruchten geven. Hetzelfde geldt voor de dieren en de mensen. En het gaat zelfs op voor onze planeet en heel het zonnestelsel.
Alles moet vooruitgaan, zich verbeteren; daar waar deze wet belemmerd wordt, doen zich verwoestingen voor. Volkeren, werelden, sterrenbeelden zijn verdwenen, omdat zij zich verzet hebben tegen de wet van de evolutie. Probeer deze wet dus ernstig te nemen: heel uw leven zal erdoor veranderen en u zult voor uzelf een prachtige toekomst scheppen.
(Aïvanhov)

 

I cannot agree with those who rank modesty among the virtues. To the logician all things should be seen exactly as they are, and to underestimate one’s self is as much a departure from truth as to exaggerateone’sown powers. (Arthur Conan Doyle)
 
Life, it turns out, is infinitely more clever and adaptable than anyone had ever supposed. (Arthur Conan Doyle) OPTIMISME EN SPIRITUALITEIT...

De kwestie van het optimisme en het pessimisme gaat veel verder dan algemeen wordt gedacht. Alleen wie het spirituele welzijn nastreeft, kan echt optimistisch zijn, terwijl degene die zich concentreert op materiële welvaart, ook al is hij aanvankelijk hoopvol gestemd, op een dag gedwongen zal worden zijn illusies te laten varen.
Optimisme en pessimisme vertegenwoordigen twee filosofieën over het leven. De pessimist kijkt niet verder dan zijn neus lang is, terwijl de optimist zijn ziel opent voor de enorme uitgestrektheid van de hemel... Op weg ... zal hij uiteraard het kwaad in al zijn vormen tegenkomen, zal hij lijden, twijfelen aan de anderen en aan zichzelf, ontmoedigd raken. Maar zelfs in de ergste momenten zal hij niet ten onder gaan, want in zijn hart, in zijn ziel blijft ... de belofte van alle rijkdommen, van alle overwinningen.

 
Niemand weiß, wie weit seine Kräfte gehen, bis er sie versucht hat. (Johann Wolfgang von Goethe)
 

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME

Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.

Mediocrity knows nothing higher than itself, but talent instantly recognizes genius. (Arthut Conan Doyle)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)
 
It is only goodness which gives extras, and so I say again that we have much to hope from the flowers. (Arthur Conan Doyle)
 
AGENDA
MARTIN SELIGMAN

Op maandag 4 februari 2019 om 18h30 zal de Optimistenbond zich aansluiten bij de Printemps de l'Optimisme voor een lezing van Professor Martin Seligman, vader van de positieve psychologie, over "The hope circuit". Plaats: Trianon, 80 boulevard Rochechouart te 75018 Parijs.
(Klik op het beeld) 


KONINKLIJKE VLAAMSE ACADEMIE 
(Klik op het beeld) 


Work is the best antidote to sorrow, my dear Watson. (Arthur Conan Doyle)
 
The chief proof of man’s real greatness lies in his perception of his own smallness. (Arthur Conan Doyle)
 
ACADEMIE VOOR LEVENSKUNST
(Klik op het beeld)


You have a grand gift for silence, Watson. It makes you quite invaluable as a companion. (Arthur Conan Doyle)
 
There is nothing more stimulating than a case where everything goes against you. (Arthur Conan Doyle)

SPES FORUM
(Klik op het beeld)

When the spirits are low, when the day apears dark, when work becomes monotonous, when hope hardly seems worth having, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, without thought on anything but the ride you are taking. (Arthur Conan Doyle)
 
POSITIVITEIT 
(Klik op het beeld)
 

 
Life is infinitely stranger than anything which the mind of man could invent. (Arthur Conan Doyle)

 
POLLUTIE IS GEEN FATALITEIT
Wanneer je de trein neemt om naar een verafgelegen stad te reizen is het niet altijd mogelijk om een rechtstreekse verbinding te hebben; op een gegeven moment moet je uitstappen en een andere trein nemen, en je moet dus opletten dat je het station niet mist.
In deze grote reis van het leven die je hebt aangevat heb je ook een bestemming die je moet bereiken. Maar hier gaat het over een innerlijke bestemming en de naam die je eraan geeft heeft geen belang. Het is als een licht dat in de verte schijnt, en om er dichter bij te komen moet je telkens voelen op welk moment je de trein moet verlaten om een andere te nemen. Geen enkel personeelslid, van geen enkel station, zal je deze inlichting geven. Op verschillende momenten van je leven geeft de Voorzienigheid je gelegenheden om een hogere graad van bewustzijn te bereiken. Het is aan jou om dit te voelen en je in te spannen om van trein te wisselen, zodat je dichter bij je bestemming kunt komen, want deze kansen zullen zich beslist niet opnieuw voordoen of slechts heel lang daarna. Dus wat een tijdverspilling!
(Aïvanhov)


(klik op het beeld)

 

 
The unexpected has happened so continually in my life that it has ceased to deserve the name. (Arthur Conan Doyle)
 
VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)
(klik op het beeld)


Education never ends, Watson. It is a series of lessons, with the greatest for the last. (Arthur Conan Doyle)


SLAVENHANDEL IN LIBIË... DAT IS NU!

(Klik op het beeld) 

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. (Albert Einstein)
Deze arme mensen worden voor geld gemarteld en voor 400 usd als slaven verkocht!


His ignorance was as remarkable as his knowledge. (Arthur Conan Doyle)

(klik op het beeld)


Never underestimate the power of stupid people in large groups. (George Carlin)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN

Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Tot eind december, is het zaterdag morgen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)


Het leven, zei Sofia Gubaidulina, verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat ik geen grotere taak ken dan hem, dankzij de muziek, te helpen zijn spirituele eenheid weder op te bouwen

DE GEZONDHEID EN HET OPTIMISME

(klik op het beeld)


La violencia es miedo de las ideas de los demás y poca fe en las propias. (Antonio Fraquas Forges)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)    
 
Indien u zeker wilt zijn dat u deze mails zult ontvangen liever dan ze in uw spams te zien, voeg het adres 'info@optimistenbond.be' toe aan uw adressenlijst.

 

Ci sono uomini che sanno tutto, peccato che questo è tutto quello che sanno. (Niccolo Machiavelli)


OPTIMISTAN

(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)
 
Só se nos detivermos a pensar nas pequenas coisas chegaremos a compreender as grandes. (José Saramago)


(Klik op het beeld) Past newsletters DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
DE VOLLEDIGE FRANSTALIGE AGENDA 

It has long been an axiom of mine that the little things are infinitely the most important. (Arthur Conan Doyle)
 
BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)
 

(Klik op het beeld)There are heroisms all round us waiting to be done. (Arthur Conan Doyle)
 

DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht 

Astra inclinant, non necessitant.

Met vriendelijke groeten.


                              Luc Simonet
                              Voorzitter

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Konfuzius)
 

www.ligadelosoptimistas.es
www.norway.optimistan.org
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.Optimistenbund.de
http://www.optimistenbond.nl
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenbond.be

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

 
 

 


 
Like 20180105 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2018 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.