vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Wie moed wil houden, en triomf en zegen baren, die moet vooral het hart verzekeren en bewaren. (Joost van den Vondel)

 

LIDGELD, GIFTEN EN LEGATEN

De leden die reeds een eenmalig lidgeld hebben vereffend als "Optimist tot in de kist" moeten geen rekening houden met wat volgt.
Het lidgeld voor 2016 bijft ongewijzigd: 
          Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
          Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
          Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
          Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (
hier deze leden)
          Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro 
(hier deze leden)
U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening BE80 3101 7554 0077 van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel of via Paypal (klik)
 
- Luidens onze traditie, willen wij niemand om geldredenen uitsluiten. Wie lid wil worden of blijven maar het lidgeld niet aankan mag betalen wat hij/zij kan. Er zal geen enkele verantwoording worden gevraagd.
- Het lidgeld is inclusief 21% btw. Op aanvraag ontvangt U een factuur.
- Iedereen werkt gratis voor onze vereniging en de jaarrekeningen worden steeds aan de commissaris, lid van het Instituut der bedrijfsrevisoren, voorgelegd.
 
Voor de leden die een bijkomende steun zouden willen bieden, hebben we in de schoot van de Koning Boudewijn Stichting het Fonds der Vrienden van de Optimistenbondopgericht. Dit fonds mag aan gunstige fiscale voorwaarden schenkingen en legaten ontvangen.
Geldschenkingen dienen te gebeuren aan de
Koning Boudewijn Stichting
IBAN: BE10 0000 0000 0404
BIC: BPOTBEB1
met volgende absoluut noodzakelijke gestructureerde mededeling: 012/1160/00016 (Zonder deze mededeling zal het bedrag onmogelijk aan onze vereniging kunnen worden aangewend) 
Inlichtingen: 
info@Optimistenbond.be

 

Dans la difficulté, la plus grande des fautes est le relâchement de la volonté. (Henri-Frédéric Amiel)


HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK HET CYNISME
Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.
(klik op het beeld)

 

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk.
(klik op het beeld)


Jede Schwierigkeit ist ein Sprungbrett. (Johannes von Müller)

DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER BEWUSTZIJN

Het kan iedereen overkomen dat hij zich innerlijk voelt alsof hij door een woestijn gaat: hij heeft geen zin in, of verlangen naar om het even wat, alles wordt voor hem smakeloos, vreemd en leeg. Een dergelijke toestand is de ergste waarin een mens kan terecht komen. Het ergste is immers niet mislukkingen mee te maken, ziek of geruïneerd te zijn, maar geen liefde, geestdrift of geloof meer te hebben, de zin voor het leven te verliezen. Men moet er dus aan denken om in zichzelf de elementen voor te bereiden die men nodig zal hebben om zonder kleerscheuren uit deze woestijn van de ziel te komen.
Iedere moeilijkheid heeft een eigen oplossing. Deze oplossing kan het licht zijn, of de wil, of nederigheid, of zuiverheid, of liefde… Span je dus in om geen enkele van deze vermogens te verwaarlozen, om niet volledig berooid te zijn op het ogenblik van de beproeving. Zelfs als je vandaag de indruk hebt dat niets je ontbreekt, is dit geen reden om niet te werken aan het verwerven van elementen die je, daar mag je zeker van zijn, op een dag nodig zult hebben.

(Aïvanhov) Talenles

 
Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living? (Bob Marley)

 
Het geluk, zei Friedrich Nietzsche, is ons vermogen om ons lot echt te beminnen, wat het ook moge zijn. Het gewoon aanvaarden volstaat niet. Men moet het echt met passie beminnen. Ook Eckhart Tolle zegt ons: "Wat het heden je ook moge bieden, aanvaard het alsof je het gekozen zou hebben. Ga steeds in de richting van wat je overkomt en niet in de omgekeerde richting. Beschouw het als een vriend en niet als een vijand. Als een mirakel, zal dit heel je leven veranderen.
 

The greatness of a man is not in how much wealth he acquires, but in his integrity and his ability to affect those around him positively. (Bob Marley)


SOUS LE SOLEIL DE PARIS.... MIJN HAAT GUN IK JULLIE NIET...
(Klik op de beelden)

Man is universe within himself. (Bob Marley)

AGENDA
Op zondag 6 december 2015 vanaf 17h30 in het Monte Paschigebouw, Oudergemlaan, 22 te 1040 Brussel, zal de Optimistenbond zich aansluiten bij de internationale vereniging Emergency voor een speciale avond betreffende de "Migratiecrisis". Ingang gratis. Inlichtingen: events@emergencybe.org

Op zaterdag 11 december 2015 van 9h30 tot 16u te Heverlee, zal de Optimistenbond zich aansluiten bij Spes Forum voor het colloquium 'Heldere bronnen - Albert Schweitzer'. Voor alle inlichtingen en voor de inschrijving:
(Klik op het beeld)

 

(Klik op het beeld voor het programma)


Don't gain the world and lose your soul. Wisdom is better than silver and gold. (Bob Marley)


HET KOOR VAN OPTIMISTAN
Het leven verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat er geen mooiere taak bestaat dan hem dank zij de muziek te helpen zijn spirituele eenheid te herstellen. (Sofia Goebaidoelina)
 
Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)

None but ourselves can free our minds. (Bob Marley)

You’re not supposed to feel down over whatever happens to you. I mean, you’re supposed to use whatever happens to you as some type of upper, not a downer. (Bob Marley)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)

To look in the face of hard things and keep moving forward. That’s what one has to do. (Anna Godbersen)
 

OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)
 

My future is righteousness. (Bob Marley)

(Klik op het beeld)

 

El arte es un ser espiritual, inmaterial respiro de las dificultades de la vida. (Fernando Botero)

 

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Confucius)

(Klik op het beeld)Nonostante una lunga vita piena di difficoltà di tutti i generi, alla fine mi considero un privilegiato per il fatto di essere une artista. (Alberto Moravia)


BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)
 

(Klik op het beeld)


A treva da meia noite é a ocasião em que o tempo dá sinal de partida para novo alvorecer. Por maior que seja a dificuldade, jamais desanime. O nosso pior momento na vida é sempre o momento de melhorar. (Chico Xavier)


DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht

Contraria contrariis curantur.

 

Met vriendelijke groeten.

 Luc Simonet
  Voorzitter

http://www.optimistenbond.be
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenbond.nl
http://www.Optimistenbund.de
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
www.norway.optimistan.org
www.ligadelosoptimistas.es
http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens


Wij gaan zeker niet doen wat onze partners reeds heel goed doen.

Si vous souhaitez recevoir cette lettre hebdomadaire en français, envoyez-nous un mail à info@liguedesoptimistes.be


 

 


 
Like 20151204 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2015 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.