vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Sommige vragen zijn zo goed dat het jammer zou zijn ze met een antwoord te verknoeien. (Harry Mulish)

DE GEEST VAN OPTIMISTAN

Onrust en opwinding scheppen de slechtste voorwaarden voor de activiteit van het denken. Kom daarom eerst tot rust als je een belangrijk probleem moet oplossen. Maak het stil vanbinnen, en probeer je zo hoog mogelijk te verheffen, want boven bevindt zich het licht. Als je voelt dat je erin geslaagd bent een soort top te bereiken, stel dan de vraag die je bezighoudt en wacht af...
Het antwoord zal je uiteraard min of meer duidelijk voor de geest komen; het zal misschien eerst slechts een vage indruk zijn, die moeilijk te interpreteren is, maar het is al een aanwijzing. Geef dus niet op. Begin zo vaak als nodig opnieuw, stel de vraag nog eens: spoedig zul je vanbinnen een gevoel krijgen van helderheid, van zekerheid, en op dat moment is alle twijfel verdwenen en zul je weten hoe je moet handelen. Je moet echter weten dat de duidelijkheid en de nauwkeurigheid van de antwoorden die je ontvangt alsook de hulp die zij je verstrekken, afhangen van je spirituele ontwikkeling.
(Aïvanhov)

In the midst of movement and chaos, keep stillness inside of you. (Deepak Chopra)

OPTIMISTS ARE BETTER AT FINDING NEW JOBS
(Klik op het beeld) Harvard Business Review

 

You will be transformed by what you read. (Deepak Chopra)

WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND
Lid worden van de Optimistenbond houdt in dat u akkoord gaat met de waarden van het optimisme en met de gedachtengang van onze vereniging. U krijgt dan een insigne van Optimistan, samen met de brochure en plakkertjes met de logo van de vereniging. Om lid te worden, klik hier of of het beeld hieronder.
(klik op het beeld)

 

Always go with your passions. Never ask yourself if it’s realistic or not. (Deepak Chopra) 

ONBAATZUCHTIGHEID
Wie wil slagen in het leven moet over bepaalde bekwaamheden beschikken en goed werken. Maar dat is niet voldoende. Om te weten welke richting te kiezen, met wie in zee te gaan, enz., moet je ook onderscheidingsvermogen bezitten.
En hoe kun je dat verwerven? Door onbaatzuchtig te zijn. Ja, want de onbaatzuchtigheid geeft de mens het vermogen om helder te zien, terwijl egoïsme, gulzigheid en hebzucht zijn zicht vertroebelen en maken dat hij zijn helderheid verliest. Verbaast dit jou?... Nee toch, het is gemakkelijk te begrijpen: wie bezeten wordt door zijn hang naar persoonlijk belang, ziet wat zich rondom hem afspeelt door de vervormende bril van zijn egoïsme en partijdigheid. En aangezien hij de werkelijkheid niet ziet zoals ze is, benadeelt hij zichzelf met datgene waarmee hij dacht zijn voordeel te doen. Jazeker, in tegenstelling tot wat we geneigd zijn te denken, is het niet het egoïsme dat mensen helpt hun zaken te regelen, maar de onbaatzuchtigheid. (Aïvanhov)

Nous croyons conduire le destin mais c’est toujours lui qui nous mène. (Denis Diderot)

AGENDA
Op 2 en 19 mei 2016 op het paleis der Academiën, zal de Optimistenbond zich aansluiten bij het programma van het Academisch Cultureel Forum.
(klik op het beeld voor inlichtingen en inschrijving)


Op dinsdag 3 mei 2016 zal de Optimistenbond zich aansluiten bij het programma  van "Difference day 2016".
(klik op het beeld voor inlichtingen en inschrijving)

If you’re really spiritual, then you should be totally independent of the good and the bad opinions of the world… you should have faith in yourself. (Deepak Chopra)

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK HET CYNISME
Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.
 

There are no accidents… there is only some purpose that we haven’t yet understood. (Deepak Chopra)

 


Whatever relationships you have attracted in your life at this moment are precisely the ones you need in your life at this moment. There is a hidden meaning behind all events, and this hidden meaning is serving your own evolution. (Deepak Chopra)


Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)
 

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk.

The less you open your heart to others, the more your heart suffers. (Deepak Chopra)
 

(klik op het beeld)

 

Wir brauchen mehr Arbeitsplätze, nicht mehr Druckmittel gegen Arbeitslose. (Heinrich Franke)

 
HET KOOR VAN OPTIMISTAN
Het leven verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat er geen mooiere taak bestaat dan hem dank zij de muziek te helpen zijn spirituele eenheid te herstellen. (Sofia Goebaidoelina)
 
Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)

The universe has no restrictions. You place restrictions on the universe with your expectations. (Deepak Chopra) 


Ask for nothing less than inspiration. (Deepak Chopra)
 


Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one. (Malcolm Forbes)
 

OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)

To acquire true self power you have to feel beneath no one, be immune to criticism and be fearless. (Deepak Chopra) 

When you make a choice, you change the future. (Deepak Chopra)

 

(Klik op het beeld) Past newsletters

 

Los políticos tenemos que vivir como vive la mayoría y no como vive la minoría. (José Mujica)


DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
 

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Confucius)

(Klik op het beeld)Esiste sempre qualcosa di più importante della paura. La chiave di tutto sta nel coraggio di compiere il viaggio che vogliamo. Ossia percorrere quel sentiero che congiunga perfettamente ciò che pensiamo di essere e ciò che vogliamo diventare senza mai voltarci. (Adriano Arfini)

BROCHURE EN PLAKKERTJES 

Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)

(Klik op het beeld)

 

O pensador é bom na medida em que a audácia das suas explorações o leva a cada passo à beira da heterodoxia. (Agostinho da Silva)


DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht

Quot homines tot sententiae. (Caius Terentius Varro)

Met vriendelijke groeten.

 Luc Simonet
  Voorzitter

http://www.optimistenbond.be
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenbond.nl
http://www.Optimistenbund.de
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
www.norway.optimistan.org
www.ligadelosoptimistas.es
http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

 

 
 

 


 
Like 20160429 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2016 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.