vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique


Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit. (Loesje)


DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER 

Wanneer een tuinman geen groenten ziet groeien, die hij niet heeft gezaaid, verbaast hem dat niet. Hij zegt gewoon: “Dat is normaal, man. Omdat je geen tijd had om wortelen te zaaien, heb je nu geen wortelen. Maar je kunt sla, peterselie en radijs hebben, omdat je die wel gezaaid hebt”.
Als het gaat om groenten en fruit, redeneren de mensen correct. Maar als het over morele, psychische dingen gaat, weten ze opeens niets meer: ze geloven dat ze geluk, vreugde en vrede zullen oogsten, terwijl ze geweld, wreedheid en kwaadaardigheid hebben gezaaid. Omdat ze nooit de analogie tussen de wetten van de natuur en de morele wetten hebben gezien, zijn ze verbaasd en revolteren ze tegen de mislukkingen en de verliezen die ze meemaken. En ze reageren hun woede af op degenen die in hun ogen daarvoor verantwoordelijk zijn. Voortaan moeten ze leren om door hun woorden, hun gevoelens en hun gedachten, alleen maar zaden van wijsheid en liefde te verspreiden. En ze zullen een prachtige oogst hebben: een toekomst van licht en vreugde.
(Aïvanhov)


Il n’y a qu’une façon d’échouer, c’est d’abandonner avant d’avoir réussi. (Georges Clémenceau)


DE EENZAAMHEID 
Het komt zelden voor dat mensen in staat zijn om anderen tegemoet te gaan, om de eerste stap te zetten. Ze zeggen: “Ik ben toch niet gek, laat de anderen maar naar mij komen en dan bekijk ik nog wel – al naargelang de zaken ervoor staan – wat ik zal doen”. Heel goed, maar ze moeten wel beseffen dat die anderen hen maar zullen komen opzoeken op voorwaarde dat ze nuttig zijn, dat ze iets te bieden hebben, anders zullen ze alleen blijven. Waarom gaan zoveel mensen elke dag naar de bakker? Omdat hij brood bakt. De dag dat hij dat niet meer doet, zal er maar weinig volk naar zijn winkel komen. Om gegeerd of geliefd te zijn, op welk gebied dan ook, moet je altijd iets hebben om te geven: een attentie, een blik, een glimlach, een woord, een uitgestoken hand. Wie saai, uitgeblust, gesloten of verkrampt is, wordt vermeden. Bekijk een roos die zich heeft geopend: ze verspreidt een heerlijk parfum dat iedereen graag inademt; ook de bijen en de vlinders worden erdoor aangetrokken. Dus als je gesloten blijft, zonder parfum, zal je lang moeten wachten voor er iemand naar je toe komt. Zorg ervoor dat je altijd iets te geven hebt, en je zal nooit alleen zijn. (Aïvanhov)
 

If you are always trying to be normal you will never know how amazing you can be. (Maya Angelou)
 
The desire to reach the stars is ambitious. The desire to reach hearts is wise and most possible. (Maya Angelou)
 
It is time for parents to teach young people early on that in diversity there is beauty and there is strength. (Maya Angelou) LIDGELDOPROEP 2018

Hartelijk dank aan de leden die hun lidgeld voor 2018 reeds hebben vereffend.

Het lidgeld voor 2018 bijft ongewijzigd: 
- Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
 
U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening 
BE80 3101 7554 0077 (BIC: BBRUBEBB) van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel. (IBAN: ) of via Paypal (klik)Glück aber, welches es auch sei, gibt Luft, Licht und freie Bewegung. (Friedrich Wilhelm Nietzsche)OPTIMISME EN SPIRITUALITEIT...

De kwestie van het optimisme en het pessimisme gaat veel verder dan algemeen wordt gedacht. Alleen wie het spirituele welzijn nastreeft, kan echt optimistisch zijn, terwijl degene die zich concentreert op materiële welvaart, ook al is hij aanvankelijk hoopvol gestemd, op een dag gedwongen zal worden zijn illusies te laten varen.
Optimisme en pessimisme vertegenwoordigen twee filosofieën over het leven. De pessimist kijkt niet verder dan zijn neus lang is, terwijl de optimist zijn ziel opent voor de enorme uitgestrektheid van de hemel... Op weg ... zal hij uiteraard het kwaad in al zijn vormen tegenkomen, zal hij lijden, twijfelen aan de anderen en aan zichzelf, ontmoedigd raken. Maar zelfs in de ergste momenten zal hij niet ten onder gaan, want in zijn hart, in zijn ziel blijft ... de belofte van alle rijkdommen, van alle overwinningen.
 

You never know how strong you are until being strong is your only choice. (Bob Marley)
 

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME

Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.

It is no measure of health to be well ajusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)
 
Success is liking yourself, liking what you do and liking how you do it. (Maya Angelou)
 
Try to be a rainbow in someone’s cloud. (Maya Angelou)
 
Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better. (Maya Angelou)
 
AGENDA
KONINKLIJKE VLAAMSE ACADEMIE 
(Klik op het beeld) 

 
We are only as blind as we want to be. (Maya Angelou)
 
I believe that every person is born with talent. (Maya Angelou)
 
Faith is the evidence of the unseen. (Maya Angelou)

ACADEMIE VOOR LEVENSKUNST
(Klik op het beeld)Hope and fear cannot occupy the same space at the same time. Invite one to stay. (Maya Angelou)

People will forget what you said. People will forget what you did. But people will never forget how you made them feel. (Maya Angelou)

Hate. It has caused a lot of problems in this world but it has not solved one yet. (Maya Angelou)

SPES FORUM
(Klik op het beeld)

My wish for you is that you continue. Continue to be who and how you are, to astonish a mean world with your acts of kindness. Continue to allow humor to lighten the burden of your tender heart. (Maya Angelou)

If you have only one smile in you give it to the people you love. (Maya Angelou)

I’m always disappointed when people don’t live up to their potential. I know that a number of people look down on themselves and consequently on everybody who looks like them. But that, too, can change. (Maya Angelou)
 
POSITIVITEIT 
(Klik op het beeld)
 
 

We need joy as we need air. We need love as we need water. We need each other as we need the earth we share. (Maya Angelou)

I’ve learned that I still have a lot to learn. (Maya Angelou)

I’ve learned that making a living is not the same thing as making a life. (Maya Angelou)
 
POLLUTIE IS GEEN FATALITEIT
Wanneer je de trein neemt om naar een verafgelegen stad te reizen is het niet altijd mogelijk om een rechtstreekse verbinding te hebben; op een gegeven moment moet je uitstappen en een andere trein nemen, en je moet dus opletten dat je het station niet mist.
In deze grote reis van het leven die je hebt aangevat heb je ook een bestemming die je moet bereiken. Maar hier gaat het over een innerlijke bestemming en de naam die je eraan geeft heeft geen belang. Het is als een licht dat in de verte schijnt, en om er dichter bij te komen moet je telkens voelen op welk moment je de trein moet verlaten om een andere te nemen. Geen enkel personeelslid, van geen enkel station, zal je deze inlichting geven. Op verschillende momenten van je leven geeft de Voorzienigheid je gelegenheden om een hogere graad van bewustzijn te bereiken. Het is aan jou om dit te voelen en je in te spannen om van trein te wisselen, zodat je dichter bij je bestemming kunt komen, want deze kansen zullen zich beslist niet opnieuw voordoen of slechts heel lang daarna. Dus wat een tijdverspilling!
(Aïvanhov)


(klik op het beeld)Stand up straight and realize who you are. That you tower over your circumstances. (Maya Angelou)

Seek patience and passion in equal amounts. Patience alone will not build the temple. Passion alone will destroy its walls. (Maya Angelou)
 

 
VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)
(klik op het beeld)

We may encounter many defeats but we must not be defeated. (Maya Angelou)

When you know you are of worth, you don’t have to raise your voice, you don’t have to become rude, you don’t have to become vulgar; you just are. And you are like the sky is, as the air is, the same way water is wet. It doesn’t have to protest. (Maya Angelou)
 

SLAVENHANDEL IN LIBIË... DAT IS NU!
(Klik op het beeld) 

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. (Albert Einstein)
Deze arme mensen worden voor geld gemarteld en voor 400 usd als slaven verkocht!


If one is lucky, a solitary fantasy can totally transform one million realities. (Maya Angelou)

One isn’t necessarily born with courage, but one is born with potential. Without courage, we cannot practice any other virtue with consistency. We can’t be kind, true, merciful, generous, or honest. (Maya Angelou)

When I forgive other people, I let them go, I free them from my ignorance. And as soon as I do, I feel lighter, brighter and better. (Maya Angelou)

(klik op het beeld)


Si haces bien para que te lo agradezcan, mercader eres, no bienhechor; codicioso, no caritativo. (Francisco de Quevedo)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN

Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)


Het leven, zei Sofia Gubaidulina, verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat ik geen grotere taak ken dan hem, dankzij de muziek, te helpen zijn spirituele eenheid weder op te bouwen

DE GEZONDHEID EN HET OPTIMISME

(klik op het beeld)

 
La borghesia non parla di sogni, ma di sicurezze e graduatorie e possessi, e ogni volta getta in aria i suoi piccoli obiettivi facendoli ricadere e tintinnare a terra come monete vuote. (Fabrizio Caramagna)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)    
 
Indien u zeker wilt zijn dat u deze mails zult ontvangen liever dan ze in uw spams te zien, voeg het adres 'info@optimistenbond.be' toe aan uw adressenlijst.

 

A justiça atrasada não é justiça, senão injustiça qualificada e manifesta. (Ruy Barbosa)


OPTIMISTAN

(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)

 
All great achievements require time. (Maya Angelou)
We need much less than we think we need. (Maya Angelou)

The honorary duty of a human being is to love. (Maya Angelou)

(Klik op het beeld) Past newsletters 


DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
DE VOLLEDIGE FRANSTALIGE AGENDA 

When you learn, teach, when you get, give. (Maya Angelou)

This is a wonderful day, I have never seen this one before. (Maya Angelou)

 
BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)

(Klik op het beeld)I created myself. I have taught myself so much. (Maya Angelou)

Ask for what you want and be prepared to get it! (Maya Angelou)
 

DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht 

Luce sunt clariora tua concilia omnia. (Marcus Tullius Cicero)

Met vriendelijke groeten.


                              Luc Simonet
                              Voorzitter

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Konfuzius)
 

www.ligadelosoptimistas.es
www.norway.optimistan.org
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.Optimistenbund.de
http://www.optimistenbond.nl
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenbond.be

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

 
 

 


 
Like 20180105 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2018 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.