vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Zekerheid is kunnen leven met onzekerheid. (Frits Winter)


DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER 

Al duizenden jaren geleden zijn mensen begonnen met het verkennen van de materie en in hun zoektocht zijn ze zover gekomen dat ze zich daarin verliezen. De materie bezit immers zo’n verscheidenheid, zo’n grote rijkdom! Er is altijd wat te zien, te horen, aan te raken, te proeven, te verzamelen... en met de technische vooruitgang is de huidige tijd niets minder dan een duizelingwekkende afdaling van het menselijk bewustzijn in de dichtheid van de materie.
Maar er komt een tijd dat de mensen, als ze voldaan en verzadigd zijn, zullen verlangen om zich te verheffen naar de geestelijke gebieden. Ze zullen voelen dat ze, door terug te keren naar de hoogten, alle rijkdommen zullen terugvinden die ze hebben achtergelaten om af te dalen in de materie. En niet alleen zullen ze die rijkdommen terugvinden, maar dankzij het licht dat ze ontvangen van boven, zullen ze nog beter gebruik kunnen maken van alles wat ze reeds hebben ontdekt en verder nog zullen ontdekken op materieel vlak.
(Aïvanhov) 

More than ever before in human history, we share a common destiny. We can master it only if we face it together. And that, my friends, is why we have the United Nations. (Kofi Annan)

It has been said that arguing against globalization is like arguing against the laws of gravity.
(Kofi Annan)

Literacy is a bridge from misery to hope. (Kofi Annan)


(Klik op het beeld) 

Faites que votre rêve dévore votre vie afin que la vie ne dévore pas votre rêve. (Antoine de Saint-Exupéry)

ZORGEN EN VERDRIET...
Rondlopen met een gezicht, getekend door zorgen en verdriet, is een gebrek aan liefde, een last die je op andermans schouders legt. Vind je de wereld al niet triest genoeg? Waarom voeg je er jouw verdriet nog aan toe?
Natuurlijk is er elke dag wel iets waardoor je verdrietig, ontmoedigd bent; het is onmogelijk dat niet te voelen, maar waarom laat je dat zien? Je zegt: ‘Maar hoe kun je niet tonen wat je voelt?’ Waarom neem je, als je iemand ontmoet, niet de moeite om een gespreksonderwerp te vinden, of zelfs een grappige anekdote, die hem goed zal doen? Lach samen! Door die persoon goed te doen, ben jij ook goed voor jezelf, want wat hij voelt, zal bij jou terugkeren. Jazeker, ook hier is de wet van de echo werkzaam, waarvan ik je al zo vaak de overeenkomsten met het spirituele leven heb uitgelegd. (Aïvanhov)


It's incumbent on the leaders to really do whatever they can to reign in their forces and ensure that innocent civilians are not the ones to pay the price. (Kofi Annan)
 
Put simply, lack of security undermines everything. (Kofi Annan)
 

LIDGELDOPROEP 2018

Hartelijk dank aan de leden die hun lidgeld voor 2018 reeds hebben vereffend.

Het lidgeld voor 2018 bijft ongewijzigd: 
- Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
 
U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening 
BE80 3101 7554 0077 (BIC: BBRUBEBB) van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel. (IBAN: ) of via Paypal (klik)


In einem früheren Leben war ich Phoenix. (Max Sickermann)OPTIMISME EN SPIRITUALITEIT...

De kwestie van het optimisme en het pessimisme gaat veel verder dan algemeen wordt gedacht. Alleen wie het spirituele welzijn nastreeft, kan echt optimistisch zijn, terwijl degene die zich concentreert op materiële welvaart, ook al is hij aanvankelijk hoopvol gestemd, op een dag gedwongen zal worden zijn illusies te laten varen.
Optimisme en pessimisme vertegenwoordigen twee filosofieën over het leven. De pessimist kijkt niet verder dan zijn neus lang is, terwijl de optimist zijn ziel opent voor de enorme uitgestrektheid van de hemel... Op weg ... zal hij uiteraard het kwaad in al zijn vormen tegenkomen, zal hij lijden, twijfelen aan de anderen en aan zichzelf, ontmoedigd raken. Maar zelfs in de ergste momenten zal hij niet ten onder gaan, want in zijn hart, in zijn ziel blijft ... de belofte van alle rijkdommen, van alle overwinningen.
 

You’re only here for a short visit. Don’t hurry, don’t worry. And be sure to smell the flowers along the way. (Walter Hagen)
 

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME

Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.

It is no measure of health to be well ajusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)

Stop the cycle of destructive violence. (Kofi Annan)
 

We need to keep hope alive and strive to do better. (Kofi Annan)
 
AGENDA
KONINKLIJKE VLAAMSE ACADEMIE 
(Klik op het beeld) 


Children are our future and if we use them in battle, we are destroying the future. We must reclaim them, every one of them, one at a time. (Kofi Annan)

 
Gender equality is more than a goal in itself. It is a precondition for meeting the challenge of reducing poverty, promoting sustainable development and building good governance. (Kofi Annan)

ACADEMIE VOOR LEVENSKUNST
(Klik op het beeld)


Education is a human right with immense power to transform. On its foundation rest the cornerstones of freedom, democracy and sustainable human development. (Kofi Annan) 
 
If information and knowledge are central to democracy, they are conditions for development. (Kofi Annan)

SPES FORUM
(Klik op het beeld)
 
We need to think of the future and the planet we are going to leave to our children and their children. (Kofi Annan)
 
We cannot wait for governments to do it all. Globalization operates on Internet time. Governments tend to be slow moving by nature, because they have to build political support for every step. (Kofi Annan)
 
POSITIVITEIT 
(Klik op het beeld)
  
We have to choose between a global market driven only by calculations of short-term profit, and one which has a human face. (Kofi Annan)
 
You can do a lot with diplomacy, but with diplomacy backed up by force you can get a lot more done. (Kofi Annan)
 
POLLUTIE IS GEEN FATALITEIT
Wanneer je de trein neemt om naar een verafgelegen stad te reizen is het niet altijd mogelijk om een rechtstreekse verbinding te hebben; op een gegeven moment moet je uitstappen en een andere trein nemen, en je moet dus opletten dat je het station niet mist.
In deze grote reis van het leven die je hebt aangevat heb je ook een bestemming die je moet bereiken. Maar hier gaat het over een innerlijke bestemming en de naam die je eraan geeft heeft geen belang. Het is als een licht dat in de verte schijnt, en om er dichter bij te komen moet je telkens voelen op welk moment je de trein moet verlaten om een andere te nemen. Geen enkel personeelslid, van geen enkel station, zal je deze inlichting geven. Op verschillende momenten van je leven geeft de Voorzienigheid je gelegenheden om een hogere graad van bewustzijn te bereiken. Het is aan jou om dit te voelen en je in te spannen om van trein te wisselen, zodat je dichter bij je bestemming kunt komen, want deze kansen zullen zich beslist niet opnieuw voordoen of slechts heel lang daarna. Dus wat een tijdverspilling!
(Aïvanhov)


(klik op het beeld)


If we can come up with innovations and train young people to take on new jobs, and if we can switch to clean energy, I think we have the capacity to build this world not dependent on fossil-fuel. I think it will happen, and it won't destroy economy. (Kofi Annan)
 
Tolerance, inter-cultural dialogue and respect for diversity are more essential than ever in a world where peoples are becoming more and more closely interconnected. (Kofi Annan)

 
VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)
(klik op het beeld)


Open markets offer the only realistic hope of pulling billions of people in developing countries out of abject poverty, while sustaining prosperity in the industrialized world. (Kofi Annan)
 
More countries have understood that women's equality is a prerequisite for development. (Kofi Annan)

 

SLAVENHANDEL IN LIBIË... DAT IS NU!
(Klik op het beeld) 

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. (Albert Einstein)
Deze arme mensen worden voor geld gemarteld en voor 400 usd als slaven verkocht!


There is no development strategy more beneficial to society as a whole - women and men alike - than the one which involves women as central players. (Kofi Annan)
 
The United Nations, whose membership comprises almost all the states in the world, is founded on the principle of the equal worth of every human being. (Kofi Annan)


(klik op het beeld)


Evita utilizar las palabras para hablar mal de ti o difundir rumores sobre los demás. Usa el poder de las palabras orientado hacia la verdad y el amor. (Miguel Ruiz)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN

Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)


Het leven, zei Sofia Gubaidulina, verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat ik geen grotere taak ken dan hem, dankzij de muziek, te helpen zijn spirituele eenheid weder op te bouwen

DE GEZONDHEID EN HET OPTIMISME

(klik op het beeld)

Devo liberarmi del tempo e vivere il presente giacché non esiste altro tempo che questo meraviglioso istante. (Alda Merini)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)    
 
Indien u zeker wilt zijn dat u deze mails zult ontvangen liever dan ze in uw spams te zien, voeg het adres 'info@optimistenbond.be' toe aan uw adressenlijst.


Me esforço para ser melhor a cada dia. Pois bondade também se aprende. (Cora Coralina)

OPTIMISTAN

(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)
 

When economic conditions are difficult, people tend to be less generous and protect themselves; the question of solidarity doesn't mean much to them at that time. (Kofi Annan) 

Knowledge is power. Information is liberating. Education is the premise of progress, in every society, in every family. (Kofi Annan)


(Klik op het beeld) Past newsletters 


DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
DE VOLLEDIGE FRANSTALIGE AGENDA 
 
We have the means and the capacity to deal with our problems, if only we can find the political will. (Kofi Annan) 
 
Above all else, we need a reaffirmation of political commitment at the highest levels to reducing the dangers that arise both from existing nuclear weapons and from further proliferation. (Kofi Annan)
 
BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)

(Klik op het beeld)

 

On climate change, we often don't fully appreciate that it is a problem. We think it is a problem waiting to happen. (Kofi Annan)
 
Unfortunately, very few governments think about youth unemployment when they are drawing up their national plans. (Kofi Annan)

 

DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht 

Ite, inflammate omnia. (Ignatius de Loyola)

Met vriendelijke groeten.


                              Luc Simonet
                              Voorzitter

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Konfuzius)
 

www.ligadelosoptimistas.es
www.norway.optimistan.org
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.Optimistenbund.de
http://www.optimistenbond.nl
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenbond.be

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

 
 

 


 
Like 20180105 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2018 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.