vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Denk aan al het mooie wat er in jezelf en om je heen groeit en wees gelukkig. (Anne Frank)


DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER BEWUSTZIJN
Er zijn mannen en vrouwen die hun plaats niet vinden in de maatschappij: zij voelen er zich miskend, geminacht, en vooral nutteloos, wat behoort tot het ergste leed dat bestaat. Waaraan gaan zij dan hun energie besteden? Omdat men hun de mogelijkheid ontzegt om iets op te bouwen, rest hun slechts alles te vernietigen wat zich om hen heen bevindt. Het is niet omdat ze van nature zo slecht zijn, maar als men zich onjuist behandeld, afgewezen of miskend voelt, is men geneigd de aandacht te trekken door geweld te plegen. Ja hoor, zo krijg je wel aandacht, maar wat heb je ermee gewonnen?
Gevoelig zijn voor de blik of de mening van anderen, is op zich niet verwerpelijk. Echter de waardering die een mens voor zichzelf heeft, het gevoel van eigenwaarde, mag nooit van die blik, van die mening afhangen, maar van het besef van het werk dat hij verricht, in het diepste geheim van zijn hart voor het welzijn van de hele wereld. Dus, zelfs als het lijkt alsof de maatschappij je niet nodig heeft, treur dan niet: je zult altijd ergens een plaatsje vinden om iets nuttigs, goeds, moois te verrichten. En of dat erkend wordt of niet, je zult voelen dat je opbloeit.
(Aïvanhov) 

 

You must find the place inside yourself where nothing is impossible. (Deepak Chopra)

 
ONS VERHAAL OVER ARMOEDE IS NIET WAAR...
(Klik op het beeld) Mia Birdsong met Nederlandse ondertitels

 

Always go with your passions. Never ask yourself if it’s realistic or not. (Deepak Chopra)


AGENDA
Op vrijdag 27 november 2015 om 19u zal de Optimistenbond zich aansluiten bij de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor haar eindejaarsrecital met Vitaly Samoshko.
(Klik op het beeld)


Op zaterdag 28 november 2015 om 20h in de Sinte-Clarakerk, Joseph De Heynstraat te Jette zullen het Koor van Optimistan en het koor Les Chantres de Notre-Dame de 15de biënnale voor koorzang van de gemeente Jette voorstellen. Op het programma de "Magnificat" van Johann Sebastian Bach en het "Volkslied van Optimistan" van Stéphane Goemans.

HET KOOR VAN OPTIMISTAN
Het leven verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat er geen mooiere taak bestaat dan hem dank zij de muziek te helpen zijn spirituele eenheid te herstellen. (Sofia Goebaidoelina)
 
Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)

Une grande âme est au-dessus de l’injure, de l’injustice, de la douleur, de la moquerie et elle serait invulnérable si elle ne souffrait par la compassion. (Jean de la Bruyère)
 

IK BEN REEDS LID VAN DE OPTIMISTENBOND MAAR BEN MIJN LIDGELD VOOR 2015 VERGETEN TE VEREFFENEN (Klik) 

IK WORD LID VAN DE OPTIMISTENBOND EN BURGER VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER BEWUSTZIJN (Klik) 

GRAAG ONTVANG IK (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) GRATIS DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN DE OPTIMISTENBOND (Klik)
IK STEUN DE OPTIMISTENBOND MET EEN FISCAAL AFTREKBARE GIFT (Klik)GRAAG BEKIJK IK ALLE NIEUWSBRIEVEN (Klik)

 

Man braucht vor niemand Angst zu haben. Wenn man jemanden fürchtet, dann kommt es daher, daß man diesem Jemand Macht über sich eingeräumt hat. (Hermann Hesse) 


HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK HET CYNISME
Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.
 

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)


Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk.
(klik op het beeld)


To acquire true self power you have to feel beneath no one, be immune to criticism and be fearless. (Deepak Chopra)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)

We are all faced with a series of great opportunities - brilliantly disguised as insoluble problems. (John W. Gardner)

 

OPTIMISTAN
(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)
 

Victims always feel alone and helpless. (Deepak Chopra)

(Klik op het beeld)

 

La ilusión de la vida es un momento, que si no se aprovechan, mi alma, son sufrimientos. (Camarón de la Isla)

 

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Confucius) 

(Klik op het beeld)Farfallina che svolazzi nell'aria con le tue leggiadre e colorate ali, vola, vola lontano e conquista l'attesa libertà. (Anne Arcudi)


BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Whatever relationships you have attracted in your life at this moment, are precisely the ones you need in your life at this moment. There is a hidden meaning behind all events, and this hidden meaning is serving your own evolution. (Deepak Chopra)

CITATEN
Op aanvraag (info@optimistenbond.be) ontvangt u elke dag een citaat. 

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)
 

(Klik op het beeld)


Acho que a grande revolução seria a revolução da bondade. Se nós, de um dia para o outro, nos descobríssemos bons, os problemas do mundo estariam resolvidos. (José de Sousa Saramago)

LIDGELD
Het lidgeld voor 2015 bijft ongewijzigd: 
          Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
          Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
          Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
          Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (hier deze leden)
          Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro (hier deze leden)
Het lidgeld dat vanaf heden wordt vereffend is geldig tot eind 2016.

U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening BE80 3101 7554 0077 van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel of via Paypal (klik)
- Luidens onze traditie, willen wij niemand om geldredenen uitsluiten. Wie lid wil worden of blijven maar het lidgeld niet aankan mag betalen wat hij/zij kan. Er zal geen enkele verantwoording worden gevraagd.
- Het lidgeld is inclusief 21% btw. Op aanvraag ontvangt U een factuur.
- Iedereen werkt gratis voor onze vereniging en de jaarrekeningen worden steeds aan de commissaris, lid van het Instituut der bedrijfsrevisoren, voorgelegd.
Voor de leden die een bijkomende steun willen bieden, hebben we in de schoot van de Koning Boudewijn Stichting het Fonds der Vrienden van de Optimistenbondopgericht. Dit fonds mag aan gunstige fiscale voorwaarden schenkingen en legaten ontvangen.
Geldschenkingen dienen te gebeuren aan de
Koning Boudewijn Stichting
IBAN: BE10 0000 0000 0404
BIC: BPOTBEB1
met volgende absoluut noodzakelijke gestructureerde mededeling: 012/1160/00016 (Zonder deze mededeling zal het bedrag onmogelijk aan onze vereniging kunnen worden aangewend) 
Inlichtingen: info@Optimistenbond.be

Adde parvum parvo manus acervus erit. (Publius Ovidius)


DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht

Met vriendelijke groeten.

 Luc Simonet
  Voorzitter

http://www.optimistenbond.be
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenbond.nl
http://www.Optimistenbund.de
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
www.norway.optimistan.org
www.ligadelosoptimistas.es
http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens


Wij gaan zeker niet doen wat onze partners reeds heel goed doen.

Si vous souhaitez recevoir cette lettre hebdomadaire en français, envoyez-nous un mail à info@liguedesoptimistes.be


 

 


 
Like 20151106 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2015 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.