vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Geef geen 100% mening als je maar 60% informatie hebt. (Steven Pont) 
 
DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER 
Het bestaan is een lange weg die verrassingen in petto heeft en gevaren bevat, maar dat is geen reden om voortdurend in angst te leven. Want er bestaat een wet die zegt dat, hoe meer men bang van iets is, hoe meer men dit aantrekt. Dus als je geen ongeluk over jou wilt aantrekken, beeldt het je niet in, wees er niet voor bevreesd. Natuurlijk moet je wel nadenken, voorzorgen nemen en vooral jezelf versterken, maar laat niet toe dat de vrees haar intrek in jou neemt. Hoeveel mensen zijn overgeleverd aan hun angsten, zonder te beseffen dat deze hun worden ingefluisterd door een gebrek aan kennis, een gebrek aan licht. Het bewijs: wanneer je je op een duistere plaats bevindt, voel je je niet op je gemak tot op het ogenblik dat je het licht kunt aansteken.
Laten we nu uit dit voorbeeld conclusies trekken op psychisch vlak: de duisternis, dat wil zeggen de onwetendheid, doet je alle gevaren lopen en daarom ben je bang. Maar steek het licht aan, dat wil zeggen, wapen je met de nodige waarheden om de situaties het hoofd te bieden, en je angst zal verdwijnen. (Aïvanhov)

 

Il ne faut jamais dire « le hasard », mon enfant, dites toujours « la Providence ». (Stendhal)


LIDGELDOPROEP 2019

Hartelijk dank aan de leden die hun lidgeld voor 2019 reeds hebben vereffend.

Het lidgeld voor 2019 bijft ongewijzigd: 
- Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Het lidgeld dat vanaf 1 december wordt vereffend geldt tot eind 2019
 
U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening 
BE80 3101 7554 0077 (BIC: BBRUBEBB) van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel. (IBAN: ) of via Paypal (klik)

Wake up and live. (Bob Marley)
 
Love the life you live, live the life you love. 
(Bob Marley)


LIJDEN...
De mens kan zichzelf niet transformeren zolang hij zich tegen de voorwaarden van zijn bestaan verzet en zolang het zijn ideaal is om niet te lijden. Ik zeg niet dat we geen remedies moeten zoeken tegen het lijden. Maar in het huidige stadium van de ontwikkeling van de aarde en het punt waarop de mens in zijn evolutie beland is, is het niet mogelijk dat hij niet lijdt. De aarde is als een heropvoedingsgesticht, en tegelijkertijd een opleidingscentrum. Wie weet hoe om te gaan met het leed, zal verborgen krachten aan het werk zetten die een bron van rijkdom voor hem zullen worden.
Degene die op alle mogelijke manieren probeert om het lijden uit de weg te gaan blijft in armoede, hij is als een schilder die geen kleuren heeft voor zijn schilderijen. Degene die afgezien heeft, integendeel, kan de pijn die hij voelt gebruiken om kleur, reliëf en diepte te geven aan zijn leven. Al degenen die iets groots in hun leven hebben gerealiseerd, hebben veel geleden. Aan de zwarte inkt van hun beproevingen hebben ze de mooiste kleuren onttrokken.
(Aïvanhov)
 
Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living? (Bob Marley)

 
Live for yourself and you will live in vain. 
(Bob Marley)


OPTIMISME EN SPIRITUALITEIT...

De kwestie van het optimisme en het pessimisme gaat veel verder dan algemeen wordt gedacht. Alleen wie het spirituele welzijn nastreeft, kan echt optimistisch zijn, terwijl degene die zich concentreert op materiële welvaart, ook al is hij aanvankelijk hoopvol gestemd, op een dag gedwongen zal worden zijn illusies te laten varen.
Optimisme en pessimisme vertegenwoordigen twee filosofieën over het leven. De pessimist kijkt niet verder dan zijn neus lang is, terwijl de optimist zijn ziel opent voor de enorme uitgestrektheid van de hemel... Op weg ... zal hij uiteraard het kwaad in al zijn vormen tegenkomen, zal hij lijden, twijfelen aan de anderen en aan zichzelf, ontmoedigd raken. Maar zelfs in de ergste momenten zal hij niet ten onder gaan, want in zijn hart, in zijn ziel blijft ... de belofte van alle rijkdommen, van alle overwinningen.


Die Freiheit ist nicht die Willkür, beliebig zu handeln, sondern die Fähigkeit, vernünftig zu handeln. (Rudolf Virchow)
  

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME

Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.
 
Judge not unless you judge yourself. 
(Bob Marley)
 
Truth is everybody is going to hurt you: you just gotta find the ones worth suffering for. 
(Bob Marley)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert) 


The greatness of a man is not in how much wealth he acquires, but in his integrity and his ability to affect those around him positively. (Bob Marley)
 
Don't gain the world and lose your soul. Wisdom is better than silver or gold. (Bob Marley) 


AGENDA

KONINKLIJKE VLAAMSE ACADEMIE 
(Klik op het beeld) 


Don't worry about a thing, every little thing is gonna be alright. (Bob Marley)
 
Emancipate yourselves from mental slavery. None but ourselves can free our minds. 
(Bob Marley)
 
ACADEMIE VOOR LEVENSKUNST
(Klik op het beeld)


Get up, stand up, stand up for your rights. Get up, stand up, don't give up the fight. (Bob Marley)

You have to be someone. (Bob Marley)

SPES FORUM
(Klik op het beeld)

 
I no have education. I have inspiration. If I was educated, I would be a damn fool. (Bob Marley)
 
If something can corrupt you, you're corrupted already. 
(Bob Marley)
 
POSITIVITEIT 
(Klik op het beeld)
 

Man is a universe within himself. (Bob Marley)
 
Some people feel the rain. Others just get wet. 
(Bob Marley)
 
POLLUTIE IS GEEN FATALITEIT
Wanneer je de trein neemt om naar een verafgelegen stad te reizen is het niet altijd mogelijk om een rechtstreekse verbinding te hebben; op een gegeven moment moet je uitstappen en een andere trein nemen, en je moet dus opletten dat je het station niet mist.
In deze grote reis van het leven die je hebt aangevat heb je ook een bestemming die je moet bereiken. Maar hier gaat het over een innerlijke bestemming en de naam die je eraan geeft heeft geen belang. Het is als een licht dat in de verte schijnt, en om er dichter bij te komen moet je telkens voelen op welk moment je de trein moet verlaten om een andere te nemen. Geen enkel personeelslid, van geen enkel station, zal je deze inlichting geven. Op verschillende momenten van je leven geeft de Voorzienigheid je gelegenheden om een hogere graad van bewustzijn te bereiken. Het is aan jou om dit te voelen en je in te spannen om van trein te wisselen, zodat je dichter bij je bestemming kunt komen, want deze kansen zullen zich beslist niet opnieuw voordoen of slechts heel lang daarna. Dus wat een tijdverspilling!
(Aïvanhov)


(klik op het beeld)

 

You say you love rain, but you use an umbrella to walk under it. You say you love sun, but you seek shelter when it is shining. You say you love wind, but when it comes you close your windows. So that's why I'm scared when you say you love me. (Bob Marley)
 
VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)
(klik op het beeld)


You not supposed to feel down over whatever happen to you. I mean, you're supposed to use whatever happen to you as some type of upper, not a downer. (Bob Marley)
 

SLAVENHANDEL IN LIBIË... DAT IS NU!

The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. (Albert Einstein)
Deze arme mensen worden voor geld gemarteld en voor 400 usd als slaven verkocht!

(Klik op het beeld) 

 
None but ourselves can free our minds. (Bob Marley)

(klik op het beeld)


One day the people that don’t even believe in you will tell everyone how they met you. (Johnny Depp)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN

Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Tot eind december, is het zaterdag morgen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)


Het leven, zei Sofia Gubaidulina, verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat ik geen grotere taak ken dan hem, dankzij de muziek, te helpen zijn spirituele eenheid weder op te bouwen

DE GEZONDHEID EN HET OPTIMISME

(klik op het beeld)


La inteligencia ha sido en todos los tiempos la reina del mundo y ha vencido las preocupaciones. (Mariano José de Larra)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)    
 
Indien u zeker wilt zijn dat u deze mails zult ontvangen liever dan ze in uw spams te zien, voeg het adres 'info@optimistenbond.be' toe aan uw adressenlijst.
 

 
Il sorriso permette all’anima de respirare. (Fabrizio Caramagna)OPTIMISTAN

(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)
 
Ser feliz sem motivo é a mais autêntica forma de felicidade. (Carlos Drummond de Andrade)


(Klik op het beeld) Past newsletters DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)
 

(Klik op het beeld)

 
One love, one heart, one destiny. 
(Bob Marley)
 

DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht 

Agentes, et consentientes, pari poena puniendi.

Met vriendelijke groeten.

                              Luc Simonet
                              Voorzitter

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Konfuzius)
 

www.ligadelosoptimistas.es
www.norway.optimistan.org
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.Optimistenbund.de
http://www.optimistenbond.nl
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenbond.be

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

 
 

 


 
Like 20180105 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2019 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.