vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
vzw Ligue des Optimistes du Royaume de Belgique

Het zijn obstakels op de weg die van het leven een pretpark maken. (Olaf Hoenson)
 

DE GEEST VAN OPTIMISTAN, STAAT VAN EEN HOGER 

De natuur is levend en we moeten haar met respect benaderen. Je zal misschien zeggen dat je niet inziet welk verschil ons respect voor haar kan uitmaken. Stel dat het geen verschil maakt, doe het dan tenminste voor jezelf. Als je aandachtig bent tegenover de stenen, de planten, de dieren, de mensen, en zelfs tegenover de dingen om je heen, zal je bewustzijn zich ontwikkelen, zich uitbreiden en zal je rijker worden van al dat leven dat om je heen ademt en vibreert. Zolang je dit niet begrepen hebt, wees niet verbaasd te voelen dat je nog altijd iets mist.
Je wil betekenis geven aan je leven? Denk er dan iedere dag aan dat je verbonden bent met de lichtende krachten en entiteiten van de natuur en dat je met hen kan communiceren. In deze ononderbroken uitwisseling met een veelheid aan wezens, zal je het ware leven proeven. Respecteer de natuur en hou van haar, dan zal je ze in jou horen spreken, omdat ook jij een deel van de natuur bent.
(Aïvanhov)

 
Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis. C’est mon avis. Et je ne vois pas pourquoi j’en changerais. (Philippe Gelück)


HET VERTROUWEN 
Aangezien ik bedrogen ben, zal ik nooit meer iemand vertrouwen.” Hoe vaak heb je die zin niet gehoord! Maar waarom leidt het feit dat mensen bedrogen zijn ertoe dat zij hun vertrouwen totaal verliezen? Wel, heel eenvoudig, omdat in de meeste gevallen het vertrouwen, dat zij in anderen hebben, niet berust op respect, waardering of een waarachtig gevoel, maar op de hoop dat zij van hen kunnen profiteren. Het is een soort ruilhandel die gebaseerd is op berekening: zij zien vooral de egoïstische voordelen die ze uit dat vertrouwen kunnen halen. Wanneer zij plots merken dat ze bedrogen zijn, is het gebeurd, ze verliezen al hun vertrouwen, maar met dat vertrouwen verliezen ze ook de liefde, want je kunt iemand uiteraard niet liefhebben als je geen vertrouwen in hem hebt. Je kunt dus zeggen dat je alles verliest wat de schoonheid en de zin van het leven uitmaakt. (Aïvanhov)


Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (H. Jackson Brown Jr.)

Don't say you don't have enough time. You have exactly the same number of hours per day that were given to Helen Keller, Pasteur, Michelangelo, Mother Teresa, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, and Albert Einstein. (H. Jackson Brown Jr.)

HET GAAT BETER DAN U DENKT...
(Klik op het beeld) Steven Pinker


Remember that everyone you meet is afraid of something, loves something and has lost something. People take different roads seeking fulfillment and happiness.
Just because they're not on your road doesn't mean they've gotten lost. If you know someone who tries to drown their sorrows, you might tell them sorrows know how to swim… (H. Jackson Brown Jr.)


I've learned... . That being kind is more important than being right. (H. Jackson Brown Jr.)
 

LIDGELDOPROEP 2018

Hartelijk dank aan de leden die hun lidgeld voor 2018 reeds hebben vereffend.

Het lidgeld voor 2018 bijft ongewijzigd: 
- Gewoon jaarlijks lidgeld particulier: 50 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld student tot 26 jaar: 10 euro
- Gewoon jaarlijks lidgeld vennootschappen: 200 euro
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist': 300 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
- Eenmalig lidgeld als ‘Optimist tot in de kist’ vennootschappen: 1200 euro (Namenlijst van deze Optimisten tot in de kist)
 
U kunt het lidgeld overschrijven op de bankrekening 
BE80 3101 7554 0077 (BIC: BBRUBEBB) van de vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel. (IBAN: ) of via Paypal (klik)


Im echten Manne ist ein Kind versteckt. (Friedrich Wilhelm Nietzsche)OPTIMISME EN SPIRITUALITEIT...

De kwestie van het optimisme en het pessimisme gaat veel verder dan algemeen wordt gedacht. Alleen wie het spirituele welzijn nastreeft, kan echt optimistisch zijn, terwijl degene die zich concentreert op materiële welvaart, ook al is hij aanvankelijk hoopvol gestemd, op een dag gedwongen zal worden zijn illusies te laten varen.
Optimisme en pessimisme vertegenwoordigen twee filosofieën over het leven. De pessimist kijkt niet verder dan zijn neus lang is, terwijl de optimist zijn ziel opent voor de enorme uitgestrektheid van de hemel... Op weg ... zal hij uiteraard het kwaad in al zijn vormen tegenkomen, zal hij lijden, twijfelen aan de anderen en aan zichzelf, ontmoedigd raken. Maar zelfs in de ergste momenten zal hij niet ten onder gaan, want in zijn hart, in zijn ziel blijft ... de belofte van alle rijkdommen, van alle overwinningen.
 

The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it. (James Matthew Barrie)
 

HET TEGENOVERGESTELDE VAN HET OPTIMISME IS OOK EN VOORAL HET CYNISME

Het tegenovergestelde van het optimisme is niet alleen het pessimisme. Neen, het tegenovergestelde van het optimisme heet ook en misschien vooral het cynisme. De cynici zijn vernielers. Zij vernielen alles, de hoop, het enthousiasme, de ethiek, al hetgeen toch mooi zou kunnen zijn. De cynici maken alles vuil. 
Zoals het communisme door zijn cynisme is ten gronde gegaan, zal ook deze maatschappij die overproductie en overconsumptie van goederen met weinig toegevoegd geluk promoot en die zich in hebzucht en totaal gebrek aan ethiek en moraliteit heeft bedorven door haar cynisme teniet gaan indien ze niet heel spoedig evolueert naar meer broederlijkheid. Wij, de Optimisten, de burgers van Optimistan, Staat van een hoger bewustzijn, zullen nieuwe voorstellen moeten maken voor een mooiere, rechtvaardigere en humanere wereld.

It is no measure of health to be well ajusted to a profoundly sick society. (Jiddu Krishnamurti)

Cynicism masquerades as wisdom, but it is the farthest thing from it. Because cynics don’t learn anything. Because cynicism is a self-imposed blindness, a rejection of the world because we are afraid it will hurt us or disappoint us. Cynics always say no. But saying “yes” begins things. Saying “yes” is how things grow. Saying “yes” leads to knowledge. “Yes” is for young people. So for as long as you have the strength to, say “yes” (Stephen Colbert)

Every person that you meet knows something you don't; learn from them. (H. Jackson Brown Jr.)

Don't forget, a person's greatest emotional need is to feel appreciated. (H. Jackson Brown Jr.)
 
AGENDA
KONINKLIJKE VLAAMSE ACADEMIE 
(Klik op het beeld) 


The best preparation for tomorrow is doing your best today. (H. Jackson Brown Jr.)

Life doesn't require that we be the best, only that we try our best. (H. Jackson Brown Jr.)

ACADEMIE VOOR LEVENSKUNST
(Klik op het beeld)Live so that when your children think of fairness and integrity, they think of you. (H. Jackson Brown Jr.)
 
Never give up on anybody. Miracles happen everyday. (H. Jackson Brown Jr.)

SPES FORUM
(Klik op het beeld)

Remember that the more you know, the less you fear. (H. Jackson Brown Jr.)

Remember that every age brings new opportunities. (H. Jackson Brown Jr.)
 
POSITIVITEIT 
(Klik op het beeld)
 
 

Success is getting what you want. Happiness is liking what you get. (H. Jackson Brown Jr.)

Do battle against prejudice and discrimination wherever you find it. (H. Jackson Brown Jr.)
 
POLLUTIE IS GEEN FATALITEIT
Wanneer je de trein neemt om naar een verafgelegen stad te reizen is het niet altijd mogelijk om een rechtstreekse verbinding te hebben; op een gegeven moment moet je uitstappen en een andere trein nemen, en je moet dus opletten dat je het station niet mist.
In deze grote reis van het leven die je hebt aangevat heb je ook een bestemming die je moet bereiken. Maar hier gaat het over een innerlijke bestemming en de naam die je eraan geeft heeft geen belang. Het is als een licht dat in de verte schijnt, en om er dichter bij te komen moet je telkens voelen op welk moment je de trein moet verlaten om een andere te nemen. Geen enkel personeelslid, van geen enkel station, zal je deze inlichting geven. Op verschillende momenten van je leven geeft de Voorzienigheid je gelegenheden om een hogere graad van bewustzijn te bereiken. Het is aan jou om dit te voelen en je in te spannen om van trein te wisselen, zodat je dichter bij je bestemming kunt komen, want deze kansen zullen zich beslist niet opnieuw voordoen of slechts heel lang daarna. Dus wat een tijdverspilling!
(Aïvanhov)


(klik op het beeld)Don’t let a little dispute injure a great friendship. (H. Jackson Brown Jr.)

Become the most positive and enthusiastic person you know. (H. Jackson Brown Jr.)

 
VLUCHTELINGEN EN WERKLOOSHEID

Soms hoort men zeggen dat we met de belangrijke werkloosheid die we in Europa kennen toch niet alle ellende van de wereld kunnen opvangen. De werkloosheid inroepen om onze hulp te weigeren aan deze mensen die met hun kinderen aan de dood trachten te ontsnappen lijkt ons bijzonder cynisch. Beseffen degenen die zo denken dat er een hiërarchie der waarden bestaat? Indien alle Europese landen alle 300.000 vluchtelingen par jaar zouden opvangen zou de Europese bevolking, die 514 miljoen inwoners telt, met 1 bijkomende inwoner per 1600 inwoners stijgen. Zou dat nu zo erg zijn? De reactie van de Europese landen lijkt ons een bijstandsverzuim aan personen in gevaar te zijn en het feit dat de misdaad collectief wordt bedreven maakt ze niet minder gruwelijk. (LS)
(klik op het beeld)

Remember that the happiest people are not those getting more, but those giving more. (H. Jackson Brown Jr.)

Spend your time and energy creating, not criticizing. (H. Jackson Brown Jr.)

 

SLAVENHANDEL IN LIBIË... DAT IS NU!
(Klik op het beeld) 

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. (Albert Einstein)
Deze arme mensen worden voor geld gemarteld en voor 400 usd als slaven verkocht!


Don’t waste time waiting for inspiration. Begin, and inspiration will find you.  (H. Jackson Brown Jr.)

If you're doing your best, you won't have time to worry about failure. (H. Jackson Brown Jr.)


(klik op het beeld)

 
La capacidad de entusiasmo es signo de salud espiritual. (Gregorio Marañon)
 

HET KOOR VAN OPTIMISTAN

Elke donderdag van 20 tot 22u, repetitie van het Koor van Optimistan, Alfred Solvaylaan, 1 te 1170 Brussel onder leiding van zangleraar Stéphane Goemans (+32.488.25.56.73) We gaan samen leren zingen. Inschrijvingen: info@optimistenbond.be met copie aan barbara.weller@optimistan.net

(Klik op het beeld)


Het leven, zei Sofia Gubaidulina, verbrokkelt een mens in zoveel stukken dat ik geen grotere taak ken dan hem, dankzij de muziek, te helpen zijn spirituele eenheid weder op te bouwen

DE GEZONDHEID EN HET OPTIMISME

(klik op het beeld)

 
In questioni di scienza, l'autorità di un migliaio di persone non vale tanto quanto l'umile ragionamento di un singolo individuo. (Galileo Galilei)

GRAAG ONTVANG IK GRATIS (OF SCHRIJF IK EEN KENNIS IN) DE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF (Klik)    
 
Indien u zeker wilt zijn dat u deze mails zult ontvangen liever dan ze in uw spams te zien, voeg het adres 'info@optimistenbond.be' toe aan uw adressenlijst.

 

Maior que a tristeza de não haver vencido é a vergonha de não ter lutado! (Ruy Barbosa de Oliveira)


OPTIMISTAN

(Klik op het beeld)

De vlag van Optimistan, Staat van een Hoger Bewustzijn, is te koop ter zetel van de Optimistenbond (info@optimistenbond.be)

 
Judge your success by the degree that you're enjoying peace, health, and love.  (H. Jackson Brown Jr.)


Today, give a stranger one of your smiles. It might be the only sunshine he sees all day.  (H. Jackson Brown Jr.)

(Klik op het beeld) Past newsletters 


DE VOLLEDIGE NEDERLANDSTALIGE AGENDA
DE VOLLEDIGE FRANSTALIGE AGENDA 

In the confrontation between the stream and the rock, the stream always wins, not through strength but by perseverance. (H. Jackson Brown Jr.)
 
BROCHURE EN PLAKKERTJES 
Indien u de nieuwe brochure en enkele plakkertjes van de Optimistenbond wenst, zullen we u ze graag gratis opsturen. (info@optimistenbond.be)

Don't believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly. (Richard Bach)

(Klik op het beeld)Nothing is more expensive than a missed opportunity. (H. Jackson Brown Jr.)

 

DE PERS

Brussel Deze Week

Places to be: Nederlands   Frans  Duits  Engels   Spaans   Italiaans   Portugees   Grieks

Zie ook www.optimistenbond.be - persoverzicht 

Pars maior lacrimas ridet et intus habet. (Martialis)

Met vriendelijke groeten.


                              Luc Simonet
                              Voorzitter

Heb je een probleem, maar niet de oplossing, dan ben jij het probleem. (Konfuzius)
 

www.ligadelosoptimistas.es
www.norway.optimistan.org
http://www.liguedesoptimistesdubenin.co
http://www.liguedesoptimistes.fr
http://www.Optimistenbund.de
http://www.optimistenbond.nl
http://www.optimistan.org
http://www.optimistenzondergrenzen.org
http://www.liguedesoptimistes.be
http://www.optimistenbond.be

Spes Forum
Universiteit voor het Algemeen Belang
We Citizens

http://ch.optimistan.org/
http://luxembourg.optimistan.org/
http://monaco.optimistan.org/
http://niger.optimistan.org/

WE WERKEN IN SAMENWERKING MET:
Academie voor levenskunst
Agenda Plus
Bond Zonder Naam
B Plus
Centrum voor Europese cultuur
Change Think+
Club van Rome
Jonge Academie
Jump
Netwerk Ondernemen

 
 

 


 
Like 20180105 Bedenkingen voor een optimistische week on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Volg op Twitter  |  Facebook  | naar een vriend opsturen
 
vzw Optimistenbond van het Koninkrijk België
Alfred Solvaylaan, 1
1170 Brussele
BE 0876.715.001
Uitschrijven 
Copyright © 2018 VZW Optimistenbond van het Koninkrijk BelgiĆ«, Tous droits réservés.