Lees in deze mail meer over onze belevenissen van de afgelopen weken! Lees over de ontwikkelingen van Efraim, het werk in Vida Nova, het werk van Jander in de jeugdgevangenis. Ook kan je er een mooi getuigenis lezen en onze plannen voor het einde van dit jaar! 

Wauw, het is alweer oktober! Bij jullie in Nederland is er het heerlijke (!?)herfstweer wat wij hier moeten missen, en hier een overdaad aan zon, wat jullie daar ongetwijfeld missen! De droge periode is hier aangebroken, met veel wind, en dus veel stof en bladeren! We hebben weer een paar volle maanden achter de rug en willen daar graag wat over delen!

 
Efraim

Efraim kan al zijn complete naam zelf schrijven (Johan Efraim Meijer Oliveira Pinto!!!), hij herkent al bijna alle letters en cijfers en komt goed mee op school. Zijn woordenschat blijft nog steeds een aandachtspuntje. 12 oktober is kinderdag in Brazilie. Daar wordt dan gelijk vaak kinderweek van gemaakt! De hele week had Efraim speciale activiteiten met als afsluiting een schoolreisje. De dag zelf was hij vrij, op de boerderij heeft hij toen heerlijk kunnen vliegeren, dat kan mooi nu met al die wind!!! Eén van die dagen mocht hij ook verkleed naar school, Efraim ging als echte hollandsupporter en dat was een groot succes!!!!


                     Melanie: Vida Nova

In Juli zijn we met de tienermoeders een patchwork cursus begonnen. We hebben 2 vrijwilligsters die les geven en die ook helpen met de produkten te verkopen. De meiden zijn er erg enthousiast over. Daarnaast helpen we ze om goed voor hun kinderen te zorgen, maar met name proberen we ze ook God’s principes bij te breng

en. Geloof me als ik je zeg dat het werken met tienermeiden een enorme uitdaging is, helemaal gezien de situatie waarin ze leven en dan ook nog eens een keer met kleine kinderen erbij! Soms is het echt een gekkenhuis. Maar het is ook mooi om te zien hoe ze groeien. We hebben een tijdschift gemaakt over het projekt dat we binnenkort ook online zullen zetten (helaas alleen nog in het portugees).
Ook hebben we in September voor het eerst een high tea fundraiser georganiseerd, daar zijn we maanden mee bezig geweest, en het was een hele klus, maar het was een enorm succes! Met een hele groep vrouwen in een restaurant met heerlijke hapjes, een stille veiling, en verlotingen. Eén van de zwangere meiden gaf een ontroerend getuigenis en we hebben mogen delen over ons werk. Zeker voor herhaling vatbaar!


Jander: Febem

Het werk in de febem (jeugdgevangenis) begint steeds duidelijkere vormen aan te nemen. Jander heeft nu een vast team met ongeveer 6 mensen die wekelijks 4 verschillende jeugdgevangenissen bezoeken. Regelmatig komen er jongeren tot bekering. Ook gebeuren er vaak andere bijzondere dingen. Sommigen zullen misschien nog wel herinneren dat toen wij 2 jaar geleden in Amerika waren ons huis beroofd was. Bijna alles wat we van waarde hadden was gestolen. We hebben toen gebeden voor degene die het had gedaan en vertrouwd op God dat Hij ons zou geven wat we nodig hadden. In Augustus dit jaar, bij een bezoek vroeg een jongen of hij met Jander mocht praten, hij vroeg Jander om vergeving en bekende dat hij degene was geweest die ons huis had beroofd. Hij vertelde dat hij sinds hij dat had gedaan hij geen vrede meer had gehad in zijn hart, en hij herkende gelijk Jander toen hij daar kwam. Jander heeft voor hem gebeden en hem een bijbel gegeven. De jongen is tot geloof gekomen! Bijzonder hoe Gods wegen werken!
Het team wordt regelmatig geconfronteerd met heftige verhalen, die helaas een harde realiteit zijn. Maar ook hier is zo ontzettend Gods liefde nodig


Family Matters

Elke 2 jaar is er een nationale Jeugd Met Een Opdracht conferentie. De afgelopen 2x zijn we daar niet geweest omdat we toen in Nederland waren. Maar dit jaar hopen we er wel heen te gaan. Dit zal plaatsvinden in de staat Goiania in het Zuidoosten van Brazilie (op zulke momenten is het balen dat je in zo’n enorm groot land woont, al die enorme afstanden!) We zien er erg naar uit, tijdens de conferentie vind er voor de kinderen een Kings Kids conferentie plaats waar Efraim ongetwijfeld van zal genieten! Het is altijd mooi om  verschillende vrienden die we in de loop van de jaren in Jeugd Met Een Opdracht heben leren kennen weer eens te zien. Het  is bijna niet te geloven dat ik nu al weer 10 jaar in Brazilie woon!!  De staat Goiania ligt naast de staat Minas Gerais waar Jander vandaan komt, dus willen we proberen om na de conferentie vakantie op te nemen zodat we de kerst bij Janders moeder kunnen doorbrengen en ook gewoon lekker even als gezin tot rust kunnen komen, want een paar daagjes vakantie daar zijn we eerlijk gezegd wel aan toe na zo´n roerig jaartje!!

Veel liefs en groetjes uit Brazilie!!!!
                                             
Jander, Melanie & Efraim

Welkom!

We hopen jullie via onze nieuwsbrieven zoveel mogelijk op de hoogte te houden van onze belevenissen in Brazilie waar we werken voor Jeugd Met Een Opdracht in Fortaleza. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan onderaan dit bericht op únsubscribe'. Veel leesplezier en we horen graag van je!
 

Bijzonder!

Sommigen van jullie zullen misschien nog herinneren hoe Alan bij ons op de boerderij kwam wonen, bijna 2 jaar geleden nadat hij was neergeschoten. Op wonderbaarlijke manier heeft hij dat overleefd. Zijn broer had ook een aantal jaren op de boerderij
gewoond en dus kenden we defamilie goed. Eerst kwam hij om fysiek te herstellen, daarna werd er ook op emotioneel en geestelijk vlak gewerkt. Vorig jaar deed hij mee in een Kings Kids campagne en dit jaar in Augustus heeft hij zich laten dopen. Het was een bijzonder en emotioneel moment voor ons allemaal en een getuigenis voor zijn familie!

Gebed:
 1. Gezinsuitbreiding!
 2.  De activiteiten van Vida Nova
 3. Sponsors voor het werk in de febem
 4. Efraims woorden-schat
 5. Onze auto is het komende jaar toch echt aan vervanging toe
 6. Onze vakantie aan het einde van het jaar

 

Danzegging:
1. Het werk in de jeugdgevangenis
2. Het werk van vida nova
3. Efraims vooruitgang  en gezondheid
 


Contact

Familie de Oliveira
Caixa Postal 72
Aquiraz - CE
61.700-000
Brazilie

tel. (0055)85-33612983 / 91224035

Skype: jandermelanie

mel_m78@hotmail.com
mel_m78@yahoo.com

http://jandermelanie.blogspot.com
http://sweetasmel.blogspot.com
http://vidanovafortaleza.blogspot.com

Voor giften:

M. De Oliviera-Meijer,
Rabobank Elburg, 38.47.09-974


Belastingaftrekbare giften:

Rafaëlgemeenschap Elburg
Postbank 4469-442

 

 
Copyright © 2011 Vida Nova Ceara Brazilie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp