Lees in deze nieuwsbrief alles over de afgelopen 3 maanden! We horen graag wat je ervan vindt! Als je deze emails niet meer wilt ontvangen klik dan op 'unsubscribe'. 
Hallo lieve mensen! Hoe gaat het met jullie? Ik heb begrepen dat in Nederland de zomer nog niet echt wil doorbreken, daar hebben we hier gelukkig nooit last van! We hebben zelfs niet een echte regentijd gehad, er zijn wel wat regenbuitjes geweest, maar er is niet zoveel regen gevallen als normaal. Efraims schoolvakantie is al begonnen, en nog eventjes en dan zijn mijn ouders hier om hun vakantie in de zon door te brengen! ((10 juli) Snel nog maar even een nieuwsbrief schrijven want er is weer genoeg te melden!

EFRAIM


Zoals ik hierboven schreef is voor Efraim de zomervakantie begonnen. Hij heeft het erg naar zijn zin op school. 21 juni was zijn verjaardag, 6 jaar alweer! Zijn verjaardag had het thema ‘vliegtuigen’ we hebben het op school gevierd (op de braziliaanse manier!) en daarna ook nog op de boerderij waar we werken. Hij heft erg genoten van die dag en laat iedereen nu trots weten dat hij al 6 jaar
is! Hij is ontzettend vooruit gegaan op school en de juf (zie foto) is erg tevreden over hem! Een aantal weken geleden hebben we een gesprek gehad op school omdat hij even een moeilijke fase had, maar daarna ging het gelijk weer de goede kant op! Hij ziet er erg naar uit dat opa en oma straks komen! Dat wordt weer leuk!!!
 

JANDER

In de vorige nieuwsbrief schreven we al over de operatie die Jander zou ondergaan. 9 maart was de grote dag! De week voor de operatie moest hij al beginnen aan een vloeibaar diet. De operatie was laparoscopisch waardoor het herstel ook een stuk sneller was. De dag van de operatie mocht hij zelfs al zelf uit bed en douchen, pas de 2e dag mocht hij voorzichtig beginnen met kleine teugjes kokoswater. Hij is op vrijdagochtend geopereerd en op zondagmiddag mochten we weer naar huis! We zijn ontzettend goed geholpen door vrienden rond de opname van Jander, met Efraim etc. De tijd na de operatie was behoorlijk zwaar, om de zoveel minuten een heel klein beetje drinken, de eerste paar weken was alles vloeibaar eten, maar langzamerhand werd het opgebouwd en inmiddels mag hij al gewoon weer bijna alles eten, hetzij in afgepaste hoeveelheden. In 3 maanden tijd is er al zo’n 35 kilo al af, vooral de eerste paar weken gingen natuurlijk erg hard. We hebben nog een hele weg te gaan! We zijn ontzettend goed begeleid door een goede voedingsdeskundige en doordat Jander haar aanwijzingen strikt opvolgt zijn de keren dat hij misselijk is geweest of moest overgeven op 1 hand te tellen! En dat is best bijzonder want dat soort problemen komen toch erg vaak voor na zo’n operatie! Nu is het de uitdaging op regelmatige lichaamsbeweging in te passen in een druk schema! Het werk in de jeugdgevangenissen is in de tijd dat Jander niet kon werken door iemand overgenomen, maar inmiddels heeft Jander ook dat weer volledig opgepikt en
bezoekt hij wekelijks verschillende jeuggevangenissen in Fortaleza. We willen iedereen bedanken voor de belangstelling en gebed in deze periode!
 
 Verder is Jander nu druk bezig met zijn nieuwe band ‘Jesus Freak’, 2x per week komt Jander met een groep vrienden bij elkaar om te oefenen. Het bijzondere is dat Jander zelf aan een aantal van deze jongens jaren geleden gitaarles heeft gegeven! Ze treden al regelmatig op, zowel bij events als in kerken, ook met liedjes die Jander  zelf heeft geschreven. Ze zijn druk bezig om een aantal van deze liedjes op te nemen om er een CD van te maken. Een project waar Jander zijn hele hart en ziel in kwijt kan!
 

MELANIE

  Door Janders operatie en de lange tijd van herstel erna heb ik de activiteiten in Vida Nova iets geminderd, maar inmiddels werken zowel Jander als ik weer op volle toeren! We zijn 2 maanden geleden begonnen met het werken in de lokale gezondheidskliniek. Elke woensdagochtend is daar namelijk de prenatale begeleiding van de zwangere vrouwen uit de wijk. Elke week behandelen we een onderwerp over de zwangerschap, de bevalling of borstvoeding bijvoorbeeld en trakteren op wat lekkers. Op deze manier krijgen we meer bekendheid in de wijk en kunnen we ook gelijk de zwangere tieners identificeren en uitnodigen voor het project! S*** is 14 jaar en heeft haar zwangerschap geheim gehouden tot haar 7e maand. Jander en ik kennen al al heel lang, want zij maakte deel uit van project Mão Amiga. Doordat ze niet wilde dat haar buik groeide heeft ze zichzelf zo’n beetje uitgehongerd, waardoor ze ernstige bloedarmoede kreeg. Half juni is ze bevallen van een premature dochter. 
Ook C*** kennen we al langer, ook nog van Mão Amiga, al jong ging ze de verkeerde kant op. Ze dronk veel en gebruikte ook drugs. En ondanks haar zwangerschap bleef ze
gewoon crack gebruiken en leefde ze bijna de hele tijd op straat. We maakten ons erg zorgen. Half juni hoorden we dat ze met 37 weken was bevallen nadat ze crack had ge
bruikt. Wonder boven wonder is ze de dagen dat de baby in het ziekenhuis moest blijven bij het kindje gebleven (dus zonder drugs), en er zijn verschillende onderzoeken gedaan waarbij niks verkeerds bij het kindje kon worden vastgesteld, ook had het kindje geen afkickverschijnselen. Vorige week heb ik haar bezocht en nog eens laten weten hoe bijzonder dat was, en dat God haar op deze manier de kans wil geven om haar leven te veranderen. Willen jullie ook voor haar bidden?
 

HOLLAND

We zien er ontzettend naar uit om straks aan het einde van het jaar weer naar Nederland te komen, ook Efraim heeft het er al vaak over! We hopen D.V. eind Oktober/ begin November te komen voor 3 maanden! En dat is nog best een hele uitdaging want de tickets voor ons 3tjes zijn niet goedkoop! We zullen die periode natuurlijk ook beschikbaar zijn om te spreken in groepen, scholen en kerken. En ook zal ik weer creatieve workshops geven (sieraden, vilt, schilderen etc voor elk wat wils), en ook voor kinderfeestjes ben ik in te huren!!!

Neem dus gerust vast contact op als je ons alvast in je agenda in wilt plannen! We zien uit naar een gezellige tijd met vrienden en familie, een tijd om onze batterij weer op te laden en op zoek te gaan naar wat God voor ons in petto heeft voor de toekomst!

Gebed:


Gezinsuitbreiding!
 
• De meiden van Vida Nova
 
• Sponsors voor het werk in de febem
 
• Onze auto is binnenkort echt aan vervanging toe
 
• Ons verlof in Nederland eind dit jaar
 
• Cd opnames van Jander

 

Dankzegging:

De operatie en snelle herstel van Jander
 
• Efraim
 
• De ontwikkelingen in onze projekten
 
• Bezoek van Jennifer, heel onverwachts, over hoe bijzonder dat was hoor je volgende keer!

Contact

Postadres:

Familie de Oliveira
Caixa Postal 72
Aquiraz - CE
61.700-000
Brazilie

Telefoon

tel. (0055)85-33612983
cel. (055)85-91224035

Skype: jandermelanie 
 
Email

mel_m78@hotmail.com
mel_m78@yahoo.com

Blogs:

http://jandermelanie.blogspot.com
http://sweetasmel.blogspot.com
http://vidanovafortaleza.blogspot.com

Voor giften:

M. De Oliviera-Meijer,
Rabobank Elburg, 38.47.09-974

Belastingaftrekbare giften:

Rafaëlgemeenschap Elburg
Postbank 4469-442

We wensen jullie allemaal een hele fijne zomer toe, hartelijk dank voor al de ondersteuning die we van jullie ontvangen!!!
Heel veel liefs uit Brazilie, Jander, Melanie & Efraim!
Copyright © 2012 Vida Nova Ceara Brazilie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp