Lees in deze mail meer over onze belevenissen van het afgelopen jaar, onze tijd in Nederland en onze plannen voor 2013!
Dat is lang geleden dat wij een nieuwsbrief in Nederland hebben geschreven! Onze verloftijd zit er alweer voor 2/3 op en we  hebben zelfs al mogen genieten van de sneeuw! Efraim was echt helemaal blij zoals je op de foto kan zien. Voor ons is deze verloftijd belangrijk om de batterij weer even op te kunnen laden. We hebben nu de tijd om samen door te brengen, na te denken over de toekomst, en om bij vrienden en familie te zijn.  Verder heb ik deze periode al een aantal workshops mogen geven, en ook hebben we wat spreekbeurten gehad op verschillende plekken. Op onze weblog kan je meer zien van onze belevenissen in Nederland!  Zo aan het einde van het jaar geven we altijd graag een overzicht van de belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar, en een blik op onze plannen voor het komende jaar!
 
Meer dan 50 kilo eraf!
Belangrijkste en grootste gebeurtenis van het afgelopen jaar was toch wel Janders operatie in maart, alles verliep gelukkig voorspoedig en de kilo’s vlogen eraf! Hier in Nederland is het door het andere eetpatroon toch wat aanpassen maar het gaat prima, ook heeft Jander een abonnement genomen op een sportschool in de buurt waar hij 3-5 x per week heen gaat om te trainen! Gelukkig konden we in kringloopwinkels makkelijk nieuwe winterkleding voor Jander vinden, want hij paste bijna niks meer!
 
Doopdiensten in de gevangenis!
Het werk in de jeugdgevangenis is niet gemakkelijk. Het is niet voor iedereen weggelegd om om te gaan met jongeren die grote misdaden gepleegd hebben. Des te bijzonder is het dan ook dat er dit jaar zelfs 2 doopdiensten geweest zijn in de jeugdgevangenis! Het komende jaar wil Jander met het team proberen om ook de jongeren thuis te bezoeken als ze eenmaal weer vrij zijn, want het percentage jongeren dat na vrijlating toch weer met justitie in aanraking komt is erg groot!
 
CD van Jander
Jander zijn band werd dit jaar 2-3x per maand uitgenodigd om te spelen. Jander heeft dit jaar zo’n 20 liedjes geschreven, en 12 daarvan hebben ze opgenomen op CD. (We hebben er een aantal meegnomen, dus als je geinteresseerd bent, laat het even weten, de CD kost 12 euro)
 
Onverwacht Bezoek!
Hoogtepunt dit jaar was natuurlijk ook het ‘onverwacht bezoek’ van Jennifer dat        
in oktober werd uitgezonden! We hebben ontzettend veel reacties gehad op dit programma, mocht je het nog niet gezien hebben, op onze blog kan je het ook bekijken!
 
 
Vida Nova: 25 meiden!

Dit jaar heb ik in Vida Nova zo’n 25 meiden begeleid, dat is een record! Het samenwerken met de plaatselijke kliniek was zeker een goede stap. Op die manier helpen wij de kliniek met onze voorlichting en worden wij geholpen om in contact te komen met de meiden, sommigen zelfs zwanger geraakt toen ze nog maar 12 jaar oud waren. De meiden waar ik mee werk hebben allemaal hun verhaal. Ondanks hun jonge leeftijd hebben ze al veel moeilijke dingen meegemaakt en we proberen ze te helpen hun leven zo goed mogelijk op de rit te krijgen samen met hun kindje.
 
Efraim!
Efraim had een moeilijke start op school, maar halverwege het jaar was dat gelukkig helemaal weer bijgetrokken. Hij heeft de laatste maand van zijn schooljaar gemist omdat we naar Nederland kwamen. De maand december en januari zijn in Brazilië de grote zomervakantie, dus  we zijn weer op tijd terug voor het begin van het nieuwe schooljaar, Efraim gaat dan naar de 1e klas toe. Om de overgang niet te groot te maken doe ik ook tijdens ons verlof bijna dagelijks wat schoolwerk met hem.
 
Beestenboel!
We hebben dit jaar een nieuwe poes erbij gekregen, die was te vondeling gelegd door moederpoes in onze schuur! Efraim heeft hem Pedro genoemd. Terwijl wij hier
 
 in Nederland zijn, loggert hij bij vrienden van ons. Helaas hoorden wij vorige week dat onze trouwe herdershond Rafa is doodgegaan. Hij was 7,5 jaar oud. We hadden weken voor we weg gingen al door dat hij niet helemaal gezond meer was,  meestal als wij van huis zijn wil hij bijna niet eten, dus dat bij elkaar zorgde ervoor dat hij het niet heeft gered......Als we teruggaan zullen we wel zo snel mogelijk een nieuwe hond nemen, want een echte waakhond is bij ons echt wel nodig! We zullen onze trouwe Rafa missen...
We wensen jullie allemaal gezegend kerstdagen en een gezegend 2013!
Liefs, Jander, Melanie & Efraim
 
 

Welkom!

We hopen jullie via onze nieuwsbrieven zoveel mogelijk op de hoogte te houden van onze belevenissen in Brazilie waar we werken voor Jeugd Met Een Opdracht in Fortaleza. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan onderaan dit bericht op únsubscribe'. Veel leesplezier en we horen graag van je!
 

2013

21 januari zullen we weer naar Brazilie vertrekken, diezelfde week ook moet Efraim gelijk weer naar school! We zullen wel een paar dagen de tijd nodig hebben om de boel thuis weer op orde te brengen. En daarna zullen we weer hard aan de slag gaan, Jander met zijn werk in de jeugdgevangenis en ik met mijn  project met zwangere tienermeiden. Jander zal ook nog steeds betrokken zijn bij het leiderschapsteam van de basis, ik zelf heb besloten een stapje terug te doen en maak dus geen deel meer uit van de counsel van de basis. Na zoveel jaren   ‘geven’  op het zendingsveld, hadden we allebei het idee dat er nu ook een tijd is aangekomen om te ‘ ontvangen’. We zijn daarom aan het bidden om volgend jaar voor 6 maanden naar Amerika te gaan waar Jander de ‘ School of Worship’  wil gaan doen. Dit is een school van Jeugd met een Opdracht die training geeft over  aanbidding, muziek en leiding geven. Gedurende de tijd dat Jander de school doet wil ik ervaring opdoen als vrijwilligster bij Living Alternatives,  een groot project van Jeugd met een Opdracht in Tyler Texas. Van dit project hebben wij al een aantal keren training ontvangen en wij hebben ditzelfde project in 2009 ook zelf bezocht. Dit zal voor mij een goede ervaring zijn om toe te kunnen passen in Vida Nova. Ook voor Jander zal dit een tijd zijn om meer te leren over wat hij graag doet: muziek maken en God aanbidden. Efraim zal die tijd daar naar school moeten gaan. Dit is een enorme uitdaging voor ons, naast de financiën zijn er nog veel andere dingen, maar we weten dat God voor ons zal zorgen en als dit Zijn wil is, dan zal Hij ook in alles voorzien, zoals Hij dat ook dit jaar voor ons heeft gedaan! We houden jullie op de hoogte via onze nieuwsbrieven en weblog! 

Contact

Familie de Oliveira
Caixa Postal 72
Aquiraz - CE
61.700-000
Brazilie
tel. (0055)85-33612983 / 91224035

Skype: jandermelanie
mel_m78@hotmail.com
mel_m78@yahoo.com

http://jandermelanie.blogspot.com
http://sweetasmel.blogspot.com
http://vidanovafortaleza.blogspot.com

Voor giften:
M. De Oliviera-Meijer,
Rabobank Elburg, 38.47.09-974

Belastingaftrekbare giften:
Rafaëlgemeenschap Elburg
Postbank 4469-442

Zondag 13 januari is er gelegenheid om afscheid te nemen van half 12 tot 15:00 in het gebouw van de Rafaelgemeenschap, Bloemstraat 18, Elburg. Ons adres hier is Concertlaan 60, 8265 RX Kampen, 038-2301939/ 06-30528966   
 

Copyright © 2012 Vida Nova Ceara Brazilie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp